Předvánoční Líbko aneb VIP hvězdička opět pro každého

Prvního září jsem na svém blogýsku psal článek o speciální akci Líbimseti.cz, při které náš mílý server všem automaticky aktivoval VIP až do konce roku. Každý si tedy mohl na nějaké čtyři měsíce vyzkoušet, jaké úžasné výhody VIP přináší - a po skončení akce za to v ideálním případě začít platit.

 

"Huráá! To je hustý!" radovali se někteří, "WTF?!" divili se druzí, "A kurwa! Proč mám u přezdífky hwězdiczku?" polekali se třetí.. Každopádně akce to byla zajíavá, a uživatele jistě potěšila - tedy aspoň na chvíli.. Za pár dnů si na to lidé zkrátka zvykli, a i přes tento úchvatný marketingový plán i nadále pokračoval pozvolný pokles uživatelů. Jak se tedy zdá, ani všemocná VIP hvězdička nedokáže zázraky..

 

Každopádně týdny a měsíce uplynuly, a přiblížil se konec roku - a s ním i otázka, co bude dál. Rada Starších (patrně ti, kterým už zmizelo to nejhorší akné) ale nakonec rozhodla: každý teď dostane VIP na dalších šest měsíců! 

Je to možné, Horste? Ano, je to opravdu tak! Tedy až na jeden detail - aby to nebylo úplně trapné a zoufalé, tak si uživatelé musí "na oplátku" potvrdit e-mailovou adresu - což je samozřejmě pouze banalita, protože každý uživatel se stejně musel na nějaký e-mail zaregistrovat..

 

Takže tady máme spešl předvánoční akci, a uživatelé mají minimálně na dalších půl roku vystaráno. A vůbec bych se nedivil tomu, kdyby za půl roku dostalo těch posledních pár desítek uživatelů VIPko doživotní (nebo třeba automaticky prodlužované za každé přihlášení).

 

A ještě jedna novinka: někdy na začátku prosince ke mě přiběhl uplakaný Aldík (ano, ten pološilený spamer, který pořád zakládá nějaké diskuse, a chodí mi na blog i na profil asi osmkrát denně), a řekl mi, že Líbko se rozhodlo zrušit testery (mezi které Aldík už pár měsíců patřil). Inu, pokud tam bylo víc podobných Aldíků, tak bych se ani nedivil , ale možná že Líbko už zkrátka ani neplánuje další vývoj, a jen rezignovaně čeká, až ho Facebook sežere...

 

Jo a aby toho nebylo málo, tak se proslýchá, že na Líbku brzy skončí i sám Nejvyšší Überadmin Wizards. Pro Líbko to bude nepochybně další zdrcující rána (ostatně například Aldík už je někdy od středy na antidepresivech), ale na druhou stranu - byl to štír, takže žádná velká škoda

 

Zkrátka a dobře, situace na Líbku je více než zajímavá. Může se zdát, že na Líbku je vánoční pohoda a rozdávají se dárečky, ale ve skutečnosti v zákulisí zuří docela pěkná krize. A protože Líbko se pravděpodobně nikdy nepoučí (že existují důležitější věci než VIP, například stabilita systému, silná komunita a rozumná administrace), tak se obávám, že se nám náš milý server už brzy úplně rozpadne..

 

Ale kdo ví, třeba se na Vánoce stane nějaký zázrak :-)

komentáře (12)

« Domů | Přidej komentář

  1. aldik7 | 27.12.2009 20:24:06 |

    jinak www.facemag.cz .. exkluzivní informace že facebook chystá cca do půl roku velké změny zase =) ..např.lišta se zruší, bude libko v tomhle facebook následovat? xD

  2. aldik7 | 27.12.2009 20:22:12 |

    uživatelskké testování? xD ..to je v případě libka co když zrušili testery, v diskuzích mezi tím bor.. nepořádkem je eště větší nepořádek, pořád tam někdo na něco nadává.. takže diskuze nemůžou být asi brány jako odezva uživatelů xD ..

    hmm vyvíjí.. škoda že je to tajnéé, azs vím prd xD ..u libka je střednědobý horizont jak dlouho asi? =D ..jestli do pár měsíců Libko nepřijde s něčím super novým, tak ho facebook a i lidé.cz zadupou do země úplně a to by byla škoda..
    kdyby aspon nové moderátory diskuzí nabrali..

  3. Johny_82 | 27.12.2009 03:51:54 |

    @ tester50: Máš na mysli něco konkrétního? Kdyžtak mi dej pls vědět do vzkazů, ať tady nechatujeme

    (btw, nevím jaké má Líbko uživatelské testování, ale hmatatelným výsledkem je poměrně strmý a trvalý pokles návštěvnosti během cca posledního roku)

  4. tester50 | 26.12.2009 03:12:21 |

    @Johnny_82: jj nektere prispevky jsem cetl, neco OK (dokonce i 1 vec byla zapracovana :) Zbytek sice ok, ale jsi bouhuzel v mensine, nebo se tvuj nazor neslucuje s vysledky uzivatelskych testovani

    @aldik7: nejake informace mam, ale vse se vyviji a strednedoby horizont je daleko ;-)

  5. Johny_82 | 19.12.2009 01:03:07 |

    @ tester50: Jj, to je fakt. Možná se ti budou líbit i některé předchozí příspěvky.. o Líbku jsem psal už několikrát

    @ aldík7: No super, Kebula je zpátky Já sice nikdy tester nebyl, ale moje prognózy už znáš S Facebookem bojovat nemůžou (a bohužel asi ani s Lidé.cz, i když se mi osobně Líbko líbí víc)

  6. aldik7 | 18.12.2009 10:44:12 |

    týý testere nemáš ponětí o tom jestli to VIP se bude dávat trvale nebo jenom do doby než se na libko vrátí uživatelé kteřé přešli na fejsbůk? :) .. teda oni se asi nevrátí, to by libko je muselo nějak přitáhnout.. a zatím to fakt nevypadá že se něco tak suprovního chystalo.. i když teda do libka po zrušení testerů už zase nevidím vůbec tak že nevím :(

  7. tester50 | 18.12.2009 02:46:17 |

    @Johny_82: nz, stouchat se musi, bez kritiky neni pokroku :o)

    kazdopadne je zabavne pozorovat jak maji lide vesele predstavy o fungovani LST :-D

  8. Johny_82 | 17.12.2009 22:35:30 |

    @ tester50: Díky za feedback :) Rád si čas od času do Líbka šťouchnu.. většinou si o to ten server přímo koleduje

    @ Aldík7: No nééé, můj dvorní stalker, zvrchlík a úchylák je smazanej? No toto! Že by pomsta zhrzeného admina?

  9. aldik7 | 17.12.2009 17:09:40 |

    tester50: většina testerů sice vyzazovala minimální činnost, ale ne všichni :) patřil sem mezi těch pár kteří aktivní byli a zrušili ste všechny :/

  10. aldik7 | 17.12.2009 16:47:37 |

    kterj zmetek mě smazal??????? myslím profil .. aldíčka :( zmrd admin

  11. tester50 | 17.12.2009 03:45:55 |

    ad e-maily: tvuj predpoklad je, ze uzivatele LST nemeni sve emaily, ale opak je pravdou. Cilova skupina LST meni sve emaily stejne tak casto jak se stridaji rocni obdobi.

    Ad zruseni testeru: Testeri vykazovali minimalni cinnost, vice informaci bylo/je z diskuzi. Projevilo se to na nekolika spoustenych sluzbach v tomto roce.

    Apropo rusi se mantis, a system externich teseru, tak jak byl nastaven doposud.

    Dostupnost: Mam za to, ze se dostupnost/chybovost serveru podstatne snizila

    Jinak takovy ctivy clanek ;)

  12. aldik7 | 15.12.2009 00:16:37 |

    jéé článečiček :) .. super počteníčko jako vždycinky =)) ..

    P.S. já žádný mail nepotrzoval ted při VIPčku xD