28.Červenec 2009
Autor: GameWorld v 16:34

Wanted: Weapons of Fate

Onewinger



Tak konečně máme na trhu akční hru, která se liší od ostatních. A to hlavně dobře zpracovaným systémem krytí, ve hře se můžete skrýt "za vším." Dále se ve hře objevilo zakřivení dráhy letu vystřelené kulky, kterou ve hře začne používat opravdu všude. Dále máte možnost ve hře z letící kulky udělat šrapleny.


Ve hře jsou také povedené hlášky hlavního hrdiny Wesleyho, jako například tato. Wesley zabíjí několik posledních vojáků ostřelovací puškou a u toho si pozpěvuje: „Jedna malá, dvě malý mrtvý žabičky, čtyři malý, pět malejch, šest… mrtvějších žabiček". Bohužel zde trochu chybí český dabing, ale nemusíte se bát, titulky jsou vždy a všude.


Jediná věc, která se dá hře vytknout je délka herního příběhu, to jest kolem 6ti hodin.


Nyní vám přiblížím herní příběh.

Na začátku hry se ocitnete v Crossově bytě, 5 hodin po té co Wesly zabil Slouwna. Asi u prostřed noci je Wesly probuzen vojáky Francouzského bratrstva, kteří si přisli pro kus látky s tajným kódem. To samozřejmně Wesly nenechá jen tak a pronásledování může začít. Už v prvních minutách hry se musíte snažit co nejlépe krýt za překážky. Ve hře se setkáte s mnoha spomalenými pasážemi, kdy máte časový limit a musíte zabít určený počet protivníků a nebo trefovat vystřelené kulky. Pak se v průběhu hry setkáte s Pekvarskym, který byl dlouho letým přítelem Weslyho otce a munyčním specialistou pro bratrství. Po tomto okamžiku začnete ve hře používat už zmíněné zakřivování dráhy letu kulky. Chvíly trvá než se to naučíte používat, ale pak už to bude využívat až do konce hry. Jen je jedna podmínka, Wesly musí mít v krvi dostatek adrenalínu.
Několikrát se vrátíte v čase a budete mít možnost hrát za Weslyho otce Crosse. V prní "mysi" v kůži Crosse budete pomáhat při útěku své ženy Elis. Ktomu využije jak střelbu z kulometu tak i odstřelovací pušky.
Jak mile se vrátíte do kůže Weslyho dozvíte se od Pekvarského o vrahovy jeho matky a místo kde ho hledat.


První větší nepřítel je Sputnik. Zde využijete krytí za bednou na kolečkách, díky které se budete můct neustále krýt a přitom se přibližovat. Jak mile se vám podaří ho zabít, tak si Wesly v jednom z videů všimne divného tetování na jeho paži. A rozhodne se oněm zjistit něco víc. Z rozhovoru s Pekvarským vypline že byl jedním ze tří strážců z různých bratrstvý, kteří byli vysláni aby schovali Stav osudu na bezpečné místo.


Po pár mysích se naučíte spomalovat čas při přesunu mezi překážkami ke krytí.


Velmi povedená mise je v ledatle kdy plnite Slownův úkol "Zabít." Zde nebudete ošizeni o záběry kdy zabijete protivníka kopem do hlavy a na monitor vám vystříkne jeho krev. V této misi se letadlo samozřejmně zřítí, to nesmí chybět a vy uniknete v autě a budete se dívat jak letadlo naráží do skály.


Za nedlouho potká Wesly druhého strážce Drumela. Opět ho zabijete a vezmete jeho ruku, kvůli tetování. Potkáte i pár protivníků s noži, tyto části hry nejsou opět ošizeny o podřezání a stříkající krev. Cross se od Slouwna dozvídá, že po něm jde Francouzské bratrstvo, skrz jeho mysi v letadle.


V této části vám pomůže schopnost vytvořit z kulky letící šrapnely. Jen náhodou najdete spis s úkolem zabití Slowna. Tak že je nadmíru jasne, že všechny příkazi dělá on sám. Wesly si to jde sním vyřídit, ale ve velké přesile se Slownovi podaří utéct. Ale za to se vám podaří zranin Imortla vraha jeho ženy.


V poslední kapitole Wesly nalézá třetího a posledního strážce a tou je Araňa. Ještě předtím než se vydá zabít Imortla se vydáte do katakomb, kde bratrstvo pohříbá své členy. Aby si od svého otce vzal jeho zbraň. Zde se vám naskytne možnost použít nepřítele jako živý štít. Jak mile zabije Araňu a přijde na to že po spojení všech třech tetování se vytvoří šifra, která pomůže odhalit místo kde se ukrývá vrah jeho matky. To místo je kostel ve Francii, na vrcholu kostelu se utkáte s vrahem matky Imortalem. Ale jestli ho zabijete to už záleží jen na vás.



Systémové požadavky hry

Minimlní konfigurace
Windows XP SP2/Vista, Core 2 Duo 2.33 GHz, 1 GB RAM, grafická karta s 512 MB (GeForce 8800 a lepší), 5 GB volného místa na HDD


Optimální konfigurace
Windows XP SP2/Vista, Core 2 Duo 2.60 GHz, 2 GB RAM, grafická karta s 512 MB (GeForce 8800 a lepší), 5 GB volného místa na HDD


Cena hry: 899 KČ




Screeny z hry









Trailer

 



0 Komentáře: