01.Srpen 2009
Autor: GameWorld v 19:00
Slibujeme vám testování všech residentů. Nebojte se. Toto není testování, ale také jsme vám slíbili, že vás budeme na testování připravovat a to také plníme. V této sekci chybí Oubrake , ale pracujeme na tom. Buďte nám věrní a v blízké budoucnosti se dočkáte video testingu, který bude mít více jak jeden a půl hodiny a bude volně stažitelný.


Resident Evil 1 (1996)


Píše se rok 1996 a Japonsko se začíná proslavovat společně ze společností Capcom, která byla v té době hlavně proslavená známou bojovkou Street Fighter. V roce 1996 málo kdo chápal název Resident evil, ale už od jeho názvu bylo jasné, že nepůjde o obyčejnou hru, ale bude se jednat a první pořádnou hororovou scénář, která šířila kolem sebe strach už jen díky svému názvu Sídlící zlo (Residen Evil). Hned na začátku vás nadchlo první intro hry, které bylo dokonce živě natočené. Podle hlavní ukázky jste se dozvěděli, že Bravo team byl vyslán do akce, která měla být průzkumná. Šlo pouze o nouzové volání o pomoc. Bohužel Bravo team nepodalo hlášení a tak přichází Alpha Team, která by měla najít Bravo Team a nahlásit zprávu o celé situaci. Už po přistání se však Alpha team dostane do problému ze smečkou psů a je hned podivné chování těchto zvířat. V té chvíli přijde Alpha Team o svého prvního hrdinu Josepha. Náhle se tým Alpha ocitne v malém paláci, který ale skrývá celou svojí hrůzu.




Resident Evil 2


Po virovém atentátu prvního dílu, se vrháme do druhého dějství. Tentokrát se však virová epidemie dostala do města. Hra vám tentokrát nabídne mnohem delší a propracovanější děj a poprvé se taky oběvý hra ze dvěma disky . ( Disk č. 1 – Leon S.Kennedy ) (Disk č. 2 – Claire Redfield )První díl vám nabídl spíše taktickou hru plného příběhu. Druhý díl vám nabídne krvavé žně v ulicích. Přitom příběh začíná hned dosti zmateně. Claire Redfield zjistí, že v Racoon City se skrývá její bratr a proto se rozhodne toto město navštívit. Bohužel první návštěva na benzínové stanici nedopadne dobře. Bohu dík narazí Claire náhodně na svého přítele Leona, který jí začne pomáhat najít bratra Chrise Redfielda. Do zápletky se však přimotá nakažený řidič kamiónu, který smete dva hrdiny ze silnici. Teď už není cesta zpět a záleží jen na vás, jak váš příběh dopadne. Hra vám totiž nabídne až osm různých konců této hry.




Residen Evil The Darkside Chronicles


Hra se odehrává ve městě Raccon City které, je okupováno hnijícími mrtvolami zombie. Píše se 29. září 1998 a vy se ujímáte role Claire Redfield a Leona S. Kennedyho, kdežto scénář má být nyní daleko temnější a strašidelnější než v předchozím případě.Hra bude působit velice strašlivě, už jen díky použitým efektům a speciálně vyvážené kameře, jenž se postará o celkové dění. Do hry se vrátí i Sherry Birkin.




Resident Evil 3 : NEMESIS


Mnoho hráčů si do teďka myslí, že Resident Evil navazuje na druhý díl, ale je to omil. Resident evil 3 se odehrává příběhem před druhým dílem. Do všeho se tentokrát zamotá opět Jill Valentine, která se rozhodne zničit viníka virové epidemie. Společnost Umbrella Corporation. Vše bylo dobře naplánované. Jill s Chrisem a s Barrym, měli plán odletět do Evropy a předložit tajné plány o útoku Umbrella Corporation. Bohužel ve městě vznikla velká virová mánie, která zabránila odletu Barrymu a Jill. Proto Jill zůstává ve městě, aby nalezla ještě důkazy, které by zníčila společnost Umbrellu ještě dříve. Bohužel tento plán začíná být těžkým úkolem, kdy se poprvé ve scéně oběvý revoluce a evoluce. Nový bojovník silnější než ostatní monstra. Hlavní postava hry, která má dokonce i funkční mozek na rozdíl od obyčejných monster. NEMESIS. Hra vám tentokrát ukáže nejlepší grafiku na dobu. Poprvé se v ději bude střídat více postav najednou a vy si tak budete moci vychutnat celý děj. Bohužel, jedná se o nejkratší hru své slavné ságy.




