John_De_Bil

23.Červen 2007

povídání o jídle:)

Jak naznačuje titulek, dnešní den se točil kolem jídla Ráno jsme setkali s vcelku obtížným úkolem, a to vytáhnout naše ztuhlá, na práci nezvyklá těla z postelí. Pustili jsme se do toho s vervou, takže za půl hodiny jsem byl už jednou nohou v koupelně.

Po důkladné ranní higieně jsem se vydali opět do hotelu na snídani. Sice jsme tam zatím nebyli mockrát, ale už teď tam chodíme s lehkou arogancí. Nevím jak Vám, ale nám sladké snídaně prostě nevyhovují. Je to každý den to samé,vafle, koblihy, mufiny , vše sladké... Jediná záchrana tousták už taky zmizela, takže jsem šáhl po cornflakes s jogurtem. Já nevim jak to ti amíci dělají, na každém obalu tady píšou no fat, ale všechno je to sladké až hrůza, i ty cornflaky jsou sami o sobě sladké. No škoda mluvit. Asi přestaneme šetřit a budem si kupovat snídaně protože tohle se fakt nedá..

Po ,,vydatné" snídani jsme se pustili jako vždy do úklidu pokojů, dnes jich bylo málo takže jsme to měli v jednu sfooooknoté,což mi přišlo vcelku vhod, protože jsem včera naložil steaky a těšil se až je na terase ugriluju a spapáme. Byli sice v klidu ale ta grilovací omáčka byla zase sladká, takže to bylo trošku rozporu plné. Steakové hovězí je to levné, levnější než třeba kuřecí. Tři steaky jak ruka stály 6 doláčků, třeba takový ten balený plátkový sendvičový sejra stojí 4, takže steaky vyjdou fakt za hubičku.      Po prvním obědě co jsme si udělali od té doby co pracujem jsem nemohl jinak a usnul jsem v pokojíku na zemi, protže jak je tu všechno sladké tak zase je tu všechno strašně měkké. Postele, sedačky, křesla, no hrůza. To je něco na moje celodenně ohábané záda Tak jsem si tady schrupnul na zemi, která taky není zrovna z nejtvrdších ale lepší než nic.

Když jsem se vzbudil byli 4 a tedy čas jít zase do práce. Ve steak hausu jsem už postoupil do funkce salad mana,což mi celkem vyhovuje. Práce je sice dost ale je to aspoň trošku kreativní.      Když jsem tam přišel hned mi došlo že něco nehraje. Venku bylo vedro jak cyp, ale to je tu pořád. Ale takové vedro v hospě ještě nebylo. Za chvíli jsem zjiśtil že se porouchala klííma, takže pracovní proces se o chvíli posune. Sice nevím kolik bylo stupňů , protože tady mají farenhaity, ale tipoval bych to tak na 35 celsia na slunku. A tenhle problém donutil na klímu zvyklé amíky zavřít hospodu. Jeden z číšníků se postavil před vchod a posílal hosty do jiného steak hausu ve městě, no koukal jsem jak blázen. Holt zvyk je zřejmě železná košile a bez klímy se tady prostě nepracuje

Asi po hodince to šéf ve spolupráci s našimi kuchaři který hlavní má 24 roků a druhý 20 to dali dohromady a hurá do práce. Já jsem se pustil do salátů a byla to celkem sranda takže to rychle uteklo a zarobil jsem zase z nás pracujících z čr nejvíce na dýškách No umím si vybrat job.. I když jsem si ho teda nevybral já.

Kluci kuchaři ,ako by tušili že jsem dnes poprvé obědval, věnovali mi jeden steak který stojí v hospě asi 20 doláčů. Nemohl jsem tedy odmítnout. K tomu mi dali 3 omáčky. No krása. Absolutely delicius, chválil jsem je. A vzpomněl jsem si na mého otce jak tomu by  chutnalo.. !Prostě dnes úspěšný den na všech frontách..Jen jsem se ještě nestihnul sprchnout tak jdu na to!!

mějte se fain a checkujte

Autor John_De_Bil v 07:05

2 Komentáře:

super čtení Jiříku, piš dál!! Joo a tiše závidím :-D

24.06.2007 11:29:27

paradni povidani... pis, pis dál, at z vaseho vyletu taky neco mam :)

24.06.2007 09:42:56

Přidej komentář

<< Home