John_De_Bil

26.Červen 2007

Divokej Bill

Po velice krátké době po kterou jsem nepřidal žádný příspěvek, jsem zase zpět. Důvod, proč jsem nepsal jsem avizoval předem a je velice jednoduchý. Nebylo co psátNeboť jsem pořád jen v práci Kdybych to měl tak shrnout co se stalo zajímavého, tak jsme zaspali do práce a to jsme ani nebyli po pařběZkrátka nějak pozlobil budík a tak jsme vstávali až nám volal zaměstnavatel kde jsme Přišli jsme sice o hodinku později ale všechno jsme stihli, takže no problem. Další co se stalo je, že jsme všichni nachlazení.. Důvodů je zřejmě více. 1) klimatizace - je všude, v tom vedru tady pořád přecházíme z klímy do vedra, což není moc příjemné když nejsme zvyklí 2) střídání teplot - přes den. když jdu do práce ,je sice veeedro jak cyp  ale když večer skončím a ještě s klukama sedíme venku tak už je kláda celkem. 3) chemie - každodení užívání chemického přípravku Lysol v hotelu, v kombinaci s klímou, to je pecka na nos. A tak si tady všichni smrkáme, kýcháme na krása. A poslední věc co mě tak napadá, že jsme byli na session v autě a to pak byl veselý večer.

Jak jsem sliboval, dneska jsem se dočkal vytouženého volna:) Vzbudil jsem se v 11:30, a napadlo mě že bych mohl zajet na kole do obchodu koupit si něco na snídani, a když už teda pojedu že vezmu foťák a udělám nějaké fotos z města.

Tak jsem tedy vzal batoh, nějaké dolce, fotoaparát a vyrazil. Bylo slunečno, jak je tady zvykem ale trošku  chladněji dnes,což mi uplně vyhovuje. Hned jak jsem vyrazil, udělal jsme pár fotek okolí, a zase zmerčil dvě srny mezi domky. Tentokrát jenom mamka srnka a malý kolouch. A ani se moc nebáli, takže když jsem si nechal dobrou vzdálenost mohl jsme si je fotit do sytosti  Po pár fotečkách mamka srnka odběhla a tak jsem taky , naladěn novými zážitky, vyrazil zase o dům dál. Další co mě zaujalo byl lutheránský kostel, teda aspoň to tak psali. V tomhle malém městečku je asi dvacet kostelů církví ol kterých jsem vůbec neslyšel. Ale vůbec nepřipomínají naše kostely. Jsou to normální baráčky, občas je tam kříž nebo tak, ale jinak kdyby to tam nebylo napsáno tak bych vůbec nepoznal že jsou to kostely.

Divokej Bill

Bohužel se tady nekonal koncert téhle české skupiny jak by mohl název napovídat, ale jak jsem byl tak na měkko z těch srnek, napadlo mě že se pojedu podívat na 6 mil vzádlené jezero jménem Wild Bill  Cesta probíhala celkem pomalu, protože jsem sebou neměl nic na pití ani na jídlo a tudíž jsem stále dřepěl u nějakého potůčku a napouštěl se místní pramenitou vodou:) Cesta byla ze začátku celkem fregventovaná  a kupodivu na mě nikdo netroubil jako u nás, všichni zpomalili a objížděli mě co největším obloukem. Protijedoucí občas i zdravili..

Když jsem dojel ke skále, kde dva kluci horolezovali, zjistil jsem že se cesta rozvětvuje na dvě a že to mám ještě tři míle. Tak jsem dlouho neotálel a fičel dál. Po chvíli jsem dojel k řece, která zřejmé protéká i red lodge, a kochal se nádhernými scenériemi divoké řeky. A tak jsem šlapal co noha nohu mine koukal na vodu a na hory kolem sebe a dojel k jezeru.

Na parkovišti jsem se dočetl že jezero vybudoval jistý William ,,Wild Bill" Kurtzer za komerčními účeli. Mělo sloužit ke koupání a rybolovu. Tak jsem vyrazil po cestičce nahoru a už koukal na nikoli velké ale krásně čisté a hezoučké jezero. Byla tam jen jedna početná rodinka, kteří tam měli nějaké malé pruty a snažili se něco chytit. Chvíli jsme odpočíval na lavičce která byla ukotvena na molu nad vodou a vyrazil že objedu jezírko dokola. Cestou jsme přejížděl i přívod vody, tak jsem se šel podívat odkud asi teče protože to vypadalo že kopec z kterého teče už má jen tak tři metry. Tak jsem tam vyšel aviděl uměle vytvořené koryto, ikdyž se mi zdálo že voda teče do kopce ale to byl zřejmě jen optický klam. A tak jsem dokončil kolečko a sjel zpět na cestu.

A poněvadž bylo pořád krásně, odložil jsem návrat a vydal si dál do hor. Na ceduli psali že za další 3 míle bude Cascade campground. A tak jsme myslel že uvidím nějaké kaskády na řece a tak, a vyjel jsem. Po chvíli se asfaltka změnila v štěrkovou cestu a napravo od cesty byl první campground. A to jsem se zase zasmál Hned nejblíže cesty byl zaparkovaný karavan a dva jeepy. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, ale ke karavanu byl přistaven obrovský barel vody a za ním stál výstavní televizní satelit No není nad to vyrazit do hor, koukat na telku na čerstvém vzduchu a lopat u toho městkou vodu, když celá moje cesta byla protkána čístými potůčky. No proti vkusu...

A tak jsem šlapal dál. Cesta byla příjemná. Asi tak jako když dojíždíte k nám na chalupu. Cesta se zdá celkem rovná, což je psychicky fajn a přitom šlapete na nejlehčí převod a dolů si pak jedete jako král. A tak jsem šlapal, už jen v trenkách neboť mi bylo vedro a taky jsem chtěl chytit nějaký ten bronz který v práci těžko najdua jediný koho jsem potkal byl rybář na skůtru.A když už jsem toho začínal mít vážně plný knedlík přijel jsem do Cascade campground.  Než jsem dojel k vodě minul jsem několik piknikových stolků s lávkama a grilama. Ty jsou i zřejmě i hluboko v horách Když jsem dojel k vodě trošku jsem byl zklamán, protože žádné kaskády ale prostě jen voda, nic moc. Tak jsem si udělal fotku a vydal se na cestu zpátky protože jsem už měl hládek.

Cestou dolů jsem si pořádně nešlápnul a za půl hodky byl zase v RL. Zajel jsem do obchodu koupit si steaky a jel jsem domů...

A protože jsem byl celkem unavený a venku začlo hodně foookat, zůstal jsem už doma. Udělal si steaky:) a zase se vyspal,mezitím všichni odešli někam do pubu.. Tak teď ležím v posteli, popíjím místní pivko z RLJe takové zajímavé, naše moc nepřipomíná. Ale hořké a dá se to pít:) Dojedl jsem bonbony co jsem si koupil. A poslouchám zase ranní šou:)

Dneší výlet byl fajn i když sjem se trochu přižahnul a tak to teď lehce pálí. Zítra jedeme nahlásit se  na Social security do hlavní´ho města Montany Billings. Naštěstí nám šéf z hotelu půjčil jeho auto, má jednu z těch obrovských kár:) Protože tady nejezdí ani vlaky ani busy, když nemáte auto jste ztraceni..Tak zase zítra něco napíšu .. mějte se a zdarrec

Jestli máte chuť na zajímavé stránky checkněte www.petrs.webgarden.cz Dozvíte se toho mnoho co jste ještě nevěděli

Autor John_De_Bil v 06:11

1 Komentáře:

No jo, Jurinku, to počteníčko je moc pěkné!!!

26.06.2007 18:16:49

Přidej komentář

<< Home