03.Prosinec 2007,15:36
Událost: Zimní Masters of Rock (ZMOR)
Datum konání: Sobota 1. 12. 2007
Místo konání: Sportovní hala Novesta - Zlín

Hala se otevírala ve 13 hodin, první kapela začínala ve dvě, nicméněani mně ani mé přátele vystoupení prvních kapel příliš nezajímalo,takže jsme v pohodě vyjeli z Třince ve dvanáct...cesta trvala skoro třihodiny. Když jsme dorazili do haly, zrovna hrála německá kapelaRemember Twilight. Musím uznat, že nebyli špatní. Jejich vystoupeníbylo spíše amatérské, ale dalo se to poslouchat a hudba i celkemzaujala, zvláště díky půvabné houslistce

Pak ale nastoupila kapela, kteoru jsem si obzvláště vyhlídnul.Svartsot...dánská kapela hrající druh metalu, kterému se v moderníterminologii začalo řikat viking-metal, protože se stal tak typickýmpro tyto severské kapely. Pro Svartsot to bylo první vystoupení mimorodné Dánsko a pevně věřím, že i z jejich pohledu bylo tak úspěšné jakoz toho mého a snad se brzy do našeho kraje vrátí. Pro drobné nastíněníuvedu, že jako kulisy jim posloužily dvě válečné sekery, plátovanákožená zbroj, kterou na svém hrdém těle nesl zpěvák kapely. Váček upasu objemného druidu podobného muže ukrýval tři úchvatné nástroje,které výborně dokreslovaly melodiku celého vystoupení: flétnu, příčnouflétnu a pasteveckou píšťalu. Jelikož vokální projev byl v dánštině apronášen chraplavým absolutně nesrozumitelným hlasem, bylo nám všemobjasněno, že písně vyprávějí o bitvách, pití piva a zábavách Jak je patrno z tohoto odstavce, je můj osobní dojem úchvatný a celý večer už jej nic nepředčilo.

Následující kapelu bych nejraději vynechal, ale alespoň propořádek...další kapelou byl český Krucipüsk a bylo to jednoduše hrozné.Jak je ten debil arogantní, to se až věřit nechce. Naprostá většinahaly byla neskonale šťastná, že jejich představení brzy skončilo.

Náladu opět pozvedli jiní čeští hoši a to rovnou ti z Arakainu, kteříudělali na ZMORu jednu ze zastávek svého turné k dvacátému pátémuvýročí od založení kapely. Hala bouřila a všichni se báječně bavili.Pocit příjemný...nevím co dodat. Z mé strany spokojenost.

Po Arakainu už nastupovaly jen zahraniční hvězdy. První z nich byliholandští After Forever, kteří přijeli do Zlína oslabení o kytaristu azpěváka v jedné osobě, který ležel ve vojenské nemocnici ve Vídni. Itak předvedli úžasné vystoupení plné tvrdé a zároveň melodické hudby aúžasného vokálu. After Forever stihli při svém vystoupení rovněžpokřtít nové DVD, které zachycuje ty nejlepší okamžiky letního Mastersof Rock 2007.

Po Afer Forever nastoupili neměčtí Edguy a to už hala praskala vešvech. Pro mnohé byli právě Edguy vrcholem večera a také já musímuznat, že Tobias Samet nezklamal a předvedl nejen hudební, ale ibavičský výkon. Jeho bezprostřední kontakt s publikem vytvořilúchvatnou atmosféru a vtáhl opravdu všechny přítomné do středu dění.

Po vystoupení Edguy ně mě ovšem dolehla únava předchozích dní i tohotofestivalu a závěrečné představení americké kapely W.A.S.P. jsem užsledoval pouze jen tak mimochodem. Z toho co jsem postřehl, bych zmínildvě hlavní fakta. Zaprvé: jejich hudba je skutečně působivá, tvrdá aúderná (Tobias je ale lepší šoumen). Zadruhé: zvukaři to trochu posralis hlasitostí...nedalo se to vydržet a zběhnul jsem z haly do auta seaspoň trochu prospat, než jsme společně s přáteli opustili úžasnérockévé a metalové město Zlín.
 
vložil: Lancelott
Permalink ¤


0 Komentáře: