27.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 17:06
Pro evolution soccer 2009-85%


Něco na začátek


Pro evolution soccer je velký sportovní název, který zná asi každý hráč sportovních her. Je to titul, který ve světě sportu kraluje už od pátého ročníku a možná i od prvního. Je to fotbal, který vám přinese brilantní reálnost a zážitek na který málo kdo zapomene. Je to ale také titul, který mnoho zklamal a to hlavně mě! Bohužel je to tak. Osobně si myslím, že za vše může pyšnost KONAMI, kteří právě nemají důvod něco vylepšovat na rozdíl od menší konkurence FIFA, která ale tento rok udělala konečně další krok dopředu a můžu jen potvrdit, že KONAMI by se měli začít obávat a měli by v novém ročníku 2010 ukázat něco lepšího a ne jen UEFU, která prostě nestačí! Měli by se zaměřit do licence, která chybí i u slavných fotbalových manšaftů. Ročník 2009 nám měl přinést hlavně next-gen zážitek, ale já osobně při hrání tohoto fotbalu jsem žádný efekt nenašel! Takže je to jen další otázka, na kterou málo kdo dokáže odpovědět. Je titul Pro evolution soccer 2009 opět králem? To se dozvíte v recenzi napsané PavlemKilleRem.
Recenze


Nový ročník nám přinese opět zralé ovoce ve fyzice míče, kterou určitě opět oceníme, jako další plus. Je sice pravda, že toto zralé ovoce neuvidíme jedním okem, ale pravda je, že se stačí míče dotknout například dresem a míč okamžitě změní dráhu letu, aniž byste si toho všimli. Další přehnaná novinka je, že většina střel se až moc odráží od obránců a také vám obránci často vezmou míč, aniž byste stihli zareagovat. Podle mě zbytečné! Další novinka je dráha míče po přihrávce. Přestavte si, že chcete přihrát spoluhráčovi, ale protivník se míče dotkne dříve například jen špičkou kopačky či tkaničkou a okamžitě má míč soupeř. Je pravda, že teď píšu detaily, na které se kouknete a budete hrát opět dál ale pro mě je to až moc povedené sousto, jelikož například já osobně jsem se musel snažit hrát takticky a přesně, abych o míč nepřišel. Prostě jsem se snažil více než u minulého ročníku. Záleží však na vás jak si to proberete vy! Celá hra jinak disponuje opět pěknou grafikou, 3D trávníkem a ozvučeným stadiónem, který nesmí v tomto titulu chybět. Opět se na vás bude usmívat Master League. Pro ty co tuto ligu neznají tak něco málo k ní!
Master League


Každý z vás kdo bude tento titul hrát prvně si určitě v master legue vybere nejsilnější nebo nejznámější tým a poté zjistí, že místo Ronalda má Ivarov nebo Valeny a ostatní hráče není třeba psát. Váš známý tým se promění v exibiční a slabý tým. Váš tým jednoduše musíte dostat do slávy pomocí vašeho v uvozovkách slabého týmu. Můžete také nakupovat hráče. Pokud, však se na to necítíte a chcete si tuto ligu vychutnat z vašim týmem, který má sestavu podle reálného fotbalu, tak v této lize si to můžete přena-stavit.


Pokud se vám však tato liga nelíbí, tak PES 2009 má pro vás nový oříšek, který málo kdo čekal. Plně licencovanou Ligu mistrů.


Další nový režim hry je také Become A Legend. Vytvoříte si vlastního hráče, ze kterým se snažíte dostat do hlavní sestavy vašeho klubu.
Hra se opět příjemně ovládá a je plynulá.
Závěr


Pro evolution soccer je jedno velké zklamaní. Má to důsledek toho, že jsme očekávali velké sousto toho, čeho PES nedosáhl, ale přitom klidně vývojáři mohli zapracovat! Na jednu stránku je to ale fotbal, na který si mnohý hráči zvykají už od dob slavného ISS pro evolution soccer 1,2 a PES 2. Je to dobrý fotbal, ale bojím se, že není pro každého, ale je to pro hráče, kteří se u her méně vztekají. Chci tímto naznačit, že PES nezaslouženě je u nás hodnocen 85% z lítosti a že hra by se měla trochu upravit i pro mladší generaci hráčů.
 



0 Komentáře: