Hořkost lásky

04.Leden 2008 | Povídky

Smíšené pocity se v něm střídají. Neví co si myslet. Slzy se mukutálejí po obličeji. Pláče. Řekl víc než chtěl, řekl mnoho. Ublížilsobě a člověku na kterém mu možná kdysi záleželo. Hlavou mu běžínekonečný film toho co by mohlo být, co by z minulosti vymazal, čím byto nahradil, jak krásné by to bylo...

Vrátí se, vrátí se k ní. Uvidí ji, oči se mu rozzáří jako maléhvězdičky co volně a bez zábran v noci svítí opilcům na cestu domů.Srdce přestane být chladné, všechny šrámy z něj zmizí, začne bít jako oživot, zčervená jako sladké jahody v lese. Od prstu na nohou, pres rucedo konecku prstu na rukach az po posledni vlas jim projede vlnavzruseni. Vidim ji! Opet ji videt. ALE! Uz nepatri me.

Place? Opet place? Projde okolo nej, ocima se ani nedotkne jeho oci,jeho pritomnosti. Oba onemi, ani jedina hlaska z jejich ust nevyleti.Neznaji se! On stale stoji a hledi na ni. Stoji jako opareny vodou. Cocekal? Cekal vrouci prijeti, ze se vrati k nemu, ze zase budou jednotelo, jen ONI.Takovouhle reakci ovsem necekal. Neznamena pro ni nic. Uznikdy nebude a to jen kvuli par slovum co mu vylitly z ust. Znicilsebe, znicil ji, znicil jejich budoucnost, znicil vse.

Ted se uzira pohledem na ni, je stasna po boku jineho. Uz neni v jejimysli, vymazala ho ze sveho zivota, zapomnela na nej. Nasla lasku,lasku, ktera ji vydrzi, drzi se ji jako kliste, opatruje si ji. Tohleon nedelal! Napravil by to, kdyby byla moznost... Prilezitost! Ale...ona uz neni, neni druha sance, mozna.... mozna za cas, ale ted uz neninavratu.

Place!

Jeho srdce vyhaslo, uz nemelo pro co bit.
Jeho oci se zavrely, ztratily barvu, jsou nepritomne, uz se nemaji na co koukat.
Jeho ruce vychladly, kusy ledu pripominaji, sviraji cosinepopsatelneho, sviraji vzpominky ONY divky, ktera sla zivotem dal,zapomnela na minulost.

Mistnost je chladna, kour jde od pusy, svetlo sviti bile az z nej bolioci jak je silne. Lezi tu telo, bile jak snih, ztuhle a studene, patricloveku, ktery se nevyrovnal se svoji chybou, s tim, ze jeho milovanydal srdce nekomu jinemu, zapomnel na bolest, kterou mu on zbusobil a zakterou zaplatil tim nejdrazsim co mel.

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 22:14 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář