PAVLICIE

 

Kouzlo polibku | ₪ Články

Pro začátek si udělejte TEST jak na tom s líbáním jste:)), i když v odpovědi mě odkazovali na to "že mi mnoho dívek podlehne", takže to je asi jen pro kluky... mmm á nebó:o))



Polibek encyklopedicky
Co to polibek vlastně je? Využijme encyklopedii Wikipedia, která podává následující výklad: Polibek je dotyk rtů dvou osob. Více polibků je líbání. V moderní západní kultuře je polibek většinou výrazem citové náklonnosti.„Používá“ se oboustranně při uvítání i při loučení. Jako výraz romantického citu nebo sexuální přitažlivosti je intenzivnější, např. francouzský polibek. Líbání je obvyklou součástí milostné předehry. Na IRC je polibek znázorňován emotikony xx nebo :-*.
Polibek snižuje stres
Je jasné, že líbání má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví. A jak ovlivňuje stres, kterým trpí skoro celá dnešní populace? Ano, vědci zjistili, že líbání na tento problém opravdu zabírá. Je však nutné líbat se co nejdéle a s patřičnou vášní. Stres a zbytečné nervy by pak měly odeznít. Vedle příznivých účinků na stres má líbání i další pozitiva - například zabraňuje tvorbě látek, jež způsobují vysoký krevní tlak. Základem uklidnění je tedy líbat se dlouze a vášnivě s někým, koho máte skutečně v lásce. Zkuste takový lék, je zadarmo.
Polibky
na vlasy - láska
na čelo - ochrana
na oči - věrnost
na tvář - zalíbení
na rty - horlivost, láska
na šíji - vášeň
na ňadra - žárlivost
na rameno - touha
Polibek na čelo
Jeden z méně tradičních a takzvaných nepartnerských polibků. Mám tedy na mysli polibky z kategorie takových, kterými se obvykle neobšťastňují jen partneři a milenci. Řeč je o polibku na čelo. Není snad třeba popisovat jak na to, to každý ví. Takovýto polibek se užívá pro vyjádření určitého citu či náklonnosti. Pokud se kupříkladu chlapec ještě neodváží děvče políbit na pusu, učiní tak jemněji, sladce - na čelíčko. Stejnou formu vyjádření lásky často praktikují i maminky se svými batolátky. Najít by se dali jistě i další příklady. Polibek na čelo má své kouzlo, nezapomínejte na něj!
Pro ženy je partner důležitější
Průzkum, který byl proveden mezi tisícovkou amerických studentů, odhalil zajímavá zjištění. Ženy kladou při příležitosti se líbat či souložit větší důraz na to, s kým se styk má odehrát než muži, kteří obvykle příliš neváhají. V druhé osobě totiž jemnější pohlaví hledá potencionálního partnera a snaží se ho již při prvním kontaktu zhodnotit. Pokud se jim mužské líbání líbí, vznikne u dívky pověstné pouto. V opačném případě bývá muž ihned odmítnut. Naopak pro silnější pohlaví je podle výzkumu New Yorské univerzity líbání při vytváření vztahu méně důležité. Na rozdíl od žen mají pánové také raději francouzské líbání a vlhké polibky.

     Proč se při líbání zavírají oči? "Akt líbání vede k přetíženísmyslů. Zavírání očí je proto přirozen způsob, jak toto přetíženízmírnit", říká singapurský vědec Yau Che Ming, který se touto tematikouzabýval. Někdo prýn může zavírat oči také kvůli rozostřenému vidění. Ktomu dochází právě při těsném přiblížení s druhým člověkem.

Autor Pavlicie
Dne 17.Červen 2008
V 11:27
Komentáře (0)
 

komentáře (0)

Přidej komentář