04.Září 2008,11:15

This is the end…my only friend…the end !!!

 

Brno naposled

Přestože se pořadatelům podařilo přilákat do Brna mnoho zahraničních hostů, pátý ročník Semtex Culture s sebou přináší i jednu velicenepříjemnou zprávu.“Dámy a pánové, uroňte slzu ...končíme!“ Hluk, který se zMariánského údolí ozývá, totiž nevyhovuje hygienickým předpisům a proto jsme ses touto outdoorovou akcí měli možnost řádně rozloučit. A jak řekli tak udělali…

Semtex sev předchozích dílech ukázal jako velice kvalitní tečka za protančeným,letos bohužel poněkud deštivým, létem. Jakoby ale počasí vytušilo důležitostsvé funkce a tentokrát hrálo na naší straně. Sobotní teploty a azurové nebepřímo vybízely k návštěvě,jak jinak než s dobrou náladou a přáteli poboku .

 

Vyber si svůj styl

 

Semtexovýline-up se podle mého příliš nevydařil. Organizátoři nám letos naservírovalivelice zvláštní menu, které bohužel nevynikalo ničím extra.

 

 Pro mě osobně však bylo největším tahákem do jižzmrzlého Mariánského údolí trio z britských ostrovů, v čele sezpěvačkou Sian Evans – Kosheen, vzhledemk mé absenci na jejich brněnských vystoupeních. Neomlouvá to ale fakt,žeje to kapela, která sice přiláká zájem lidí, nicméně vystupovali v ČR xkrát a to je jen známkou toho, že se pořadatelé snažili spíše vydělat, nežpřekvapit a nadchnout účastníky festivalu.

 

Jejichchytlavé hity „Wasting my time“,, Hide U" nebo „Hungry" nepotěšili jen zasloužilé pamětníky, ale i jejich nověpřibývající příznivce. Nicméně zima byla taková zima, která nás brzy zahanalazpět přes rozhopsaný Dnb stage až do „Redka“, kde udával tón Afrika Islam. Před jeho nástupem jsemještě  slyšela set českého DJje HOMA - pro někoho blázen, proněkoho génius………. Pro mě každopádně svěží a z gauče nadzvedávající set.

 

Po půlnocinastoupil již zmiňovaný Afrika Islam,hvězda,která sice zajistila plný taneční parket pouštěním starších pecekv intervalu 50-ti sekund, ale možnost slyšet tohoto Djje jsme měli takénesčetněkrát. L

 

Shaggy – oldschoolová hvězda pár hitů mělabýt něco jako půlnoční překvapení? Pakliže ano, povedlo se a dle hodnoceníostatních návštěvníků jen zbytečná figurka, která zaplnila nedomyšlenou díruv programu.

 

 

Red Zone - jediné pozitivní místo, kam bylomožné prchnout před chladým počasím a kde byla jistá šance na úspěch, co sedodržování pitného režimu týče. V celém rozlehlém areálu bylok vidění pouze pár stánků s jídlem a větší než malé množství stánkůs pitím. Kvůli půlhodinovým frontám na barech jsem na Semtex opravdu nešlaa věřím, že nejsem jediná koho velice překvapilo, když kolem 1 hodiny rannídošly veškeré nápoje ! na venkovních stáncích a vodka v Red Zone stanu.Pardon, ale za vstupné, které jsme ne moc ochotně vydali za vstup na druhoustranu barikády, jsme očekávali trošku větší komfort a silnější hudebnízážitek.

 

S úderemdruhé hodiny ranní se na stage objevil DJWeki, který pokračoval ve veselém energickém setu a dokázal tak udržetdobře navozenou atmosféru plně tancujícího osazenstva stanu. Nás už ale na mocdlouho nepřemluvil a opravdu chladnou nocí nás jeho basy doprovázeli až doúplného opuštění areálu.

 

Absence Gaetana Parisia na venkovní Erektus techno stage asi také nebylo zrovna dobrou vizitkou a spolu s nemalými zmatky na této stage dobrým zážitkem.

 

Game over

Sečteno a podtrženo, poslední díl mejdanu v líšeňském údolí se prostě nepovedl.Line up sestavený tak, že přímo vybízí k otázkám - přemýšlel o něm vůbec někdo? bylo jeho účelem uspořádatkvalitní festival, který zakončí sezonu roku 2008?

 

Nejspíšedobře, že na Semtex Culture můžemejiž jen nostalgicky vzpomínat, protože po zažití tohoto dílu si nejsem jistá,zda to nebyl další ze zbytečných festivalů, který jen pomůže k něčí spokojenosti nad naditou peněženkou.

 

 

 

 
kategorie: My life...
vložil: MoONiQuEe
Permalink ¤


0 Komentáře: