24.Září 2008,19:37

Paul vanDyk za 5 dvanáct !!

 

Paulvan Dyk je mezi evropskými i světovými DJs jednou z největších hvězd a tak nenídivu, že na jeho vystoupení, které proběhlo v noci ze soboty na neděli, zavítalodo O2 Areny tisíce lidí. Hvězda, která zde loni představila desku s názvem “InBetween” nás opět dokázala přesvědčit návštěvě matičky Prahy, ač na poslední chvíli.

 

Organizátořiakce Prague Session 2008 vsadili na jistotu, jména účinkujích to jasnědokazují. Německý DJ Alex M.O.R.P.H., který s Paulem spolupracoval na albu InBetween, či precizní houseový producent Tocadisco toho byli jasnou zárukou.

 

3.....2....1......startujeme !!!!

 

Cesta z Brna utekla poměrně rychle a díky časnému odjezdu jsme měli to štěstí slyšetset německého DJ a producenta – Tocadisco, který do ČR zavítal porvé a doufám,že ne naposled. Každý určitě slyšel jeho remix “The Egg – Walking away”, kterýpoužil David Guetta ve svém hitu “Love don´t let me go”. Zanedlouho mu vyjdejeho první album, ale mimo to vydal undergroundovou sérii : “The black series”,kde najdete hity jako např: Morumbi, které nechybělo ani při jeho pražském vystoupení.Vzal to jak se říká pěkně od podlahy, takže se nedalo divit tomu, že se tanečníparket začal plnit. Stejně jako hudba nabírající ještě větší grády, se zvedalai vlna nadšení, která se mezi partypeople šířila rychlostí laseru.

 

Po tomto tvrdším úvodu jsem doufala, že i ve 23 hodin nastupujícíčeský DJ Michael Burian a pravidelný předskokan samotného mistra budepokračovat v tomto rytmu a nedovolí nám vyskočit z dobře rozjetého vlaku.Burian se chopil otěží a během necelých dvou hodin dokázal vytvořit příjemnouatmosféru a připravil půdu pro nástup hlavní hvězdy večera. Předvedl svouklasiku, která jistě nikoho neurazí. Nejednoho vlastence musela potěšit i Smetanovaskladba Vltava s živým doprovodem houslí,která premiérově zazněla na letošní bilé senzaci. Na jeho hity sice publikumreagovalo silněji než na tracky Tocadisca, nicméně ten dal svými nemilosrdnětvrdými rytmy mému tělu zabrat mnohem vice.

 

 

This is your show master...

 

S úderem půl jedné pak na plochu nastoupila hlavní hvězda večera, německý DJ Paul vanDyk, který přijel do Prahy s novým koncertním konceptem. Právě vyšlo jeho novéEP album s názvem “Hands on Between”, které navazuje na jeho předešlé album “InBetween”.

 

Během svého čtyřhodinového vystoupení představil v jednom z bloků své nejznámější skladby živě, za doprovodu německých muzikantů a zpěvaček Ashley Tomberlin,pocházející z Ameriky či Josee Hurlock z Holandska. Zazněly tak největší hity zjeho produkce, jako “Time of our lives” v podání zpěváka bývalé skupiny Vega 4– Johnna McDaida a i skladby z jeho pátého alba In Between. Největšího ohlasu se dostalo zejména skladbám For an Angel, Crush nebo již klasické Born Slippyod Underworld. Nějaká ta technická chybička se během live vystoupení vloudila,nicméně tato “drobnost” se dala přehlédnout.

 

Samotný Paul van Dyk pak při svém vystoupení používá technologii Serato Scratch Live aAbleton Live, kdy na dvou noteboocích živě upravuje skladby a k tomu sám hrajena klávesy.

 

This is the end....

 

Jako poslední se představil další německý DJ a producent Alex M.O.R.P.H., který je v současnosti jedním z nejžádanějších DJů libujících si v tranceových vlnách.Jeho set byl o poznání pomalejší než u předešlých DJs, nicméně svým melodickým setem s vokálovými pasážemi určitě nikomu nezkazil požitek z akce.

 

Na projekci za Paul van Dykem a unikátní laserovou show, se dalo koukat celou noc,na těchto místech se skutečně nešetřilo. Někde se naopak skrblilo až moc.Nechápu pointu odebírání víček z nápojů na baru. Od roztančených návštěvníkůjsem byla nejednou polita a o klouzající mokré podlaze nemluvě. L Security I zdravotníci byli poctivě nasvých místech, stejně jako prostor vyhrazený kuřákům. Ne všichni ale tentozákaz v prostorách arény dodržovali.

 

Sečteno a podtrženo, letošní Paul van Dykova tour se mohla směle rovnat té loňské. Výběr účinkujících, jako vždy velice kvalitní organizace United Music, komfortní zázemí O2 Areny a společnost dobře bavících se přátel, to vše přispělo k dobře prožité noci a odstartování další halové sezony. Komu ještě síly stačili, mohlse jako vždy vydat na after party do klubu Retro či Studia 54. Naše pětičlenná posádka se ale spokojeně vydala na zpáteční cestu do Brna......

 

 

 

 

 

 
kategorie: My life...
vložil: MoONiQuEe
Permalink ¤


1 Komentáře:


  • 26.09.2008 14:47:00, Mischu

    uplne suhlasim... paul van dyk to roztocil a svojim live band vystupenim potesil nie len moje usi ale aj oci... bolo sa na co divat... takze len tak dalej... PAUL VAN DYK 4EVER