Druhy sebevražd !!!   26.Leden 2009


Druhy sebevražd

SSaarraahh.blog.cz

Sebevražda plánovaná, bilanční

Jde o naplánované rozhodnutí, člověknevidí důvod, proč dál setrvávat na světě. Lze dokonce konstatovat, žedetaily provedení připravuje a plánuje velice pečlivě, někdy ažzálibně. Velmi často ji plánuje v naprostém soukromí, pouze člověk svelmi pomstychtivým motivem s sebou chce vzít co nejvíc jiných lidí. Toje případ fanatických teroristůnebo prostě člověka v hlubokém týlu nepřítele, ať se jedná o jakékolivpojetí výrazu nepřítel (osobní, válečný, atd.). Je velice obtížné tétosebevraždě zabránit, protože bez odborné pomoci touha po klidu adosažení pomyslného ráje přetrvává a vede k novým přípravám. Otázkapodílu viny nejbližšího okolí dotyčného je velmi diskutabilní. Ne každýdokáže odhadnout nebo dokonce vyhodnotit jakékoliv známky "volání opomoc", pokud jsou vůbec rozpoznatelné v poslední fázi příprav.

Sebevražda impulzivní

Vznikne z náhlého popudu, a to i přidlouhodobých depresích ("padla poslední kapka"), může působit velmináhle. Šok z momentálního psychického úrazu překryje vše ostatní adokáže překrýt i pud sebezáchovy.Pokud se podaří sebevraha zdržet, roste šance na potlačení tétonejjednodušší zničující optiky. Obnoví se potřeba žít nebo alespoňstrach z bolesti. Stává se, že i impulzivní sebevrah kolem sebe nechánáznaky, kterými podvědomě volá o pomoc a pozornost okolí.

SSaarraahh.blog.cz

Sebevražda předstíraná

Předstíraná sebevražda je velmi oblíbenýnástroj citového vydírání, při kterém je obětí jednoznačně okolí.Sebevrah se zajistí, aby někdo přišel a našel ho. Bolest z pořezanýchzápěstí nebo předloktí vnímá optikou velikosti trestu toho, kdo tozavinil - tedy vydírané osoby. "Bolí mě to proto, že jsi byl zlý."Hrubší zacházení s vyděračem se ukázalo jako celkem přínosné. Vezdravotnických zařízeních bývali "práškaři" nuceni podílet se na úklidupo výplachu žaludku, řezné rány se zašívaly bez většího umrtvení. Stáleplatí, že přistoupení na hru sebevraha znamená jeho vítězství.

Zvláštní typy sebevraždy

Sebevražedné útoky

napsal/a: Kaulitzka19 14:34 | Depression !!!! Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář