Lostprophets   12.Srpen 2009


O skupině

Lostprophets jsou velšská rock/alternative/new wave kapela kterávznikla v roce 1997 ve městě Pontypridd. Zakládajícími členy bylipůvodní členové kapely Public Disturbance, Ian Watkins /bicí/ a MikeLewis /kytara/. /Přičemž Ian kapelu opustil v 98 a Mike úplně až v roce2000/. Ian se zhostil vokálů a mike bassovky. Dále se k nim přidal LeeGaze /kytara/, Mike Chiplin /bicí/ a DJ Stepzak /samply/. Kapela sepojmenovala podle nezákonně nahraného tour kapely Duran Duran v roce1988 v Itálii.

Lps začli hrát jako část začínající hardcorescény severního Walesu, pod jménem které se správně vyslovovalo -LoztProphetz, hrajících malé show na všech scénách celého Walesu včetněT'Js v New Portu.

Kapela nahrála pár demo nahrávek, se kterýmidále expterimentovali na jejich zvukové intensitě. Jejich první známánahrávka, Here Comes The Party, připojínající ska na některýchnahrávkách a rapujícím Ianem. Když kapela objevial konečně svů "zvuk",rap byl hned zavrhnut.

Kapela nahrála další dvě dema, Para Todaslas Putas Celosa, v překladu znamenájící "pro všechny ty závistivýmrchy", a The Fake Sound Of Progress. První tři nahrávky /jednapojmenovaná po názvu alaba (TFSOP), MOAC Supreme (A Thousand Apologies)a Stopquote (Awkward)/ třetího dema byly zjemněné a znovu nahrané projejich první uveřejněné album stejného názvu.

Kapely si všimlznámý britský hudební týdeník Kerrang! a nabídl jim šanci hrát vLondýně. Metal Hammer Magazine jim dokonce udělil plný počet bodů 10/10v recenzi Para Todas las Putas Celosa. Nezávislý nahrávací studio,Visible Noise, jim dokonce nabídlo šanci nahrát singl. Kapela strávilavětšinu roku 1999 prací na nových materiálech s Stuartem Richardsonem,který zaujal místo bassáka a Mike se tímpádem chopil rytmické kytary./Mike stále ještě v té době harje pro kapelu Public Disturbance, kterouopouští až v roce 2000 s tím že tu zkusí s Lps/.

Nahrávání všech tří alb najdete v rubrice věnované těmto deskám…

Současnost kapely

Vsoučasné době Lps pracují v pořadí na svém 4 albu, které je /jak bylozmíněno na buzznetu, myslím/ ze 2/3 už hotové. Sám Ian řekl, že budevíce "drsnější" a "neslušnější" než Liberation Transmission, které jimpřineslo popovou nálepku a párkrát zmíněnou velkou změnu stylu/někerými byly dokonce onzačeny za emo/. Ian o omhle všem prohlásil, žekapela musí procházet změnou, jelikož kdyby zůstali kde začali, tak bynebyly kde teď jsou /úplně souhlasím/. Také ale zmínil že se nemusí bátnějakých extra změn, že celková dnešní komerce se jich nějak netýká aže názory na hudbu se jim rozhodně nezměnily. Album by také mělo býtnahrané v mnohem kratší době než dvě předchozí. Plán vydání alba bylkonec letošního roku, ale jelikož Lps napsali dlaší písničky, celédatum vydání to posunulo zhruba na začátek příštího roku /podle mne byto mohlo vyjít na Vánoce :D/

Změna v kapele taky přišla. Nanahrávání nové desky si také pozvali bubeníka Illana Rubina, který jimjostoval na jejich LT turné. Illan byl označen za velkou část nahrávání.

Ajak nekteří jistě ví, pár nových písniček už bylo zahráno. Jedná secelkem o 4 songy, "Next Stop Atrocity", "Weapon", "The Dead" a "ForHe's a Jolly Good Felon". /pokud je chcete slyšet, mrkněte na rubrikunové album/. Zároveň ale Ian prohlásil, že se možná nedostanou naalbum, což by podle mě v případě Next Stop Atrocity byla škoda.

Dne21. července bylo demo písničky "Weapon" /odkaz v rubrice nové album/zahráno na Rock Show rádia Radio 1. Na Myspace se potom mínili že setahle písnička nebude znovu nahrávat a že se určitě neobjeví na novémalbu.

21.července se ve vydání magazínu Kerrang! objevil názevnejspíše nové písničky z nadcházejícího alba, "It's Not the End of theWorld But I Can See It From Here". Bylo také zmíněno že by to mohl býtprvní singl tohoto alba.

Ve stejný den byla Lps udělena cenaKerrang! awards za the 'Best British Band' /nejlepší britská kapela/.Tahle cenu jim byla udělana už podruhé /tu první dostali v minulémroce/ a porazili v ní kapely jako The Muse, Biffy Clyro, Funeral for aFriend and Enter Shikari.

The Fake Sound of Progress(2000-2002)
Vúnoru 2000 zpívaly s Visible Noise.První album kapely "The Fake SoundOf Progress" bylo pak propuštěno labelem v červenci.Nahrály ho za ménněnež dva týdny.

Start Something(2003-2004)
Natočeno v L.A. vBigfoot Studio od března do září 2003 s producentem ErickemValentine,který produkoval alba také Queens of the Stone Age a GoodCharlotte.
Nejznámější píseň z alba je "Burn,Burn",další známá je "Last Train home"

Liberation Transmission(2004)
Album natočeno na Hawaii,spolupracovali s Bobem Rockem.V hitparádách bojuje se singlem Rooftops.
Lostprophets
Lostprophets
napsal/a: Prcek.kiki 17:07 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář