28.Červen 2008,18:09

"V centru Brna proběhl v sobotu od 14 hodin hodinový pochod stovek homosexuálů a zastánců jejich práv. Organizátoři akci po útoku extremistů nejprve zrušili, nakonec se ale rozhodli vyrazit po jiné, kratší trase. Brněnská záchranná služba po skončení pochodu musela vyjet do restaurace na náměstí Svobody, kde pravicoví radikálové hodili slzný granát. Zasaženo bylo 20 lidí, záchranáři ale museli ošetřit jen jednu osobu. "

Byl to můj první pochod v životě a doufám, že ne poslední. Po projití kolem těžkooděnců na nám. Svobody, kdy moje kamarádka na doporučení městského strážníka " dámy, radím Vám,náměstí se v zájmu bezpečnosti vyhýbat" odpověděla " to je dobrý my jsme drbny, jdeme se tam podívat"  ,připojili jsme se k davu gayů a lesbiček a hlasitě tuto národní menšinu podporovali :)

 

 Celá akce proběhla v relativním klidu, jen jsme měli trasu poněku zkrácenější a prošli se jen přes Masarykovu ulici, na Jánskou a Kobližnou zpět na Svoboďák. Po ukončení akce a varování, že přes ulici Rašínovu bychom opravdu chodit neměli a měli bychom se držet ve skupinkách, jsme se odebrali na směr Petrov. Sice jsme byli svědky a účastníky toho, kdy jeden z neonacistů hodil do davu slzný plyn, pobrečeli jsme si, hlava nás bolela ale spokojení s průběhem demonstrace jsme smotli na Petrově menší joint a pak se vydali domů zkouknout další sérku "Desperate housewives"

 

Večer se sice ještě koná doprovodná akce k dnešnímu pochodu na Flédě, ale té se už neúčastním. Nechci přijít k další újmě na zdraví, jeden slzný plyn denně opravdu stačí ...... Procházet kolem rozzuřené skupinky demonstrantů z národní strany s transparenem "No way for gay" ...hm to fakt není moc funny

 

Takže pro dnešní večer zůstávám doma, zítra dopoledne mám v plánu jít se projet na kole a odpolední program je ještě ve hvězdách ..... See ya bye

 

 

 
kategorie: My life...
vložil: MoONiQuEe
Permalink ¤


0 Komentáře: