Rozumný člověk usiluje o život bez bolesti , ne o život příjemný...Aristoteles
15.Září 2008
HellBoy II. : The Golden Army
Hellboy II: Zlatá armáda
Originál: Hellboy II: The Golden Army
Režie: Guillermo del Toro
Délka: 114 minut
Žánr: akční, fantasy
Hrají: Ron Perlman, Selma Blaire, Luke Goss, Doug Jones a další







Není to zase až tak dávno, co Hellboy zachránil svět před šíleným Rasputinem, který ho kdysi přivedl na náš svět. Tehdy o blížící se zkáze světa nikdo nevěděl a asi by bylo lepší, kdyby to tak zůstalo…
Po Rasputinovi přichází nepřítel mnohem nebezpečnější, elfí princ Nuada, který chce obnovit zapomenutou „pohádkovou“ říši. To podle něj jde jediným způsobem, probudit Zlatou armádu a s její pomocí vyhladit lidstvo. Proti Nuadovi  Hellboyovi pomáhá jak jeho starý tým, Abe Sapien a ohnivá Liz, tak i pár nováčků, Johann Krauss a Nuadova sestra Nuala.
Krom záchrany světa řeší Hellboy i své vlastní problémy, uvědomuje si, že nepatří ani do světa lidí, ani do světa příšer. Krom toho má problémy ve vztahu s Liz, no a řeší to jako leckterý obyčejný člověk- opíjí se…

Prvního Hellboye jsem si zamilovala, červený vysvalený čertík, který od boku trousí perfektní hlášky. Proto jsem na dvojku čekala jako na spásu, plánovala jsem po dlouhé době navštívit kino, ale nakonec jsem to nevydržela a tři dny pře oficiální českou premiérou jsem zabrousila na mé oblíbené torrenty… Může za to časopis PREMIERE, který dvojku chválil do nebes… A měl  pravdu. Dvojka je ještě o několik tříd lepší než jednička.
Proč stojí Hellboy II za podívanou:
Super hlášky.
Láska. Zamiluje se totiž i rybí muž Abe Sapien, chudák neví co s tím, takže se chová jako bláznivý puberťák. A Hellboye čeká sladké překvapení.
Příšery. Del Toro splnil své předsevzetí, ve dvojce je MNOHEM víc příšer než v jedničce. A nejsou to žádné počítačem vytvořené zrůdičky, všechny masky jsou opravdové a v nich jsou opravdoví herci.
O skvělé výkony se postarali dvorní herci Guillerma del Toro, Ron Perlman (Hellboy), Doug Jones (Abe Sapien, Anděl smrti a Faun ve Faunově labyrintu), Luke Goss (princ Nuada a Nomak v Blade II), jen škoda, že nám Karla Rodena( Rasputin, právník v Blade II) zabili už v jedničce…
Skvělá hudba od Dannyho Elfmana (Batman, Střihoruký Edward, Mars útočí, Beetlejuice, Sleepy Hollow, Planeta opic, Karlík a továrna na čokoládu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Mission Imposible, Dobrý Will Hunting, Muži v černém I, II, Spider-man 1, 2, 3, Hulk, Simpsonovi, Zoufalé manželky).
Princ Nuada je zatraceně sexy…
Jen škoda, že se nenatáčel v Praze jako jednička. Štáb přesídlil do Maďarska.
A kdo má rád Hellboye stejně jako já, bude si na třetí díl muset bohužel nějakou dobu počkat, Guillermo del Toro se teď chystá na režii dvoudílného Hobita.
autor Naominka | 09:30 | komentáře (0)
O autorovi
Autor blogu
Autor: Naominka
Region: Praha-východ
O mně: nEfIm Co oSoBě nApsAt, MiLUjU ScReAmO , KáMoShE , .,.,JdEm SeLkEm TrDlO (sEm nA To HrDá...XDXDXD) kdO ZnÁ Wí KDo Ne....nO TaQ nApÍsHe eTI cHcE ...na kÁmOsHe nEdÁm dOpUsTiT , RáDa Se bAwIm Ae pLeJ sEm FlEgMoUsH ...XDXDXD WÝmAz
Můj profil
Poslední návštěvy
Markw (2x)
Kaulitzka19 (4x)
alesdrd (1x)
bblondexx (2x)
rodr (1x)
jan.gogin (1x)
popelak24 (1x)
MartinE212 (1x)
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE