« Domů | Výsledky NHL 2011/12 » | Libye » | Jan Rokycana » | Vysídlení Němců z Československa 1946 » | Horatio Nelson » | Postupimská konference 1945 » | Jaltská konference 1945 » | Norodom Sihamoni - Kambodža » | Royal Navy - součastnost » | Royal Navy - historie »

HC Rakovník

ü  Tělovýchovná jednota Hokejový Club Rakovník (TJ HC Rakovník)

Ø  Tělovýchovná jednota HC Rakovník děkuje Krajskému úřadu Středočeského kraje za poskytnutí finančního příspěvku                   na rok 2008 z Fondu sportu a volného času ve výši 100.000,-Kč, který byl použit na rekonstrukci ZT šaten sportovců.

 

v  Historie:

 

Ø  TJ (SK) Rakovník byla založena v roce 1932 pod názvem Plavecko - bruslařský klub, později existovala pod názvy Spartak Rakovník, Lokomotiva Rakovník a v letech 1948-1991 TJ TZ Rakovník. Od roku 1991 je provozovatelem Zimního stadionu Rakovník TJ HC Rakovník zaregistrovaný u ČSTV ČR 25.6.1991. Současným vlastníkem veškerých nemovitostí spravovaných TJ HC Rakovník je Město Rakovník. V devadesátých letech minulého století dochází pod samostatným vedením TJ HC Rakovník v úzké spolupráci s Městem Rakovník k expansivnímu rozvoji celého areálu. Původní nekryté kluziště bylo v letech 1995-9 zastřešeno, opatřeno novou betonovou plochou a mantinely. Zmodernizována a rozšířena byla budova ubytovny dnes Penzionu zimní stadion, rekonstrukce se dočkala i restaurace. Postaveny byly nové šatny a zázemí pro hokejisty HC Rakovník i veřejnost.

v  Současnost:

 

§   Od roku 2000 pokračuje neustálé vylepšování celého areálu v roce v letech 2003-4 byl komplexně rekonstruován systém chlazení, v roce 2005 byl postaven nový objekt šaten a celkového regeneračního zázemí (masérna, posilovna, klubovna…) určeného zejména  pro domácí HC Rakovník, ale přístupný i veřejnosti. V roce 2006 byl komplexně zateplen střešní plášť zimního stadionu).                V letošním roce bude investováno do rekonstrukce sauny, která je součástí areálu a je připraven projekt celkového odvlhčení          haly ZS. Naprostá většina výše uvedených investic byla realizována z dotací Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR,         Města Rakovník a za vydatné podpory ČSTV. Kromě vlastní činnosti TJ HC Rakovník je hala zimního stadionu s veškerým popisovaným příslušenstvím k dispozici široké veřejnosti. Mimo sezonu je hala k dispozici k pronájmu pro nejrůznější hudební, sportovní, zábavné aj. produkce. Již tradičně se v hale ZS pořádá regionální AUTOSALON. V roce 2007 navíc HC Rakovník          rozšiřuje paletu svých služeb o nabídku v oblasti cykloturistiky. Vzhledem k tomu, že celý areál je vhodně umístěn v bezprostřední blízkosti autobusového a vlakového nádraží a současně i v blízkosti výchozího bodu hlavních cyklotras Rakovnicka č. 303          Rakovník - Křivoklát - (Karlštejn), č. 351 Rakovník - Jesenice - Rabštejn, č. 201 Rakovník - Lány - Žilina, č. 0102 a 0103      Rakovník - Nové Strašecí, nabízí komplexní ubytovací, restaurační ale i regenerační služby (sauna, masážní boxy, posilovna…)       bude nabídka dále rozšířena o informační cykloturistické centrum a půjčovnu kol. Samozřejmostí poskytovaných služeb je i         chráněné parkování os. automobilů hostů penzionu i úschovna kol. Pension zimní stadion nabízí své komplexní služby nejen         turistům, ale i sezónním "přespolním" zaměstnancům firem pracujících v regionu, stejně tak jako manažerům na pracovních          cestách. Ceny ubytování začínají již na 150 Kč / noc / lůžko. Ceník ubytování je naprosto flexibilní, zvýhodňující dlouhodobé ubytování a je rozčleněn do několika úrovní dle jednotlivých kategorií ubytování. Svůj standard ubytování u nás nalezne skutečně každý a to s ohledem na spektrum poskytovaných služeb za bezkonkurenční ceny.

v  Budoucnost:

 

§   Již v současné době vedení TJ HC Rakovník připravuje další projekty zaměřené jak na investiční výstavbu (centrální recepce, rozšíření ubytovací kapacity…), tak v oblasti neustálého rozšiřování a zkvalitňování služeb veřejnosti.

ü  Spektrum poskytovaných služeb

ü  Pronájem ledové plochy, veřejné bruslení (sezóna říjen - březen)

ü  Pronájem plochy pro hudební, zábavné aj. produkce, sportovní akce, výstavy, trhy apod. (mimo sezónu tj. duben - září)

ü  Ubytovací služby (různé úrovně ubytování, bohaté sportovně - relaxační vyžití, 24 hod. služba recepce, přístup na internet)

ü  Restaurační služby

ü  Možnost chráněného parkování pro hosty pensionu

ü  Sportovní a relaxační vyžití (tenisový kurt, sauna, posilovna, masážní box, mimo sezónu možnost využití haly pro             míčové hry…)

ü  Komplexní služby cykloturistům (půjčovna a úschovna kol, info-centrum)

v  Rozlosování sezóna 09/10 -

 

§  Startuje 12 družstev .

 

v  Systém soutěže -

ü  družstva hrají dvoukolově, každý s každým celkem 22 kol.

ü  Bude použit tříbodový systém, tj. za vítězství v základní hrací době 3 body, za prohru 0 bodů. Nebude-li rozhodnuto v základní      hrací době, následují samostatné nájezdy – 3x na každé straně, popř. dále po jednom sam.nájezdu na každé straně                       až do rozhodnutí.  Vítěz samostatných nájezdů obdrží 2 body, poražený v samostatných nájezdech 1 bod. 

ü  Po skončení základní části se hraje play-off .

 

v  Playoff -

ü  Družstva na 1. až 8. místě po základní části hrají play-off o přeborníka kraje

ü  Play-off se hraje na dvě utkání. Hůře postavené družstvo v tabulce po základní části hraje první utkání doma (v případě dohody obou týmů lze                prohodit, v případě nedohody rozhodne STK s přihlédnutím na umístění v základní části). Začínají - 1.družstvo po základní části s 8.družstvem;                    2.s 7.; 3.s 6.; 4.s 5.; dále vždy nejlépe umístěné družstvo po základní části s nejhůře umístěným družstvem po základní části. Obě utkání                             každého kola play-off je nutné odehrát dle rozpisu utkání. (obě utkání v určený víkend – pátek až neděle, lze dohodnout i všední den                                       před určeným víkendem) 

ü  O vítězi rozhodují body z obou utkání, pokud jsou stejné, následuje prodloužení 1 x 5 minut s uplatněním zlatého gólu. 

ü  Prodloužení začne po 5-minutové přestávce od ukončení řádné hrací doby druhého utkání. Družstva si nemění strany a nastupují každé v počtu                            4 + brankář. Všechny neukončené tresty pokračují. Není-li v prodloužení dosaženo branky, bezprostředně následují samostatné nájezdy, a                                to po třech na každé straně. Hráči obou družstev provádějí nájezdy střídavě až do vstřelení rozhodující branky. Zbývající střílení se neprovádějí. 

ü  Pokud utkání v řádné hrací době skončí s vyloučeným hráčem na jedné straně (5 proti 4), pokračuje prodloužení 4 proti 3, pokud skončí se                           dvěma  vyloučenými hráči (5 proti 3), pokračuje prodloužení 5 proti 3 až do návratu obou hráčů (5 proti 5), kdy po přerušené hře pokračuje hra                         4 proti 4. Pokud  je v prodloužení vyloučen druhý hráč jednoho týmu, pokračuje prodloužení 5 proti 3 až do návratu obou hráčů (5 proti 5) ,                             kdy po přerušené hře pokračuje hra 4 proti 4. 

ü  Není-li rozhodnuto ve třech samostatných nájezdech na každé straně následuje tie-break po jednom hráči střídavě z každého družstva až do rozhodnutí. 

ü  Všechny samostatné nájezdy se uskuteční na jedné polovině hřiště, kdy hlavní rozhodčí rozhodne na které. Lépe umístěné družstvo po základní části má       právo volby, zda střílí první nebo druhé. V prvních třech samostatných nájezdech každého družstva musí k jeho provedení nastoupit rozdílný hráč,                 v tiebreaku je dovoleno nastoupit opakovaně stejnému hráči (i tomu, který prováděl jeden z prvních třech samostatných nájezdů). Hráč, jehož trest                   neskončil před koncem prodloužení, nemůže být nominován k samostatným nájezdům. 

ü  První utkání každého kola play-off je běžné utkání a může skončit nerozhodně. Druhé utkání každého kola play-off je utkání hrané do rozhodnutí. Oba   termíny dalšího kola play-off je třeba nahlásit nejdéle v pondělí do 16:00 hod. po odehraném kole play-off (v prvním kole po odehraném zápase       posledního kola základní části) na sekretariát KSLH Středočeského kraje a komisi rozhodčích KSLH 

ü  Tresty OK a OT se započítávají ze základních částí soutěží.

v  Postup -

ü  vítěz KLM postupuje do kvalifikace o postup do II. ligy ČR

v  Sestup -

ü  poslední družstvo sestupuje do KSM, dále se řídí dle SDŘ LH ČSLH článek 212 a 213

v  Začátek soutěže -

ü  12. září 2009

v  Ukončení soutěže -

ü  28. února 2009

v  Hrací dny -

ü  sobota - neděle + vložené termíny

v  Začátky utkání -

ü   do 19:00 hodin, playoff navíc pátek 18:00 - 19:30

v  Účastníci soutěže –

 

 Účastníci soutěže

 Zimní stadion

 Hrací den

 1. HC Jesenice

 ZS Velké Popovice

 Sobota 18:00

 2. UHK Lev Slaný

 ZS Slaný

 Neděle 17:00

 3. SK Černošice

 ZS Černošice

 Neděle 16:30

 4. HC Žabonosy

 ZS Kolín

 Výzva

 5. HK Kralupy nad Vltavou

 ZS Kralupy

 Výzva

 6. HC Rakovník

 ZS Rakovník

 Sobota 17:00

 7. Slavoj Velké Popovice

 ZS Velké Popovice

 Sobota 18:00

 8. HC Zlonice

 ZS Slaný

 Neděle 17:00

 9. Spartak Vlašim

 ZS Vlašim

 Výzva

 10. HC Příbram

 ZS Příbram

 Sobota 18:00

 11. HK Králův Dvůr

 ZS Beroun

 Výzva

 12. BK Mladá Boleslav B

 ZSMladá Boleslav

 Výzva

O autorovi

  • Jméno LUCky.luKA
  • Region Karlovarský kraj
Můj profil