PAVLICIE

 

Kluci a holky | ₪ Články

Jestlipak víš kam chodí slunko spát, jak rád bych se šel k němu podívat,
chvíli tam pobyl, jen tak tiše a pokojně, pak bych se tě dotknul, možná
i trochu nervózně… Řekni, proč se pořád míjíme, snad se konečně uvidíme,
pak se vášnivě políbíme a svou společnou dlouhoucestu zahájíme.


„Už dost,“ tehdy naše hrdinka řekla. Nastal čas přestat se skrývat. Rubikon je překročen, buď teď, nebo vůbecne! Slova už nestačí, dotek potřebuji, víme už toho o sobě dost, možná víc než bychom si byli ochotni říci z očí do očí. Naše prsty do Pokecu a mailů vyťukaly užs tovky stránek. Hory papírů by počmáraly, místo toho jsme ta vyznání sobě prostorem zaslaly. Vesmír se jim chrámem a klávesnice zpovědnicí…
Přesto tady u stánku ještě stojím, ne, ještě se neprozradím, ještě zůstanu, mám strach se mu ukázat!
On si mě idealizuje, myslí si, že se setká s krasavicí a teď ho zklamu.Vysněný obraz, ta virtuální představa, se zřítí jak domeček z karet, rozpadne, zmizí a on vezme nohy na ramena.  Už nebude mým básníkem a já jeho inspirací.
Kdo to je? Strachuji se, neznám ho, neznám ani jeho příjmení.
Ano, bojím se rány, která mě může srazit na zem rychlostí blesku, srdce tolik buší, až v krku ho cítím, hruď se svírá…
Připadám si jako člověk, co skládá do velkého obrazce dominové kostky. Jednu opírá o druhou, měsíce to dělá, čeká až přijde okamžik, kdy jemný úder na první kostku vyvolá dominový efekt tisíců dalších. Podaří se? Nepodaří? Stačí drobné selhání, zaváhání a přijde zklamání. Jaký má být ten obraz tam na konci se nikdo nedoví.
Ne,  už dost  těch nedokončených obrazců! Těch už bylodost!
Děj se vůle Boží. Vdechnu vůni jeho těla, a i kdyby to mělo být jenom dnes a potom už vůbec nic, tak to stojí za hřích. Nemůže být zlý, když dovede psát tak krásné vzkazy. Má fantazie se změní ve skutky.

------
Úryvek z knihy "Sny žen a touhy mužů". No já jí fakt nečetla, ale tohle na mě natrefilo při spouštění "ajšukíí" a takový docela příhodný... když to libimseti tady:o)) No a jak vy? Kolik z vás se sešlo po netu a kolikrát? Mě ukecal (zatim) jenom jeden:) Byla jsem nervózní a zvědavá  a nakonec mile překvapená:)

Autor Pavlicie
Dne 11.Květen 2008
V 00:17
Komentáře (0)
 

komentáře (0)

Přidej komentář