20.Leden 2009

                                                 ...OHLASY  JINÝCH...
Vec

Výrok, že klasický rapový blbec počúva Indyho alebo Rytmusa je jedno velké nič. Žiadna osobná urážka ani útok. Je to len drbnutá definícia. NIČ. A za to nič chce Rytmus fackať Jamesa?! Keby mal on za každú urážku, čo vypustil, dostávať údery, chodil by modrý 365 dní v roku. Prečo nenahrá diss trak? Obáva sa, že by ten beef mohol nevyhrať? Dosť pravdepodobné, pretože James Cole má fantáziu a vie ju použiť a rozosmiať ludí. Keď chce dissnúť, dissne. Rytmus musí. Tak si to nastavil a to sa od neho očakáva. Navyše on treky zadarmo na internet nedáva, takže by musel čakať na svoje ďalšie sólo a to by už bolo celé vychladnuté. Preto chce bitku na Youtube. Československý škandál mu dokáže zarobiť viac peňazí ako 5000 predaných CDs. Lenže James Cole neni Mek Vrabec ani ADK. Jebnutý bisexuál Phat môže znamenať jeho koniec.

DJ Opia

No, vypadá to, že někdo dostane do rypáku. Nicméně, bych asi nejen já ocenil nějaké disstracky, ať z toho maj lidi aspoň zážitek i hudební, a nejen bulvární, když už se do sebe pustili top rapeři z obou zemí. Určitě by to fans Rytmuse i Jamese Colea velice ocenili. Myslím ale, že stejně většina použitelnýh argumentů už byla vystřílená na virtulálních řádcích webů, tudíž výsledkem je podle mě střet né raperů, ale osobností.

El´ Nino (Disgrafix)

Muj nazor na tuhle kauzu je, že i kdyby Rytmus, jak piše Koule, pochopil špatně tu větu typickej idiot posloucha Indyho a Rytmuse, tak nějak to bylo, tak Koule ho celkem dost tvrdě urážel v dalších odpovědích do burana a podobných horších věcí. Prostě dělal frajera a myslel, že je nedosažitelnej. Pak došlo na věc, Rytmus si pro něj dojel jak správnej chlap, protože si přece nenechá srát na hlavu a James se pravděpodobně dosral. Jak taky všichni určitě čekali. Čet sem jeho vyjádření na MySpace a Koule už najednou tak tvrden v odpovědi není, keci kolem boxerek a přidání starý fotky, když držel dietu a týden cvičil, si myslím taky nepomůže a ta fotka na celé kauze je to nejsměšnější gesto. Nijak se do téhle kauzy nezapojuji, mám svejch starostí dost, ale Rytmus se zachoval jak měl. Jak znám Rytmuse, Cole dostane přes piču tak nebo tak. A tak to má bejt, na co si dopisovat básničky, hodnotit někoho IQ nebo něco podobnýho, nebo nedejbože psát track a dělat mu ještě větší promo. Je drzej, neumí se chovat vůči jinejm, tak t dostane před piču. To se týká všech, nejen Koule. A pokud se postaví za své urážky i když dojde na věc, tak pak to bude mít nějaou úroveň a respekt. Uvidíme, co se z toho rozvine.

Ektor (E2)

Podle mýho názoru opravdovej beef neni na papíře ani na internetu. Opravdovej beef musí mít odůvodnění. Sem proti medializování takovejch věcí, protože si to pak spousta dětí plete s promem, todle neni věc pro fans, todle má bejt osobní věc, jinak to nemá smysl. Já k tomu řeknu jediný: Víš jak bolí opravdovej granát do držky? Tak to je jenom tisícina bolesti voproti tý, kerá příde v podobě rozsekanýho svědomí v případě, když chlap odejde z boje jako strachy posranej čokl. A sem si jistej, že to voba věděj. Rytmus řekl, že ho rozbije a Phat řekl okay, pojď do toho jeden na jednoho. Myslim, že víc konkrétní už bejt nemohli. Sem zvědavej...

David Steel

Osobně si myslím, že za vznikem celé causy stojí nedorozumění. Rytmus šel do sporu nekompromisně a tvrdě. Dal dostatečně najevo, že je připraven bojovat nejen slovy (nic jiného bych od něj ostatně ani nečekal). Na druhou stranu se podle mě nechal do causy možná zatáhnout až příliš hluboko. Co se týče Phata, myslím si, že z causy těží politický / resp. business kapitál. Zaujal pozici mladého ukřivděného intelektuála, napadeného bezdůvodně člověkem, jehož jediným argumentem je síla. Pozor, teď nechci zpochybňovat to, že Phat skutečně velmi inteligentní člověk je. Nicméně nejsem si docela jistý, zda by tento postoj zaujal i k hypotetickému beefu např. se Smackem. K videu ze dne 6.12. z Uh. Hradiště řeknu jenom, že mě Rytmova reakce nepřekvapila a jednal přesně v souladu s tím, co ve svých textech rapuje. Ale podle mě se celá záležitost zbytečně nafukuje, ačkoliv má v podstatě úplně jednoduché řešení. Oba zúčastnění už přece prohlásili, že se nebrání férovce. Tak ať si prostě sjednají datum, místo a způsob fightu. Nic víc a nic míň.

Strapo

Obidvaja maju vonku nove CD, ktorym tato kauza neublizi v obdobi, ked im konkuruje milionovy "Golden touch" napr. Ale prave dovody poznaju len oni. Typujem ze vo finale z toho viacej vitazi Slovensko a najviac by som sa smial, keby povedali, ze sa dohodli a ze to je len show. Vela stastia...

Paulie Garand (BPM)

Skoro až donucen napsat něco k tomuhle tématu řeknu jen to, že mě to nijak nerajcuje. Jelikož sleduju dění, nebyla šance se tomu vyhnout, kór když známý atakujou odkazy přes fenomén zvaný icq.Přečtu si to, v hlavě mi něco zašrotuje, řeknu si že je to super promo a du v podstatě zpět do vlastního života a vlastních problémů. Oba rapery respektuju, bavěj mě , poslouchám, Jamese mám rapově radši, ale nejsem žádnej mesiáš abych je soudil. To se tu radši zpromuju sám a sdělím , že nám do vánoc (počítám 22.12) vypustíme ke stažení desku BPM – SLOVA Kenny Rough Remixed , tak kdo to čte, třeba mu to v hlavě zůstane a stáhne.

Wuty

Něco jsem si přečetl na netu a viděl jsem to video na youtube. Je to úlet, ale i docela dobrá reklama. Víc bych to ale bral, kdyby klukum bylo sedmnáct a né třicet. Nejsem na straně ani jednoho z nich a ani nevim, jak to celý vzniklo. Rozhodně si myslim, že by si to měli vyřikat uplně jinak. Asi by bylo daleko přínosnější poslouchat tracky než si nadávat do bisexuálů. To je asi vše, co bych k tomu mohl říct.

DJ Maztah

každá větší hudební scéna je živena podobnými kauzami, otázkou je, zda dojde k určitému rozuzlení nebo tento spor přeroste v trvalou nenávist. Myslím si, že celá kauza je uměle přifouknutá a ve finále pojatá jako dobré promo, hlavně ze strany chytré rétoriky Jamese Coloea. Podle mě jde snad jen o nepochopení. Když se zamyslíme nad fakty a nebudeme blogovat s horkou hlavou, je nepopíratelný fakt, že Indyho a KF zná kdejakej ňouma, každej, kdo jen okrajově přičichl k rapu vlastní nosiče výše jmenovaných. James Cole podle mě naprosto vědomě a schválně píchl do vosího hnízda a správně předvídal následné reakce. Mistrně zapůsobil právě na ty blbce, které měl na mysly v souvislosti s Rytmusem a kteří mu nyní vzdávají hold, aniž by věděli proč či jaká je opravdová pravda a Rytmuse nesmyslně označují za fašistu,aniž by věděli co to slovo znamená /doporučuji těmto jedincům nalistovat učebnici politologie na patřičné stránce/. A co se týče Rytmuse - moc dobře si uvědomuje, že pokud je uznávaným mainstreamem, má velké procentu posluchačů blbců, stejně jako je velké procento blbců v celé naší společnosti. A zatímco tito blbci řeší do rána internetové diskuze, Rytmus a James Cole dávají lekci jak má vypadat dobré promo.