Resident Evil : Survivor


Nový Resident Evil měl v plánu přilákat více herních maniaků. To se však nepovedlo, když každý náhle zjistil, že se jedná o 1st Person akci. To znamená, že hrajete z pohledu vlastních očí. Tentokrát se však do akce vrhne Ark Thomson a to už hráči tečou vzteky. Ark Thomson havaruje s helikoptérou a ztratí paměť. Za nedlouho se však dozví, že je až na Sheen Islandu, který je jak jinak, než osídlen zombíky. Do děje se také dostane hlavní šéf společnosti Umbrella Corporation Vincent Goldman. Největší článek hry je, že hra se nedá ukládat, takže vám nedoporučuji hledat inkoust. Do hry dostanete pět životů a prostě si bojujte. Munice do hlavní zbraně je nekonečná a to už my nepobírali smysly.





Residen Evil : Code Veronica X


Tentokrát se podíváme do Rockfort Islandu, kde je další pobočka Umbrella Corporation. Vojáci unesou Claire Redfield na ostrov. Bohužel Claire jde o život a musí se co nejrychleji dostat pryč z ostrova. Claire se ale splní její přání. Konečne tu potká svého bratra Chrise Refielda. Náhle ale zjistí, že ostrov vede Albert Wesker, který zázračně přežil první incident. Opět budete hrát se dvěma postavy. Claire a s Chrisem. Bohu dík si nemůžete vybírat, za koho chcete hrát, ale vždy děj vás přepne sám.
Resident Evil : The Darkside Chronicles




Resident evil 0 ZERO


Asi není třeba připomínat, že Resident Evil 0 (nebo též Zero) byl firmou Capcom připravován pro platformu N64, kde už předtím úspěšně vyšel druhý díl série Resi. Ale vše se naštěstí v dobré obrátilo v tom smyslu, že se Capcom rozhodl svůj projekt předělat na výkonnější hardware, tedy GameCube. A plody jeho úsilí jsme na probíhající (resp. v tuto dobu již skončivší) výstavě E3 mohli shlédnout i my, netrpěliví hráči.

Jak již samotný podtitul napovídá, Zero je příběhově zařazen před události prvního dílu a dozvíme se v něm, co se stalo s policejním Bravo týmem, jehož pozůstatky nacházejí členové Alpha skupiny v podivné usedlosti v První kapitole celé série. V Zero se zhostíme role dvou postav, z nichž první je nejmladší členka právě zmíněného oddílu Bravo jménem Rebecca Chambers a tím druhým je Billy Coen, námořní důstojník odsouzený k trestu smrti za zabití dvou vojáků, jenž je zde prezentován jako životní ztroskotanec.




Resident Evil (Remake)


Hra Resident Evil: Remake je vylepšenou verzí prvního dílu. Hra jako taková prodělala mnoho změn. Změnila se grafika, při které dokonce uvidíte, jak se vámi řízené postavě hýbe oblečení, když se pohybuje. Dále jsou zde předělány nějaké scény a taky předměty a nepřátelé.Obrazek Bohužel tato hra je pouze na Nintedno Gamecube, což je škoda, i když na Playstation 2 by to mohli udělat. To by jim ruce neupadly, že ? Resident Evil: Remake je skvělá hra, která by neměla žádnému hráči survival horrorů chybět. Rozhodně ji doporučuji každému, protože nepřátelé se už nezdržuje jen v místnosti, kde jste na ně narazili, ale cestuje za vámi po celém domě, dokud je nezabijete, nebo oni vás.



Abeceda Resident Evil


-A-

Alpha Team

S.T.A.R.S. je složeno ze dvou týmů.Členové tohoto týmu jsou Barry Burton,Brad Vickers,Jill Valentine,Chris Redfield,Albert Wesker a Joseph Frost.

Arclayské hory

Odtud přišly první zprávy o znetvořených lidských tělech a podivném psím stvoření.

Albert Wesker

Wesker se rychle dostal do S.T.A.R.S. a hned byl jejím velitelem.Přesný obraz "skvělého chlapíka" . Ovšem zradil svůj tým a začal spolupracovat s Umbrellou.Když už si všichni mysleli,že je mrtvý, objevil se v Evropě.

Ada Wong

Ona tvrdí,že tu hledá jejího přítele Johna,vědce Umbrelly.Po vyznání lásky Leonovi umírá.Nebo ne?

Annette Birkin

Annette je vědkyně a manželka nejlepšího vědce Umbrelly v Racoon City-Williama.

Alfred Ashford

Na čas byl hlavou Umbrelly.Je blázen,myslí si,že celý svět bude tancovat,j

Alexie Ashford
ak on bude pískat.

Sestra-dvojče Alfreda.Záhadná postava.

Andy Holland

Chtěly být vědcem,ale nepovedlo se mu to.Až do jeho města přijela Umbrella….

-B-

Barry Burton

Chrisův starý přítel a partner.Pracoval u SWAT jednotky,má tedy 16 let zkušeností a všichni u S.T.A.R.S. si ho cení a respektují.Občas to vypadá,že má depresi kvůli své manželce a dvou dcerám.

Bravo team

Druhý tým S.T.A.R.S.Tvoří jej Richard Aiken,Rebecca Chambers,Enrico Marini,Forest Speyer a Kenneth J.Sullivan.

BioHazard

Japonský název pro Resident Evil.

Brian Irons

Šéf R.P.D.,ale velmi tajemný člověk.Spolupracuje s Umbrellou.

Bio-Tech

Společnost Umbrelly.

Brad Vickers

Je počítačový expert a pilot Alpha týmu.Když šlo do tuhého,uletěl svým společníkům.Ne nadarmo mu říkají "posera

-C-

Chris Redfield

Potom co byl vykopnut od Air Force,potkal Barryho a nastoupili spolu do S.T.A.R.S.

Claire Redfield
".

Sestra Chrise,motorkářka.

Capcom

Výrobce RE a jiných skvělých her.

Carlos Oliveira

Je člen U.B.C.S. a má za úkol zničit všechny stopy

CODE:Veronica

RE hra pro Dreamcast.

-D-

Director´s Cut

Speciální vydání Resident Evilu.

David Ford
po pokusech Umbrelly.

Reportér,který byl první na scéně,když bylo R.P.D. napadeno příšerami.

-E-

Enrico Marini

Charakter,který měl být v RE 2,tedy RE 1,5.

-F-

Forest Speyer

Skvělý sniper Bravo týmu.Další oběť Umbrelly.

Federal Police Dept.

-G-

G-virus

Člen U.B.C.S.,vzal vzorek G-viru.

-I-

Ink Ribbons
i inkoustové pásky,nezbytné pro uložení hry.

-J-

Jill Valentine

Inteligentní členka Alpha týmu S.T.A.R.S.,specializuje se na otvírání zámků.

Joseph Frost

Mladý člen S.T.A.R.S.,machr na dopravní prostředky.

-K-

Kenneth J.Sullivan

Tichý,avšak velmi talentovaný chemik a člen S.T.A.R.S.

Kendo Gun Shop

Nejlepší obchod se zbraněmi v Racoon city.Objevuje se na začátku druhého dílu.

-L-

Leon s.Kennedy

Policejní nováček u R.P.D.,avšak první den v nové práci se mu moc nepovedl.Při své cestě potkává Claire a Adu.

Lockpick

Nebo-li paklíč.Oblíbená věc Jill,mistryní na otevírání zámků.

Live Selection

Tak se nazývá dvojí cesta,která se občas objeví v Nemesis a vy si jednu musíte vybrat.

Leader

Mladý člen elitní jednotky Umbrelly na ostrově Ashfordových.

Lily Klein

Malá,teprve osmiletá holčička.Při nehodě v laboratoři ztratila rodiče.

-M-

Mansion

Mansion laboratoř

Tam vznikl T-virus.

Moonlight Sonata

Název sonáty,kte
rou musí Jill (s Chrisem to pak zkouší Rebecca) zahrát v první díle,aby se otevřeli tajné dveře.

Mikhail Victor

Člen U.B.C.S.Je napaden zombiemi a těžce zraněn.

Marvin Branagh

Policista z R.P.D.Je v druhém dílu,možno ho vidět i v intru dílu třetího.

-N-

Nemesis

Nová biologická zbraň Umbrelly,která jde po členech S.T.A.R.S.

Nicholai Zinoviev

Člen U.B.C.S.Přítel Mikhaila.

-O-

"Dočasný" režisér filmu Resident Evil

-Q-

Nic.

-R-

Richard Aiken
:-)

Člen S.T.A.R.S.Expert přes komunikaci.

Rebecca Chambers
Zabit obrovským jedovatým hadem.

Nováček u S.T.A.R.S.,medička.

Racoon Forest

Hluboký les uprostřed Arkleyských hor.

Racoon City

Normální středo západní městečko,obstoupeno hradbou lesa.

R.P.D.

Hra připravovaná pro GameCube.

Resident Evil 1,5

Připravovaný RE 2,odložen k ledu,teď nazýván RE 1,5.

Resident Evil 2
n Shop,Chrisův přítel .

Rodrigo Juan Raval

Pracoval pro Umbrellu,unesl Claire Redfield a uvěznil ji na ostrově.

Rott Klein

Po nehodě v laboratoři přišel o rodiče a musí se starat o svou osmiletou sestru.

-S-

S.T.A.R.S.
se ve městě po zlém incidentu.Dcera vědců Birkinových.

Steve Burnside

Steve byl uvězněn spolu s Claire na ostrově.

Sheena Island
stavila nová pobočka Umbrelly,na co obyvatelé města doplatili. ň Umbrelly.

-U-

Umbrella
může.Má prsty ve všem po celém světě.

-V-

Nejlepší vědec Umbrelly,vynalezl G-virus.

-X-
o oživlá mrtvola.Jak chcete.

Nic.

-Y-

Nic.

-Z-

Zombie

Nebo-li nemrtvý neb

Nic.

-W-

William Birkin

Firma,která za vše

Tam se po

-T-

T-virus

První virus vyrobený Umbrellou.

Tyrant

První biologická zbra

Zkratka pro Special Tactics and Rescue Squad.

Sherry Birkin

Dvanáctiletá dívka.Ztratí

Odehrává se v Racoon City.

Resident Evil 3:Nemesis

Také se odehrává v Racoon City.

Robert Kendo

Vlastník Kendo Gu

Racoon City Police Department

Resident Evil

???

Resident Evil Zero

Nic.

-P-

Paul Anderson

Budova v Racoonských lesích,kde se stal strašný incident.

Nebo-l

Inventář

8-10 políček pro nošení věcí postavy.

Vylepšený T-virus vynalezený Birkinem.

-H-

Hunk

Velitel Bravo týmu,je zabit Weskerem.

Elza Walker
 



1 Komentáře:

V 13.04.2011 07:18:16, tbg

Chybí tu velká část dílů RE, kterých je už 17, a letos (2011) vyjde pět nových dílů, z toho dva remaky. Více o nových dílech na www.residentevil.czweb.org
Další minus: Není to tu přehledné!