02.Květen 2010

Mimozemšťané s nejvyšší pravděpodobností existují, alespoň podle známého britského teoretického fyzika Stephena Hawkinga. Ten v novém dokumentárním seriálu stanice Discovery Channel navíc Pozemšťany varuje před jakýmkoli kontaktem s nimi. Série s názvem Planeta Země se na americkém vědeckém kanále vysílá od příštího měsíce.

Podle Hawkinga by měli být lidé zticha a věřit, že si jich mimozemšťané nevšimnou. V opačném případě hrozí, že přiletí, vyčerpají veškeré pozemské zdroje a zase zmizí v hlubokém vesmíru.

„Stačí, když se podíváme sami na sebe, a pochopíme, že se inteligentní život mohl vyvinout takovým způsobem, že bychom se s ním nechtěli setkat,“ říká Hawking, podle něhož je téměř nemožné, aby se ve vesmíru, sestávajícím ze stovek miliard galaxií, nevyskytoval jiný život.

„Umím si představit, že se pohybují v obrovských lodích a že u sebe doma spotřebovali veškeré zdroje. Takto vyvinutí mimozemšťané se pravděpodobně stali poutníky a hledají způsob, jak dobýt a kolonizovat všechny planety ve svém dosahu, aby využili jejich zdroje. Pokud nás mimozemšťané navštíví, výsledek bude podobný, jako když Kolumbus objevil Ameriku - pro tamní původní obyvatele to nedopadlo moc dobře,“ líčí své vize fyzik.

Hawking vychází z předpokladu, že většina mimozemských organismů jsou jen jednoduché formy života jako například mikrobi. Nebezpečí sice hrozí zejména ze strany těch inteligentnějších, podle fyzika však velké množství těch jednoduchých může být rovněž zdrcující.

„Skutečná výzva je představit si, jak vůbec mohou mimozemšťané vypadat,“ říká Hawking.

zdroj:(seznam.cz)

Vložil: Sidisek ¤


Komentáře (1):
  • 01.12.2010 13:34:16, Sandoka 114

    Mimozemstane jsou nejlepsi na svete.A jak to vim proste vim.