ROSA NA KOLEJÍCH   20.Květen 2008


MILUJU CESTOVÁNÍ VLAKEM. Asi to mám v krvi po dědovi,který byl mašinfíra na lokomotivě a moje mamka pracovala dost let u dráhy, čili jsem měla možnost cestovat vláčkem zadarmo. Proto to ale nepíšu, jízda vlakem má nezapomenutelné kouzlo, tedy aspoň pro mě:) Už jako malá holka jsem jezdila pravidelně k venkovské babičce na víkendy, pamatuju si že v červnu byly plné stráně vlčích bobů, máků , prostě něco úžasnýho:) To autobusem se tohle nevidí. ÚPLNĚ NEJVÍC MILUJU TAKOVÝ TY MOTORÁČKY COURÁČKY , který jedou z nějaký malý p.dele do ještě menší p.dele... a hlavně hodně dlouho a staví na každý mezi. Například když jsem byla na výšce a měla si vybrat mezi jízdou rychlíkem trvající dvě hodiny a skoro 4 hodinovou jízdou motoráčkem hádejte, která možnost u mě zvítězila? No jasný, bé je správně.....:)A to jsem musela vstávat okolo půl pátý ráno haha dneska by mě to asi zabilo...:)No ale k věci, takže v prváku jsem si vlaku užila až až, vlastně jsem v něm vystřídala všechna roční období,vzpomínám na jaro a zelenající se břízy těsně před Jihlavou , následné léto a dojíždění na zkoušky a krušný podzim , kdy bylo učení nad hlavu a člověk nevěděl co má dělat dřív, aby se v tom všem učení vůbec zorientoval, zima a přebíhající srnky přes zasněženou stráň z okna vlaku, které mi ukazoval náhodný voják...
Později jsem strašně ráda jezdila k jedné stálé kamarádce , bylo to sice jen pět zastávek ale NIKDY na tu cestu nezapomenu, na pole žluté řepky na vůni letní stráně na hrušovanský rybník, to vše z okna vláčku.Mám za sebou i chutˇjízdy v italském ,ale opravdu nefalšovaném italském pendolínu, které s tím naším má společný akorát název, které uhání rychlostí až 250 km v hodině, kdy při jízdě do zatáčky jen tajíš dech, jak se kola zarovnávají s krajinou....od toho je vlastně slovo pendolíno:)-kdy nádherný noční rychlovlak šílenou rychlostí uhání tak ,že máš skoro strach jestli vůbec v pořádku dojedeš:)Jsi nadšený z té cesty, o které si u nás můžeš nechat akorát tak zdát:)Zážitek fakt na celý život, doporučuju:)
Ano, tohle všechno z autobusu i auta prostě neuvidíte.....I ten západ či východ slunce je z toho vláčku tak nějak hezčí:)
Ale víte, to musíte jet fakt MOTORÁČKEM couráčkem, co zastavuje na každé mezi a jede z malé pr.ele do ještě menší p.dele:)
A abyste věděli, tedˇty vlaky miluju ještě víc, přiváží mi totiž každý týden MOJI VELIKOU LÁSKU!!!:) napsal/a: Verenka_Lordova 21:09 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář