John_De_Bil

05.Červenec 2007

Den nezávislosti

Hmm no na tento den jsem se dlouho psychicky připravoval protože nám stále všichni připomínali jak tento den budeme ,,bussy". Ale tak nebylo to nejhorší a celkem jsem si to užil. Sice jsem čekal nějaké ufa, útoky mimozemšťanů, Willa Smithe atd. ale ti byli asi jen ve Washingtonu tak na nás zbyl jen průvod 

Den nezávislosti, anglicky Independence day (tasy spíše ,,the Fourth" nebo ,,July Fourth") je americký státní svátek připomínající přijetí Deklarace nezávislosti USA dne 4. července 1776, kdy byla vyhlášena nezávislost na Velké Británii. Svátek vcelku významný,avšak nedokázal jsem se ubránit pocitu komerčnosti tohoto svátku.

Už dlouhou dobu před dnešním dnem jsem slyšel od dni kdy se narodila amerika v televizních reklamách, průvod který byl sice zajímavý ale vesměs spíše taky reklama místních firem to jsou hlavní faktory které mi lehce kazí  z tohoto svátku dojem ... Ale tak jsou to přeci jen USA a lidé tady ví jak vydělat na nacionálním cítění.

PRŮVOD

Na průvod jsme byli na hodinku puštěni z práce ať z toho taky něco máme. Když jsem přišli na hlavní boulevard bylo tam už mooře lidí, hlavně malých dětí s rodiči. Rodiče měli u cesty vytáhnutá skládací křesílka, na zemi jsme tam seděli jen my A děti nedočkavě poletovali kolem cesty s igelitkama v rukou. Věděl jsem že se tam nějak budou rozdávat bonbony tak ale že tolik to by mě nenapadlo  Ze začátku to byla ještě nuda. Průvod nějakých krasavic oblečených do kovbojského v barvách trikolory, které se jen usmívaly a tak nějak úchylně mávaly mě příliš nezaujal. Následovali váleční hrdinové z Vietnamu, no co na to říci... Support our troopers, tohle má tady každé druhé auto nalepené na dveřích... Ale nevím jestli to znamená podporu vojáků, nebo války takže k tomu nemám vyhraněný názor. Ale zpět k průvodu.

Po vojáčcích už následovala zábavnější část průvodu. Sice některé ,,alegorické" vozy byli čistě reklamního účelu ale pár bylo výrazbě pouze pro zabavení . Klauni v autech , dechovka na vozíku (nevím proč ale měli ceduli ,,Alte kameraden"), nové  i staré sportovní vozy, zvířátka  na to se dalo koukat. Byla strrašné vedro, jako každý den tady, takže i kropící hasičské vozy přišly vhod(hlavně když se pak svedl boj mezi malou stříkačkou a lidma s vodníma bombama na balkoně ). Všechno laděno do trikolory, všude vlajky, i my jsme nějaké dostaly,no americký svátek jak má být. A hlavně všichni po nás házeli plné hrsti sladkostí Sice jsme byli v obležení dětí předškolního věku, ale i tak toho k nám doletělo dost a navíc ještě nějaké reklamní předměty jako klíčenka, disk, skákací kuličky... A tak jsme se bavili jako za mala A odnesli si pytlík sladkostí.. Takže nakonec jsem z průvodu měl dobrý pocit. Lidé z celého okolí se sešli, bavili se, snad se nikomu nic nestalo:) Takže takhle strávená hodinka mi přišla jako dobře investovaný čas. Hlavně teda ty bonbony co máme v ledničce

RODEO

Tak tohle byla hlavní náplň všeobecných oslav. Jinak tady probíhalo tři dny rodeo, kde jsem ale z různých příčin nakonec nedorazil Jednou jsem tam byl bohužel až pozdě, pak jsem byl povolán do práce a dneska taky práce a nebyl čas. Takže tuhle americkou zábavu jsem neokusil a ač se zrovna nemusím koukat na trápící se zvířátka, je mi to trošku líto, protože už se mi nemusí taková příležitost naskytnout.

OHŇOSTROJ

Na závěr oslav byl uspořádán ohňostroj. Což sic nevím proč mě nějak extra nebere, taková dobře vystřílená římská světlice na Silvestra mi udělá větší radost,  Radovánek z letoška, Andrejka z loňska by mohli vyprávět?Však víme Ale tak, když jsem skončil v práci, čepnul si Pepsi, vzal v pizzerii kus pizzy, sedl na chodník na boulevardu. A tak jedl,popíjel, počítal dýška z pubu hrála hudba, a tak jsem odpočíval, tak mě to i celkem bavilo. A byl to výborný relax po dalším dlouhém pracovním dni.

 Město žilo čilým noční ruchem. Tak trošku jak na Silvestra u nás. Lidi byli opilí, v hospodách to žilo. A já tam tak seděl a odpočíval. Jak skončil ohnostroj přišla i moje sestřička a šly s mirrou na pívo. A tak jsem si vydal na cestu domů. A tak skončil můj první 4TH July The Day of independence

Tak zase zdarrec a nezlobte

Autor John_De_Bil v 08:11

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Home