25.Únor 2009

Bullet for My Valentine (někdy zkráceně jako Bullet nebo BFMV) je čtyřčlenná, údajně metalcoreová kapela z Bridgendu v Jižním Walesu.

Všechno se to začalo v době, kdy se do popředí dostávaly kapely jako Lostprophets, Funeral for a Friend (také z Walesu). BFMV byli připraveni na nahrání dema, ale den přetím basskytarista Nik Cradle kapelu opustil a demonahrávka se neuskutečnila. Do kapely přišel nový basskytarista Jason „Jay“ James. Změnili si jméno na 12 Pints of my Girl Friends Blood, potom Jeff Killed John, které později vystřídalo Opportunity in Chicago, nakonec skončili jako Bullet For My Valentine a pod tímto názvem je známe i dnes.

Své první EP, Bullet for My Valentine, uvedli 15. listopadu 2004 ve Velké Británii a 30. listopadu ve Spojených Státech. Druhé EP, Hand of Blood, bylo vydané 22. srpna 2005 jen v USA. Komerčně známými se stali díky klipu k písničce Hand of Blood. Jejich debutové album The Poison bylo vydané ve VB 3. října 2005 a první písničku, Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do), byl uvedený 19. září 2005. Písnička 4 Words (To Choke Upon) byla použitá ve hře NHL pro PlayStation a Hand of Blood v Need for Speed.

Bullet For My Valentine hráli na festivalu v Donington Parku vedle světově známých kapel jako Metallica, Guns N' Roses, Trivium a Tool. Poprvé se na festivalu objevili v roce 2004 a hráli jen na „vedlejších“ pódiích. V roce 2005, kdy se zvyšovala jejich popularita, začali Bullet For My Valentine hrávat na o mnoho větších stageích. Roku 2006 už hráli na stejném pódiu jako Guns And Roses a Funeral For A Friend. Pro Guns And Roses otevírali v New Yorku 4 vystoupení, v Hammerstein Ballroom 12., 14., 15., a 17. května. Také byli předkapelou pro Metallicu a Iron Maiden.

Začátkem roku 2006 byli BFMV účastníky Kerrang! Tour s Aiden, Still Remains a Hawthorne Heights a později hráli na turné spolu s legendární heavy metalovou kapelou Iron Maiden.

ČLENOVÉ

  • Matthew (Matt) Tuck – kytara, zpěv
  • Michael Padget – kytara, vokály
  • Jason „Jay“ James – basová kytara, vokály
  • Michael „Moose“ Thomas – bicí

 

 

Vložil: Nick-oo-lka ¤


Komentáře (0):