Apríl

Tak tady máme prvního dubna, a nastal čas aprílových vtípků. Nicméně stejně jako v případě Velikonoc a dalších podobných tradic se mi zdá, že o to lidé nemají moc zájem. V médiích se sice tu a tam objeví nějaká veselá zpráva, nebo naopak lstivá mystifikace, u které si člověk není pořádně jistý; ale mezi "lidmi" to je už slabší...

 

Inu, když jsem byl mladší (to víte, už jsem starší pán, můžu si to dovolit), tak si vzpomínám, že se provádělo více takových "osobních" srandiček, při kterých se lidé snažili toho druhého na něčem nachytat. Samozřejmě do jisté míry to zkresluje i prostředí, ve kterém se pohybuji (tedy že jsem obklopen staršími a méně hravými lidmi než deset patnáct let zpátky; ale tak jako tak, dnes obecně to je spíše vyjímka... (tedy správně je to "výjimka", ale tu spisovnou variantu nějak nemám rád) ;-)

 

Zdá se, že rozvoj výpočetní techniky a elektronické komunikace svým způsobem digitalizuje většinu věcí, které byly původně "reálné". Se skutečnou pomlázkou dnes už vyběhne málokdo (zejména ve městech), ale velikonoční online flashovou hru si stáhne plno lidí. Stejně tak asi neplánujeme "vypéct" kamaráda či sourozence v realitě, ale rádi si přečteme, co veselého si pro nás připravil "Internet".

Tedy není to nic zlého, ale možná že je to trošku škoda...

 

PS: Dneska jsem se nemohl nějakou chvíli připojit - nefungovalo mi heslo, a nepomáhalo ani zaslání nového. Čekal jsem, že se nakonec objeví aspoň hláška "APRÍL!" s logem Líbímseti, ale nikde nic. Takže to byl asi jen pouhý bug ;-)