Festival Votvírák je oficiálně úvodní hodební festival letoška. Letos proběhl druhý ročník. Já se letos zůčstnil poprvé a jsem nad míru spokojen! Hlavní výsada Votvíráku je, že kompletní vstupy jsou ZDARMA, stejně tak i kemp. Což se jen tak nevidí. Když se k tomu přidají dobrá dostupnost areálu, velikost areálu(dost místa pro všechny:) a koneckonců interpreti mezi kterými si vybere každý a ke všemu vstupenky na koncerty a festy za 20% ceny.

Já jsem si v poklidu vyrazil z Teplic v 11 hod a posléze z Prahy do Lysé nad Labem odkud bylo dobré spojení busem přímo do Milovic. V buse jsem se seznámil s dvěma týpky co bezpochyby dle bagáže mířili tam co já. Já pochopitelně nevěděl kde to přesně je, tak jsem doufal, že ti dva jsou na tom tom lépe.Ó, jak jsem se mýlil... Vystoupili jsme tedy někde docela jinde a s pomocí místních, kteří nás posílali od čerta k ďáblu, jsme zmíněný areál hledali asi hodinu. A pak se před nám objevil obrovské letiště, kde byly umístěna pódia. Stanové městečko bylo téměř prázdné a tak jsem vyhledali to správné místo na stavbu stanu-kousek od umívárny, abychom se pak v noci snadněji orientovali. Stavba proběhla celkem vpořádku, až na to, že kluci měli trochu zmatek v tom, co kam patří, protože měli dva stany. Po ubytování jsme si šli stoupnout do fronty ke vchodu a po otevření jen sledovali jak lidi blbnou a kvapem se řítí do fronty na ty zlevněné lístky. Něktěří tam prý stáli i 5-6 hodin! Po prozkoumání celeho objektu, kde se mimo jiné nacházela aréna pro Paintball, letní kino, Gambrinus městečko, spousta stánků, inline dráha, skákací boty, minigolf, bike zone atd... Po chvilce strávené v kině jsme vyrazili na Kamila Střihavku. Musím říci, že takové nasazení se jen tak nevidí!!! Po něm vystupovala Iva Fruhlingová, ale tu jakožto rockeři moc nemusíme, tak jsme se ladným krokem přesunuli na Gambrinus stage kde vystupovala skupina Alkehol. Po Alkeholu rychle zpět na Central stage na No name-ti byli také hodně dobří! Viděli jsme sice jen půlku,ale lidi šíleli! Rychle z5 na Walda Gang-naši oblíbenci!!! To byl docela nářez, ikdyž lehce přezvučené a až na pár opilců to byl vynikající koncert. A zase z5 na Chinasky, ti hráli všechny své hitovky, a to se lidem líbilo!  Mezitím jsme zvládli i část koncertu UDG. Ještě probíhla rockotéka, ale stan to jistil. První den proběhl v rytmu maratonu. Ikdyž zpětně nevím zda stan byl nejlepší volba po té půlnoci. Koncerty byly do 1.30 a rockotéka asi do 4hod. Pak začli chodit ti více podroušení spinkat a pletli si stany. Pak je tam chtěl i někdo podpálit.... No zajímavé, asi jsem spal nějakou chvíli.

Druhý den se zdál, že bude volnější, byla zima, tak jsme byli zalezí. 3li jsme si nakoupit do místní večerky nějaké jídlo a pití a pak zapadli do kina, kde jsme moc nepobyli, protože byla opravdu dost zima. První koncert na který se nám chtelo byla Argema, pak následoval Kabátovský maraton na Central stage. Od 17ti hhod vystupoval Škwor, po nich Doga a Medvěd 009, kteří se nějakým způsobem propojili s Divokým Billem. Mezi tím proběhla letecká exhibice mistrů světa v akrobatickém létání. A pak přišel náš zlatý hřeb večera: KABÁT!!! Vystáli jsme si 5 hodin v kuse ve druhý řadě bez jídla i pití, přežili jsme pogování a různé jiné vlivy. A na poslední chvíli se před nás dostaly nějaký dvě ženský a že tam prý mají známého,tak jsme je slušně poslali někam. Krátce po 22 hod to začlo, velká show plná ohňů, efektů a pořádného rocku! Však jenda poměrně mladá slečna se rozčilovla,že ve třetí řadě skáčeme do rytmu se stovkami dalších lidí. Řekl jsem jí, že pokud jsem do davu na rockovej koncert, že by s tím měla počítat...A pokud se jí to nelíbí,ať jde dozadu kde to e pro ty, kteří chtějí jen poslouchat... Jinak byl koncert naprosto senzační a když se tak zpětně koukám na tričko z loňského turné, vidím, že je to o jeden den právě rok, co Kabáti vystupovali v Ústí:) Po vystoupení vystoupil hlavní pořadatel a oznámil,že v areálu je právě 60 000 lidí a že Votvírák je vlastně charitativní akce pro organizaci Pohoda, která zajišťuje asistenty pro postižené lidi. Cože je velmi chválihodné! Poté jsme se šli občerstvit a do kina na Kokain. Následovala tradiční rockotéka a anabáze s opilci hledající své stany. Brzy ráno jsem musel odjet do Prahy kvůli natáčení, tak mi bohužel utekly koncerty jako: Kryštof, Jaksi Taksi, Mig21, Rybyčky48 a další. Celkově se mi festival dosti líbil a pokud to vyjde, istě se zůčastním dalšího Votvíráku v Rokycanech a pak Zavíráku, který proběhne někdy v září.

napsal/a: RAVEN3 19:57 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář