Galské války:
Porážka. V této válce, jejíž konec předznamenal dalších 2000 let historie Francie, byla tato země dobyta Italem.

Stoletá válka:
Z většiny prohraná; Francii nakonec zachránila nedospělá dívka trpícíschizofrenií, jež bezděčně definovala První pravidlo vedení válkyFrancií: "Francouzská armáda zvítězí pouze v případě, že jejím vrchnímvelitelem není Francouz".

Italské války:
Porážka. Fracie se stává jediným státem v historii, který s Itálií prohrál dvě války.

Válka třicetiletá:
Fracie se technicky vzato války neúčastní, ale svou zahraničnípolitikou si invazi nakonec vykoleduje. Na základě faktu, že ostatníválčící strany ji postupem času zcela ignorují, Francouzi prohlašují žeuhráli plichtu.

Válka s Nizozemím:
Plichta.

Válka s Augsburskou ligou / válka krále Viléma / francouzsko-indiánská válka
Ve skutečnosti porážka, o níž Francouzi tvrdí že byla plichtou. Třiplichty hned po sobě Frankofilové celého světa považují za vrcholválečnických úspěchů Francie.

Válka o Španělské následnictví:
Porážka. V této válce poprvé prohráli bitvu u Marlborough, což se od té doby stalo jejich oblíbenou kratochvílí.

Americká revoluce:
V gestu, které se vbrzku moderním Američanům opět připomene, Francietvrdí že válku vyhrála, i přesto že téměř všechnu váhu boje nesliangličtí kolonisté. Později je tento krok znám jako de Gaullův syndrom,a z něj vychází Druhé pravidlo vedení války Francií: "Francie zvítězípouze v případě, že o většinu válčení se postará Amerika".

Francouzská revoluce:
Vítězství, především proto že protivníkem byli taktéž Francouzi.

Napoleonské války:
Prohra. Dočasná vítězství (viz První pravidlo!) díky vedení Korsičanem,který se však ukázal jako naprosto neschopný porazit anglického ševce.

Francouzsko-Pruská válka:
Porážka. Němci sehráli roli opilého spratka, který je v sobotu v noci zcela sám zamčen v domě s ošklivou holkou.

První světová válka:
Díky příměří uzavřenému v poslední chvíli před porážkou, po tom co jezachránila Amerika, uhráli Francouzi plichtu. Tisíce Francouzských ženzakusily pocit, jaké to je vyspat se nejen s vítězem, ale navíc stakovým, který je neoslovoval "fraulein". Bohužel, vzhledem k masovémupoužití kondomů Američany, Francouzi prošvihli výbornou šanci kvylepšení svého genofondu.

Druhá světová válka:
Porážka. Německem dobytá Francie je Američany a Brity osvobozena právěve chvíli, kdy se spojenecká vojska konečně naučila píseň Horst Wessel.

Indočína (Vietnam):
Porážka. Frnacouzská armáda se hodila marod a zalezla do postele s kapavkou od Dien Bien Phu (diagnóza Dien-Bien-Flu).

Povstání Alžířanů:
Porážka. Od křižáckých dob první případ, kdy západní armádě natrhlaprdel muslimská NEturecká armáda. Bylo definováno První pravidlomuslimského válčení: "Francouzům dokážeme vždycky nakopat prdel".Stejné pravidlo již v té době měli Italové, Rusové, Němci, Britové,Holanďané, Španělé, Vietnamci a Eskymáci.

Válka proti terorismu:
Francie, mající na paměti svou vojenskou historii, se rozhodlakapitulovat do rukou Němců a muslimů. Čistě z bezpečnostních důvodů.Byl učiněn pokus o kapitulaci do rukou Vietnamského velvyslance, tenvšak selhal, když velvyslanec vyhledal azyl v McDonaldu.


Otázka, kterou by si měla položit každá země dostatečně hloupá na to,aby se spoléhala na Francii, by neměla znít: "Můžeme se na Franciispolehnout?", nýbrž "Jak dlouho bude trvat, než se Francie položí?" napsal/a: Icy 10:57 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář