Podivuhodný březen

Již celé dekády má měsíc březen různé názvy - dlouhých jedenáct let to býval "Březen, měsíc Internetu", mnoho let před tím se označoval jako "Březen, měsíc knihy", a letos pro změnu odstartoval "Březen měsíc čtenářů". Ale minimálně v mém okolí se třetí měsíc v roce zatím vyprofiloval jako "Březen, měsíc podivuhodných událostí".

 

Posledních několik týdnů jsem totiž svědkem prazvláštních a podivuhodných věcí, které jako by vypadly z nějaké povídky o Kocourkově, odkapaly z nějakého surrealistického obrazu, a nebo třeba uprchly z polstrované cely v nejbližší léčebně.

 

Tak třeba takový Aldík - jako obvykle se několikrát smazal nebo byl smazán "vyšší mocí", a zrovna nedávno se mu podařilo ztratit hned dva profily během minuty. Toho člověka je v podstatě zvytečné přidávat si do přátel, nebo s ním byť jen začít komunikovat, protože neuplynou ani tři hodiny, aniž by ho zase nesmazali. A jak všichni víme, kromě toho, že neustále provokuje adminy, je to také úchylák a voyeur. Už skutečně netrpělivě očekávám den, kdy ho načapám před barákem v křoví s dalekohledem v ruce. A to se ještě modlím, aby měl v ruce opravdu jen dalekohled..

 

A nebo třeba naše prdelatá štírka Hrošíková. Ta se sice kupodivu v posledních týdnech nesmazala, ale vystřídala už asi osmdesát více či méně depresivních statusů nebo příspěvků do blogu. A aby toho nebylo málo, nedávno se na svém blogu dokonce dožadovala "učitele mužské logiky" - což je snad to nejnereálnější přání na světě. Nejde o to, že by takoví učitelé neexistovali; ale ono se to především nedá "naučit". A stejně jako se např. Excelová tabulka nedá otevřít v Malování, tak je nepravděpodobné, že by se generátor náhodných čísel dokázal řídit podle nějakých spolehlivých pravidel logiky.

 

Mimochodem, navzdory občasnému slunečnému počasí se stejně řada lidí tváří kysele a zamračeně - nebo ještě více než obvykle. Lluciášek (legendární guru naší Vztahové diskuse) měla nějaké osobní problémy, a tak na čas opustila Líbko; EmoMyška zase ztratila jednoho kočičího kamaráda; Erina se v poslední době několikrát zlískala do bezvědomí (a asi po stopadesáté slibovala, že přestane pít), a tak dále, a tak dále..

 

A abych nezapomněl: další šíleností jsou také nekonečné reklamy Líbka na nové pokročilé vyhledávání. "Zkus si někoho najít!", "Zkus hledat v davu!", "Hledání je zábava!" - Líbko střídá lákavé slogany jako na běžícím pásu, ale stále jim uniká jedna drobná vada na kráse: ano, konečně tady máme pokročilé vyhledávání.. ale ono to vyhledávání nefunguje! Po mnoha urgencích i bugreportech je vyhledávání stále v zásadě nefunkční (což jsem psal už před měsícem, a nic se na tom nezměnilo). Často dojde dokonce i k tragikomické situaci, kde čím více filtrů člověk zadá, tím více výsledků systém najde.. Samozřejmě většinou jen vycucaných z prstu..

 

Už několikrát jsem na blogu psal o tom, jak dnešní společnost zvláštní, iracionální, uspěchaná a chaotická.. a v posledních týdnech se to ukázalo v plné síle. Skoro až začínám pochybovat o slavném citátu "Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky" - mně se totiž naopak zdá, že řeka bublá pořád stejně, a lidé v ní týdny, měsíce, roky stále jen přešlapují. Můj věčný nedostatek času, neustálé chyby na Líbku, depky a smutné nálady 90% populace.. Jako by se řeka naší reality tak nějak zacyklila do nekonečného deja vu..

 

No uvidíme, co si pro nás připraví duben!

komentáře (1)

« Domů | Přidej komentář

  1. muj-ucet | 02.04.2010 20:33:07 |

    zase pomluvy? :/ johny to tě přepískl, asi si najdu kde bydlíš a budu tě šmírovat =D