14.Únor 2008,00:00
Líbáním strávíme dva týdny života
Ne každý pár se dokáže po celou dobu soužití intenzivně líbat.

Vášeň často po určitém období vyprchá a z hodin strávených s propletenými jazyky se stanou letmé polibky na rozloučenou.

Tím se však dvě milující osoby připraví o zdroj blahodárného působení na lidské tělo. Líbání je nejen nesmírně zdravé, ale může také nevědomky odhalit partnerovu lhostejnost.

Za celý život líbáním strávím dohromady dva týdny života. Minuta této činnosti nás připraví o 29 kalorií. To znamená, že průměrný člověk spálí líbáním za život 58 500 kalorií, což představuje energetickou hodnotu měsíčního příjmu potravy.

Líbání je podle japonských lékařů rovněž lékem na sennou rýmu. Třicetiminutové intenzivní líbání pročistí dýchací cesty a zastaví dráždivé kýchání. Tělo se během vášnivých polibků uvolňuje a snižuje produkci histaminu, ten je odpovědný za alergické symptomy.

A nakonec má líbání také praktický účinek. Podle americké studie z devadesátých let vydělávají více peněz ti muži, které jejich partnerka či partner před odchodem do práce na rozloučenou vášnivě políbí. Navíc se tito dožívají vyššího věku a jsou ostražitější při řízení vozidla.


 
kategorie: Valentýn a vše kolem něj
vložil: SoundmassEnergy
Permalink ¤


0 Komentáře: