Koupili jsme Orbitrek | Osobní

            U nás doma se vždy povalovalo nějaké to cvičební nářadí. A když říkám povalovalo, myslím to doslova – naprosto bez povšimnutí u nás ležel cvičební nástroj Ab Swing, který měl být určený primárně pro procvičení břišních svalů. Ve skutečnosti se jedná o extrémně nestabilní, neustále skřípající a nepohodlný přístroj, není tedy divu, že na něm nikdo necvičil. Dalším takovým případem se stal rotoped, na kterém se někdo z naší rodiny svezl pouze jednou za čas… aby se neřeklo. A tak jsme si řekli „dost, koupíme něco pořádného.“

 

            Před tím ovšem bylo nutné uvolnit místo a zbavit se nepotřebného náčiní. Ab Swing a rotoped jsme prodali - jsem zvědavý, jestli na tom opravdu bude ještě někdo cvičit. Původně jsme měli v plánu odložit i přístroj Exer Flex, ale podle mě je to celkem účinný a kompaktní nástroj pro procvičení mnoha partií, a tak jsem si jeho zachování vydupal.

 

            Složit Orbitrek není nic těžkého. Po jeho sestavení nám ani nezbyly žádné součástky, což se nám často nestává, většinou něco zbyde a pak je třeba dohledat, kde to asi chybí. Úplně bez problémů to ale také nebylo, například levé šlapadlo jsem namontoval zespodu místo shora, no kam se na mě hrabe Pat a Mat.

 

            Samotné cvičení je pak již velice jednoduché, pro jistotu je ale přiloženo instruktážní DVD, kterým prování Olga Šípková, které to stále moc sluší.  Jediným problémem je hlučnost a vrzání přístroje, které neustává ani po namazání. Chtěl jsem při cvičení sledovat TV, ale právě kvůli hluku to nebylo optimální, dokonce zvažujeme výměnu za nový kus.

 

            Osobně nebudu Orbitrek využívat jako hlavní tréninkový stroj; 3x – 4x týdně totiž chodím cvičit do posilovny. Nicméně myslím, že je přístroj vhodný pro doplňující aerobní činnost. Navíc se cvičení na něm zalíbilo celé rodině, takže snad máme konečně něco, co budeme opravdu využívat.