28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 19:42
SSE^Special Sniper Elite


Otázka č. 1 : Jak vznikl vás klan a za jakých podmínek?


K našemu vzniku došlo počátkem roku 2008 a při jeho zrození se podílelo šest hráčů, dnes v klanu chápáni jako zakladatelé klanu. Jednalo se o tyto hráče: SSE^HejplikCZ, SSE^WantedCZ, SSE^RedFishCZ, SSE^AresCZ, SSE^JajaCZ, SSE^TomCZ. Hráči SSE^RedFishCZ a SSE^TomCZ později odešli z klanu a skutečně aktivně z původní šestice dnes hrají pouze SSE^HejplikCZ a SSE^AresCZ. Mezi ostřílené veterány, kteří hrají v klanu relativně dlouho již patří hráči SSE^HejplikCZ, SSE^AresCZ, SSE^dr.HanzSK, SSE^ErnyCZ, SSE^GeorgCZ.


Otázka č. 2 : Jaká je historie vašeho klanu?


Podle původní předlohy vznikal klan spíše jako parta lidí, kteří chtěli spolu hrát. Nešlo o klasické motivy, které vedou ke vzniku klanu. Kdysi se na serverech našly a dali dohromady šest hráčů, kteří spolu začali hrát bok po boku na jenom serveru. Začali hrát společně, protože spolu dohromady, jim hra nelagovala. Bavili se hrou a žili hrou. O klanech jsme věděli jen velmi málo a sami jsme byli začátečníci, kteří i na sílu 120 potřebovali dva zásobníky, aby se vůbec trefily. Klan tedy vznikl, jen proto, že jsme hráli spolu a tvořili tím jakousi partu. Rozhodli jsme se hrát na US Westernu. V té době, zde hrávalo jen velmi málo hráčů a hlavní dění se odehrávalo na US Centrál, neboť právě tam se koncentrovala většina klanů Českých, Slovenských a Polských hráčů. Odříznutí od běžného klanového dění, tak jako Japonsko svým mořem, se klan SSE vyvíjel zcela nezávisle na okolních klanech a většina originálních zvyků a tradic, které dělají tento klan výjimečným a originálním od ostatních klanů, vznikali právě v této době počáteční izolace.


Ovšem přírodní zákony našeho vesmíru jsou složité a nemilosrdné. Žádný systém nevydrží na věky, protože stárne. Žádný stát, národ nebo komunita ani firma tu nebude navěky. Každá živá bytost roste, stárne a vyvíjí se. Také herní klany podléhají tímto přírodním zákonům a proto, aby klany přežily, musí se neustále vyvíjet. A proto se z klanu, který původně nezamýšlel, být pravím klanem, se stal skutečný klan, známy mezi ostatními klany. Začínala nová druhá éra našeho klanu, který postupně měnil svou podobu, ale mnohé zvyky zůstaly zachovány.


Klan je založen na kamarádství, přátelství a lásce k této hře. Hlavní výkonnou mocí v klanu bylo vždy hlasování a systém založený na demokratickém pojetí. Tyto prvky se dochovaly dodnes, a jsou zvláštností oproti jiným klanům. Už dříve klan SSE nehrál na body, ale kvůli zábavě, ale v druhé éře klanu, došlo na prohloubení klanové filozofie do podoby založené na moudrosti zenového buddhizmu. Nyní bylo nehrát na body, netoužit po vítězstvích ani lize otázkou cti a samurajské etiky uvnitř klanu, která napomáhala k harmonickému klidu a příjemné atmosféře uvnitř klanu. Tímto pohádkářstvím a netoužením po lize, jsme se do určité míry podobali proslulému klanu KNS, který tu existuje už od vydání této hry Sniper Elite. KNS totiž věří, že liga je zdrojem nesvárů a hádek mezi klany, ke kterým skutečně docházelo. To ovšem neznamená, že by byl klan SSE proti lize. Naopak, dokonce ke konci naší druhé éry, při úpadku Česko-Slovenské amatérské ligy jsem se já SSE^HejplikCZ stal vůdcem této staré ligy a pokoušel se ji znovu postavit na nohy. Po rozsáhlé kampani, a několika článků ve svých kanových novinách se liga úspěšně rozjela. Ovšem zdravotní potíže zasáhli již podruhé a mnou nepřítomností liga padla popelem a málem padnul i klan SSE.


Ovšem jsem znovu tu, a klan SSE znovu žije. Poté co se pokoušel vytvořit Drago z klanu SKO mezinárodní ligu, přidal jsem se k němu jako manažer ligy a znovu usiluji o vzkříšení ligy i když v jiné, nové a dokonce v mezinárodní úrovni. Tím započala nová, už třetí éra klanu SSE.





































SSE^HEJPLIKCZ
SSE^ARESCZ
SSE^DR.HANZSK
SSE^GEORGECZ
SSE^ERNYCZ
SSE^PREDATORSK
SSE^WANTEDCZ
SSE^FABRIZICZ
SSE^JAJACZ
SSE^DANCERCZ
SSE^PEPESK
SSE^TIESTOCZ
SSE^SHOSTERCZ
 



0 Komentáře: