Den před nedělním mistrovským zápasem bundesligy proti Frankfurtu odjíždí záložník Freiburgu Jorg Freiden s celým mužstvem autobusem na soustředění do hotelu. V ruce má rozpis všeho, co bude v následujících šestatřiceti hodinách dělat.

Ladislav Hrouda, záložník Sokolu Deštná u Jindřichova Hradce, si den před mistrovským utkáním třetí třídy proti Chvalkovu doma po obědě chvíli zdřímne. Pak musí odvézt švagrovou za její tetou do Rosičky, řezat dříví na cirkulárce, před večeří zas pro švagrovou.

Jorg Freiden odchází po lehké večeři na pokoj. Usíná v 22.15.

Ladislav Hrouda odchází po těžké večeři k taneční zábavě na parketu Pod lipkami.

Budíček mužstva Freiburgu v 8.00, v 8.45 snídaně (müsli s mlékem a ovocem, ovocné šťávy), 9.15 taktická porada mužstva, každý hráč obdrží podrobné materiály o hráčích soupeře. 10.45 individuální rozcvičky s míčem, 11.30 těstoviny se zeleninovými saláty. Poté klid na lůžku, doléčování zhmožděnin elektroléčbou, laserem, 15.00 bujón, káva nebo čaj, 16.00 odjezd na stadion.

Budíček mužstva Deštné individuální, Ladislav Hrouda procitá v 11.45. Po obědě (houbová polévka, cmunda s uzeným) se mu spát už nechce. Odchází zabít dva králíky, slíbil to tetě Fandě. 16-17.00 individuální příchod mužstva na hřiště, doléčování zhmožděnin kelénem.

17-19 zápas ve Freiburgu, občerstvení v šatně: Gatorade, Magnesia, ovoce.

17-19 zápas v Deštné, občerstvení v šatně: desítka Regent.

Ihned po zápase dostává Jorg Freiden vitaminové injekce do žíly, převléká se do suchého dresu a tepláků a jde zpátky na stadion vyklusávat únavu. Teprve pak se svlékne, osprchuje, následují vířivá podvodní lázeň a masáže. Pokud si dá jedno pivo, pak nejdřív dvě hodiny po zápase, až bude trochu zregenerovaný. Pro vyčerpaný organismus je pivo jed.

Ihned po zápase se Ladislav Hrouda dere pod sprchu, ale přijde pozdě. Z boileru teče už jen studená. Patnáct minut po zápase sedí s mužstvem v hospodě. Znovu si to ve vzpomínkách strkají do ulice, sbíhají po křídlech a centrují, nasazují šprajcy a kosí soupeře, pálí levou, pravou, hlavou. Na léčení utržených šrámů bude zítra času dost.

První pivo se pije na ex - na oslavu vítězství.

A pokud se zrovna prohrálo, pije se na ex taky. Proč? No přece na oslavu toho příštího.

Převzato z MF Dnes, text L. Verecký.

napsal/a: Keltuo 17:24 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář