Smysl života...   30.Listopad 2007


Jednou jsme měli psát slohovku na téma : Žádný člověk není ostrovem sám pro sebe, každý je součástí nějaké pevniny, nějakého kontinentu. Hnedka v úvodu jsem psala, že neznám smysl života a že se na něj pokusím přijít, ale o pár řádek dál jsem to vzdala a psala o přátelství a o věcech, které člověk podle mě potřebuje k životu.

Podle mě jsou dva druhy životů... zažitý a nezažitý. Pod pojmem nezažitý život si představím někoho osamělého, kdo nemá pro co žít...hledá důvody a nemůže je nalézt. Nemá přátele...ztratil rodinu...neví co dál. Jen tak si ale proplouvá životem až do onoho dne. Je to život, který vlastně nežil. Je to jako projít krásným parkem se zavřenýma očima. Nevidíte tu krásu. Jen nepřítomně procházíte. Podle mě je tento život velice těžký a jsem ráda, že jsem ho doposud nezažila a doufám, že ani nezažiju. A je mi líto lidí...kteří svůj život neprožijou.

Zažitý život už je o něčem jiném. Zajímáte se o věci, co se dějí kolem vás a nebo kolem vaší rodiny..přátel.  Každý den pro vás něco znamená. Ikdyž je to třeba jen nudná škola...trochu méně nudné přestávky...a po škole...už dlěá každý, co se mu zlíbí. Někdo jde domu se učit...někdo ven s přáteli...někdo se věnuje svým koníčkům...večer se vrátí domua je doma s rodinou. Ikdyž děti tráví čas většinou u počítače nebo u televize. Ale je tam někdo s vámi. Když vám bude nejhůř máte se na koho obrátit. Někdo vás podpoří. Prostě každý prožijete...některý víc, některý zase míň.

Jaký je ale teda smysl života...? O tom se můžeme jen dohadovat a asi nikdy nedospějeme k jenodmu jedinému názoru...každý má podle mě svůj smysl života. Ano, některé si mohou být podobné a asi i jsou. Ale zaručeně ne všechny. A opět se dostávám k mému názoru...podle mě je v životě dobré si najít přátele...někteří budou chvilkový a někteří se stanou přáteli na celý život a nikdy vás neopustí. I to je součástí mého smyslu života. A pak už je jen a jen zas na lidech jestli si chtějí se svou drahou polovičkou založit rodinu a mít děti...každý z nás znamená pro svět jednu osobu...ve světě si nevšimnou zrovna každého z nás. Ale naše polovička...je svědkem toho, že tu jsme...svědkem našeho života.

Vůbec sice nevím, co mě vedlo tenhle článek napsat. Nevím, jestli to byla kreativní chvilka...nebo jen chvilka zabavení ... aby ten den strávený se chřipkou nebyl tak zdlouhavý. Nic v článku není na nikoho myšleno ani proti nikomu. Ikdyž myslím, že tam nic takového určitého není, ale tak pro jistotu :-)

napsal/a: Teriish 20:49 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Teriish 16.04.2008 21:31:11

Jo...přesně tak :-) třeba já :-D jsem toho úžasný příklad :-D


Pan XY 12.04.2008 00:35:51

Ale někteří lidé jsou nepoučitelní ,D


Teriish 11.04.2008 00:33:07

Samozřejmě, že se nemusí spěchat a když už nějakou špatnou stránku člověk objeví je dobré si to zapamatovat a neopak své chyby a ponaučit se... :-) vím, o čem mluvím.


Pan XY 24.03.2008 18:26:51

Prostě a jednoduše: ,,Carpe diem". A s poznáváním té špatné stránky se nemusí nijak spěchat, ne?


Teriish 24.03.2008 17:29:58

No můj názor se časem změnil...ale teďka si myslím, že smysl života je si ho v rámci možností užít a poznat i jeho špatnou i dobrou stránku. Jediné, co nezměním je to, že umřít musím...ale to všechno mezi tím je na mě. :-) Takžě...podle mě je hlavní ten život "ŽÍT". A poznat jaké to je... :-) ne každý má to štěstí.. :-( Ale jak jsem říkala na začátku.. nepovažuju se za nějakou filosofku...:-P


Pan XY 20.03.2008 23:16:00

A jaký je Tvůj názor?


Teriish 17.03.2008 09:46:10

Ano, každý má svůj vlastní názor...a měl by si za ním stát.Jen nějaké názory jsou častější než jiné.. :-)


Pan XY 11.03.2008 07:16:41

Rozšířený názor je, že smysl žiota je jeho konec a záleží pouze na nás, jaký ten konec bude.


Teriish 11.03.2008 00:22:35

ANi já bych to do sebe neřekla.. :-) nevypadám na to a většinou se na to ani moc necítím.. :-)


Pan XY 15.02.2008 00:23:48

Kdo by to byl řekl, že jsi taková hluboká filozofka.