05.Leden 2008 (Skupiny)
(překlad: ztracené existence) je horror punková kapela založena roku 1977 v New Jersey, jejímž zakladatelem a zpěvákem je Glenn Danzig (vlastním jménem Glenn Anzalone) a dále basák Jerry Only (Gerald Caiafa).

Kapela ve svých začátcích, stejně jako ostatní punkový skupiny, mělapolitický texty. Ale pak si řekli, že by asi měli zpívat o tom co jebaví, zajímá a k čemu mají blízko - HORORY. A tak vznikl styl, kterémuse začalo říkat horor punk.Kapela stylizovala svoje oblečení a vlastně image celkově v hororovémduchu a jejich záliba v hororových filmech se projevila nejvíc vtextech. Např. song Dig Up Her Bones - znamená: Vykopat její kosti.Misfits hrají svižný punk, kde dominuje melodický zpěv a někdy heavymetalový prvky. A jak sami řikaj, ovlivnili je Ramones, protože nic jinýho se v tý době nehrálo.

Zajímavý je, že se Misfits na 10 let rozpadli. V roce 1983 totižGlenn odešel a rozhodl se založit kapelu Samhain a pozdějc se vydal nasólovou dráhu metalovýho zpěváka. O 10 let později se kapela dala znovudohromady, a dnes Misfits působí jako nestárnoucí legenda, ve který sestřídají muzikanti z různých kapel, např. Ramones nebo Black Flag.

Misfits totiž mnohé kapely uvádí jako svůj vzor, právě např. Metallica, Slipknot, Pantera, Slayer, Rob Zombie, Marilyn Manson a nebo Guns and Roses,kteří v roce 1993 dokonce přezpívali jednu píseň od Misfits. Na CD TheSpaghetti Incident?, kde byli punkové coververze, se objevil songAttitude. Tahle skladba, trvající jen pouhou minutu a půl, je skvělejsong. Jak v podání Misfits, tak od Guns and Roses.

převzato z http://web.libimseti.cz/Ickiska/misfits_354705.html


Komentáře:

Punkz (12.09.2008 20:19:58)říká...

zkouknete nas cover DIE DIE MY DARLING :

http://www.youtube.com/watch?v=0IPNls3WeV4

Přidej komentář

<< Domů