Coco Jambo

Těžko soudit, co zatím doopravdy stojí. Tyhle kauzy sem nikdy moc do detailu nesledoval. V tomhle případě oba interprety cením, každýho za něco jinýho, ale oba si zaslouží uznání. Takže v tomhle ohledu sem nezaujatej. Bohužel se domnívám, že celá kauza je zbytečná, protože vznikla z nepochopení. Podle mě se Rytmus bránil, protože Jamesovo slova pochopil tak, že jeho hudba je tak špatná, že jí poslouchá jen blbec. (proto chápu že se bránil). Ale sem přesvětčenej o tom, že to bylo od Jamese myšleno jinak. Je to stejný, jako kdyby napsal, že si někdo hraje na rockera, ale zná jen Queen a Nirvánu. To přece neznamená, že sou Queeni špatný! Znamená to jen to, že je zná a poslouchá navíc i ten, kdo nejde do hloubky. Pak už je to jen věc osobního přístupu, jak to kdo řeší, ale vzniklo to jen špatným výkladem jedný věty, která se navíc vytržená s kontextu oběvila jako titulek.

Delik (Moja Reč)

Tak konečne nejaký zaujímavý beef. Velké zvery narazili na seba. Funny záležitosť s obalmi albumov. Škoda len že nevznikli nejaké tracky, namiesto toho sa možno bude boxovať…hmmm…. Každý kto sa jebe s repom musí vedieť že to nebude vždy len bezkonfliktná "budvárek jointík" záležitosť. Som zvedavý kam až to eskaluje. Box-Rap fight o milion?

Mc Zuzka

Moc to nesleduju, ale oba dva si teď budou muset vylízat svůj talíř. I když jsou oba legendy československýho rapu, musí čelit pěkný smršti blesků a hoven jak jeden od druhýho, tak i těch co teď na ně házejí spousty fanoušků. Sem zvědavá co udělá Rytmus až přijde na to, že každýmu kdo ho za poslední měsíc vyhlásil na netu prostě pěstí dát nemůže, stejně tak jako James nemůže každýho osobně upsat argumentama. Život je krátkej a za ůspěch se prostě platí daň. Ale viš co je na týhle kauze nejdrsnější? Že to došlo až tak daleko, že si Rytmus a James Cole právě čtou co já si myslim o jejich beefu.

Jay Diesel

Jsem jako člověk zvyklej takový věci řešit férovou bitkou, je to vyřízený hned a nenadělá se okolo toho tolik zbytečných keců, který to stejně nevyřeší. Odpradávna je tahle věc úplně normální, sereš mě? Ty mě taky! Okey jdeme si to vyřídit …konec, šmytec, žádný klávesnice a píčoviny! Rytma znám dobře, rozhodně si nemyslím, že by Colea napadl nějak zákeřně ze zadu, chtěl to vyřešit po svém jako chlap a já to plně respektuju! Upřímně teď už je to jen on line promo bizz, každej to hrozně řeší, možná to vyjde v nějakým bulvár plátku, je mi jedno co na to říkají lidi, komu fanděj, koho nenáviděj, je to čistě jejich věc! K naší hře to patří…

Daliboy (Hip Hop Allstars)

Poznam Prahu a Jamse, zijem tu desat rokov, poznam Piestany a Rytmusa, zil som tam 20 rokov- rozumiem obidvom! Chcem hip hop allstars BEEF so Supercrooo a KF na jednom podiu! To by bolo z mojho pohladu jedine najrozumnejsie riesenie celej situacie..Kažopádne chápem že obaja interpreti to vnímaju inac a zrejme k tomu nidky nepride ale nikdy nehovor nikdy, sila penazí je velká a je jedno či si vagabund z Pieštan alebo študent z Prahy. Ku konfrontaci by ale malo prisť, padlo už veľa slov, ktere sa nedajú vziat spet...Dufam, ze sa ako slovak nebudem musiet bat chodit po ulici v Prahe. Uz sa mi tu jeden frustrovaný internetovy hrdina vyhrážal a ked prišlo na konfrontaciu tak sa dosral... Preto treba už prestať blogovať internet a dostáť si svojich slov kurva!

Vložil: Sparse... ¤