17.Říjen 2013
V polovině října se ve Vídni konal velkolepý čajový dýchánek, jehož hlavním hostem byla japonská módní značka Innocent World a její designérka Yumi Fujiwara. Porcelain Doll a několik dalších evropských značek dostalo příležitost zde míti svůj prodejní stánek.

A dnes Vám povyprávím, jak nádherné to tam bylo!

Na místo konání jsme dorazili jako první, už v deset hodin. Ale nebylo kde zaparkovat auto, tak jsme jej na chvíli nechali stát na hlavní cestě před hotelem a šli se recepci přeptat, zda-li se dá někde poblíž zaparkovat (v kufru jsme měli složený prodejní stánek a bylo toho velmi mnoho).

Já a Anko jsme tedy vstoupily do haly luxusního hotelu Stefanie - na zemi perské koberce, vše osvětleno lampami, ve vázách živé květiny, zlaté kliky... já byla nervózní už celý týden před touto akcí, to vám povím, a prostředí tak luxusního hotelu se mnou málem šlehlo. A to jsem ještě nevěděla, že naše auto bude v zápětí odvezeno do garáže portýrem, který vypadá jak Franz Josef, s gigantickým nalakovaným knírem, co mu odstává až k uším!

Následně jsme byly usazeny do knihovny, kde jsme čekaly na portýra s klíčemi od našeho auta, příchod organizátorů a otevření restaurace, kde se bude celá akce konat.



Anko & Pierrette.
foto: www.MeFotografie.com

Byla to přenádherná akce, jako bál z pohádky. Obrovská místnost připomínající zámecký taneční sál, s okny do zahrady s padajícím listím. Přes sto nádherných slečen, jedna krásnější než druhá, bylo poznat, že každá účastnice si na svém oblečení dala velmi záležet. Vyčesané účesy, extravagantní klobouky, vše do nejmenšího detailu vyladěno.

Nabyla jsem dojmu, že účes není nikdy moc komplikovaný, vždy se dá dát do vlasů VÍC květin, a čím extravagantnější ozdoba ve vlasech, tím líp! Jedna slečna měla ve vlasech gigantický zlatý klíč (jež mimochodem ladil s potiskem šatů), další měla na hlavně knížku, jiná zase podzimní listí a malé dýně a ve vlasech jedné dámy byly k vidění pravé nefalšované jelení parůžky ještě i s lebkou.


Samozřejmě, že většina účastnic si na takovouto akci vzala šaty od Innocent World, a i když se sešly třebas rovnou 4 slečny ve stejných šatech, nebylo to faux pas - právě naopak, byly jsme z toho nadšené a hned jsme se musely spolu vyfotit!



Velmi roztomilá byla chvíle, když ke stánku přišly dvě neměcké lolity a ptaly se po správkyni stránek gothiclolita.wz.cz . Přiznala jsem se, že jsem to já, a dostala jsem nečekané pochvaly - použila jsem jejich foto ve článku o lolita srazech, a byly z toho velmi dojaté, že je dávám jako vzor českým lolitám! (Což mne neskutečně překvapilo, většinou mi totiž lidi strašně vynadají, když použiju jejich foto bez souhlasu a přijdou na to. XD)


Yumi Fujiwara a modelky z módní přehlídky.
foto: www.MeFotografie.com

Yumi Fujiwara byla neuvěřitelně okouzlující. Už jen z její přítomnosti přímo vyzařovala duše šatů, které navrhuje. Classic Lolita v podání Innocent World působí naprosto jiným pocitem, než Lolita modely, co běžně vídám na akcích a srazech. Vidím před sebou obraz krásné viktoriánské dívky, s dlouhými rozpuštěnými vlasy, v roztomilých ale jednoduchých šatech ke krku, jež už dávno není holčičkou, ale ve svém čistém srdci stále ukrývá klíč do světa pohádek. Starobylý svět okrových barev, ve kterém žije, a který skýtá spoustu něžných květin, pomalu plynoucí čas, starodávné obrazy na stěnách, hnědého plyšového medvídka na vyřezávaném nočním stolku a spoustu maličkých a krásných detailů, třebas jak paprsky zapadajícího slunce prosvítají přes krajkovou záclonu okna pokoje.

Vlastně teprve až po tomto setkání jsem si uvědomila, jak dokonale název značky "Innocent World" vystihuje celou její podstatu.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Reportáž na Lolita centrále.
Fotogalerie na Facebooku.

Vložil: PorcelainDoll ¤
Komentáře (4):
  • 30.10.2013 21:33:27, PorcelainDoll

    Děkuji vám všem za milé komentáře (^_^). Je to milé povzbuzení, a jak je čtu, ráda bych zase začala psát... škoda jen, že v tomto období nemám moc volného času. Sotva si najdu čas na spaní, natož na psaní XD

  • 18.10.2013 08:50:32, Venea

    Mám moc ráda tvůj sloh, jako bych se tam zase na chvilku vrátila a mohla se zase opíjet pohledem na krásné lolity všude kolem. :)

  • 18.10.2013 08:43:17, hAnko

    Krásné šaty, krásné lolitky, úžasná akce popsaná těmi nejkrásnějšími slovy, jak to umí jen Pe-chan. ^_^ I když jsem tam nebyla, z tohoto článku na mě atmosféra akce přímo dýchala. Děkuji.

  • 18.10.2013 08:23:36, Křehká Figurka

    Skvělý report. Dobře volené slova. Doslova jsi mě vtáhla do té akce ačkoliv jsem tam nebyla :) Děkuji

Přidej komentář