03.Srpen 2008

Od 14. do 19. července 2008 se Bíline konal už po čtwrté letní workshop s Dance2xs. Já jsem tam jela úplně poprvé, ani jsem něměla tušení, že 2xs něco takového pořádají, každopádně jakmile jsem se o tom dozvěděla, hned jsem odeslala přihlášku. Ke všemu cena mi přišla dost nízká na to, jací lektoři me tam maji učit. 

 13. července večer mě, Lucku a Terezku odzvezl do Bíliny, do autokempu v kterém jsme byly ubytovány. Myslím, že snad kromě lektorů tam byli opravdu wšichni. 14. ráno jsem měli něco jako informační schůzku a po ní už přišly na řadu konečnš treninky. Za celý týden jsme měli skoro všechny lektory, kteří nás učili spoustu stylů: Ivanka Hannichová- jazz, Wahe Akopjan- hip hop house lockin poppin, Martinka Pirná- jazz a rnb, Linda Rančáková- jazz a rnb, Fidlajs( bráška Lindy)-hype,Niki Ladziánská- modern dance rnb, Tomáš Protivínský- new style hip hop, Tomáš Smička-hip hop new style, Tomáš Simon- hip hop rnb, Peter Dolinajec-rnb hip hop, Tina Klasová- rnb hip hop, Adam Chaloupka- hip hop, Alvaro(zahraniční host 2xs, ze Švédska)-hip hop a Sanchez- house. Doufám, že jsem nezapoměla na nikoho, snad ne. Kromě Lindy a Tomáška Smýči jsem nikoho z nich na živo tancovat neviděla. Bylo užasný poznat najednou tolik lektorů. Nejvíc me zaujal Wahe, Tomáš Protiva, Sanchez a Martinka. Lekce s nima mě opravdu šílene moc bavili. Hned od září začnu chodit na Protivu, Martinku a samozřejme na Lindu.

     Co se mi hrozně líbilo, že to bylo takové rodiné cele, přijemnější. Atmosfera která byla na některých lekcích nebo wečerních akcích byla nezapomenutelná a to jen díky lektorům, který dělali první a poslední proto, abychom se bavili. Jeden večer jsme měli Battle v hospodě, která patřila k našemu kempu. SIce to klasicky začalo až dvě hodiny po uvedenem začatku, ale to mi ani moc nevadilo. Jen co to začalo, vznikla tam krásná atmosfera, bylo opravdu na co koukat. Do battlu se zapojil i Smýča a Protiva, kteří si nakonec dali spolu battle. Jen když jsem se na všechny dívala měla jsem chut se furt hýbat a dávat hlasitě najevo nadšenost, ale cele jsem to natačela, takže jsem se musela krotit. Ted jsem ale ráda, mám to do posledního battlu natočene a koukám se na to tak často, že už to ani neni zdravé. Když skončil battle, meli jsme party- přišlo mi, že skoro okamžite všichni vstali a šli tancovat. Bylo to užasný, vážne moc. Jednou jsme měli mít večer jakože táborák. Táborák byl, ale po 15 minutách začal nehorázný slejvák, který trval asi přes pul hodky, nejprve jsme se schovali do jidelny a kuchynky v kempu, pozdeji se přesunuli do hospody. Tenhle večer jsem se seznámila s Rafaelem,pro me užasným tanečníkem a skvelou osobnosti. Když jsme se vraceli z hospody s Rafem a pár kámoškama jsme stáli před chatkama, až nás tam stálo asi 20 a byli jsme tam asi do tří. Byl to skvelej večer, ale druhej den jsem se na sebe zlobila,když mi nebylo dopoledne na lekcích dobře, ale hlavne že jsem tam byla. Spousta lidí se na to radějí vyspávala, to já usla až na obede. a předposlední večer nebo snad poslední, ted to neřeknu přesne, jsme meli promítaní w  divadle na velkem plátne. Promítalo se video z vystoupení Dance2xs, zvané Urbanite. Koná se to myslím každým rokem. Bylo to naprosto užasné,mrzí me,že kvůli nějaké rodinní akci jsem to letos promeškala, ale příští rok jdu určite, abych to videla na živo. Poslední večer jsme šli do hospody, kde nektere z nás chytal smutek, že už to končí a rozjdeme se do všech koutu republiky, ale an druhou stranu jsem se už ten večer začala tešit na příští rok, na další workshop v Bílině. V sobotu 19. července jsme meli vystoupení na zimním stadionu, bylo to kráááásné, opetovně to mám všechno natočene- děkuju tati Ovšem když vystupovali 2xs s Progressive, mela jsem husí kůži, slzy v očích a měla jsem pocit, že se zblázním z toho jak tancovali. Opravdu nádherný. Po show se jelo domu, někdo autem, nekdo wlakem, ale myslím že všichni naplnění pozitivní energií. Pro mě to byl nejužasnější zážitek, který jsem kdy v tanci zažila, děkuju tím wšem lektorum a organizátorum týhle akce. WITH LOVE, vaše Youngee

kategorie: Letní taneční školy a workshop | vložil: Youngee ¤


0 Komentáře: