Rozumný člověk usiluje o život bez bolesti , ne o život příjemný...Aristoteles
29.Duben 2008
Kdyby ste chtěli subjektivě zabarvený popis je zde ... nebojte se dostala sem zněj jedničku ...xD

Popis : 

Všechno živé již vycítilo , že se něco blíží ,květiny se uzavřeli i ten malí vrabec se schoval prorože každý ví co taková bouřka dokáže ! V dáli již lze zaslechnout dunění idiánských bubnů , které varují obyvatele té velké vesničky jménem ZEMĚ , květinky se uzavírají jako smutné panenky choulící se k zemi . Pán Větru ví , že již nastal jeho čas . Čas kdy musí nasednout do svého vozu taženým větrovými koňmi a rozje se pro pána Deště , aby mohli spolu zas rozpoutat své veselí . Pán Větru svým vozem po obloze tak rychle krouží , že žádný lísteček na zemi nezůstane , jeho vlasy dlouhé a stříbrné vypadají nevině a krasně , ale dokáží způsobit vichřici jako se chystá teď . Pán Deště však také nezahálí a svým trojzubcem jenž je poset safírově modrámi perlami rozdýchává oblohu a vytváří velmi tmavě šedý až skoro černý mrak . Mrak má však svou hlavu tak nezůstavá na jednom místě a odsune se o velký kus dál . To pana Deště jak se patří rozzuří až mu z očí padají na zem dlouhatánské blesky . Tak požádá svého kamaráda aby odfoukl ten mrak zpět , Vítr mu vyhoví a jedním mávnutím bělostné ručky i když nechtěně rozdělí mrak na víc kousků . To ale Désť netrápí a řekne si , že to není špatný nápad a tak na nebi jež se v tuto chvíli podobá velmi špatně vypranému bílému tričku . Vůz pana Deště je tažen napůl koňmi a napůl rybami i vůz je stejně zajímavý je celý zahalen do barvy moře jeho kola jsou z velkých bílích perel , sedátko je tvořeno z nejjemějšího stříbrnného písku pan Déšť má hebvábný smetanově bílí plásť s bílou korunou . Mezi tím dokázali oba způsobit tam na zemi pěknou paseku . Vítr je tak silný , že i stará matička vrba ohíbá svá záda a větvemi háže do všech stran , ptáčci v hnízdách ze všech sil chrání svá vajíčka i sebe na vzájem . Hromy které bijí jako na poplach ,blesky jenž osvětlují oblohu ,to vše ukazuje moc těchto pánů , kapky deště padají na zem tak rychle , že ani městečka skrytá v kapičkách nestačí ukázat svu krásu . I když tomu mnozí nevěříte i tráva změnila svou barvu . Oba mocní pánové mají dojem , že mají po práci . Pan Větru ví že vzduch je již tak příjemně voňavý a čerstvý jak má být . Pán Deště si je též jist , že zalil suchá pole , stromy , keříky i lesy , že dal ptáčku louže i loužičky v kterých si budou moci čistit pírka . Naštěstí se nikomu z obyvatel této vesničky nestalo a všichni pomalu když vítr i déšť ustane vylézají ze svých domovů , okusit chuť čerstvého vzuchu a vody . Květiny zas ukázali svou plnou krásu , tráva hezky zezelenala a i ten malý králíček se svou rodinkou vylezl z nory spatřit tu krásnu po bouřce .

Tento přírodní výjev jsem si vybrala , protože ho mám velice ráda už z toho důvodu , že je tak tajemně krásný a zajímavý , ale i proto že to vnáší přírodě i nám chuť jít po bouřce ven .

....Konec ....

autor Naominka | 16:00 | komentáře (0)
O autorovi
Autor blogu
Autor: Naominka
Region: Praha-východ
O mně: nEfIm Co oSoBě nApsAt, MiLUjU ScReAmO , KáMoShE , .,.,JdEm SeLkEm TrDlO (sEm nA To HrDá...XDXDXD) kdO ZnÁ Wí KDo Ne....nO TaQ nApÍsHe eTI cHcE ...na kÁmOsHe nEdÁm dOpUsTiT , RáDa Se bAwIm Ae pLeJ sEm FlEgMoUsH ...XDXDXD WÝmAz
Můj profil
Poslední návštěvy
Markw (2x)
Kaulitzka19 (4x)
alesdrd (1x)
bblondexx (2x)
rodr (1x)
jan.gogin (1x)
popelak24 (1x)
MartinE212 (1x)
Vytvořili
Šablona a grafika od
IN ARIA...

obrázky od
Mario Buffardo

distribuce:
IN ARIA..., kiocciola, NST & GRAFICA DI STILE