John_De_Bil

23.Červenec 2007

Je USA absurdní?:)

Jsou věci nad kterými mi někdy zůstává hlava stát. A tak se s vámi o ně rád rozdělím.

1) LOW FAT

takhle je v obchodě popsáno snad všechno. Například jsem zaúkoloval sestru ať mi koupí mlíko. Koupila a říká snažila jsme se vybrat to nejvíce tučné. A chutná jak mléko s vodou 1:1. Pívo se tu taky vyrábí a ve velkém pije ,,light" přece nebudou tloustnout z píva. Prostě všechno bonbony, jogurty, mražené jídla, chipsy, všechno. Ï dokonce v reklamách na fast food je vždycky že to jídlo je low fat. A pak se naskytuje otázka, jak může být 80% amíků obézních?????!!!!!

2) věkové hranice

Nevim no ale 18 je 18. Jednou jste dospělý, tak jsme za sebe odpovědní.. Tady to jejich rozdělení je lehce pro mě i pro hodně američanů absurdní. V 15 se můžete ženit,vdávat a řídit auto. V 18 nastoupit na vojnu. A ve 21 pít.¨Takže se můžete oženit, zplodit dítě, ale nemůžete to zapít. Můžete v autě nabourat sebe i někoho jiného. Pak  můžete jít do válečného konfliktu, pozabíjet pár nepřátel ale stále to ještě nemůžete zapít. Nevim ale mi to prostě nesedí.

3) Ceny

Jednou když jsme šli z obchodu říkám ségře. Koupím si pytlík bonbonu, dva litry coly a ještě hambáč a bude mě to stát jako tyhle dvě nektarinky které jsem si koupil. Ovoce je tu strašně drahé. I když si myslím že z plantáží v jižní americe to nemají tak daleko aby to stálo tolik více než u nás. Když u nás se taky ovoce dováží.. To je snad jediné zboží které je tu celkové dražší než u nás.

Poměr voda:benzín. Když si koupíte galon dobré pramenité vody tak stojí skoro jako galon benzinu který má určitě vyšší náklady na výrobu. To mi přijde taky trochu divné.

4) Když jsme byli na výletě na Beartooth passu (viz. článek Beartooth pass:). Byli jsme u jezera kde se dá i kempovat. Ale podle místních zákonů můžete strávit na jednom místě pouze dva týdny. Pak se musíte přesunout třeba na druhou stranu jezera, ale nemůžete být déle než dva týdny na jednom místě..

no dále se zrovna nemůžu vzpomenout takže tu budu dopisovat průběžně

Autor John_De_Bil v 19:36

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Home