Společnost

24.Květen 2008 | Úvahy

Směšné a hlavně ne vlastní názory, primitivní mluva, jedna hrubka zadruhou, napodobování většiny nebo konkrétního jedince, strach říct svůjvlastní názor nebo si udělat na věc vlastní názor. To je dnešníspolečnost?? Patří to k dospívání a části vývoje člověka? Nějaké bodyurčitě ano, většina bodů však ne.

Směšné názory a hlavně ne ze své hlavy. Že jsou směšné, to by se dalopochopit; někomu přijdou skvělé, někomu směšné. Každý jsme v myšlení auvažování na jiné úrovni. Každý jsme zažili něco jiného, každý věřímeněčemu jinému. Ale že nejsou z vaší vlastní hlavy? To je otřesné! Někdosi udělá na určitou věc názor a ostatní ho opičkují, protože on jevůdce, on je jejich vzor, on má „správné, dobré a hlavně nenaivní“názory.
Přijde k němu člověk starší, zkušenější a ten „vůdce“ drží pusu. Jesmutné, že si většina lidí myslí, že když budou mít ten a ten názor, žeto bude dobře a bude snad i „IN“. Člověk by měl mít prostor, aby si navše mohl udělat svůj názor a také si za ním stát; bohužel je to jinak.Není to třeba nedostatkem sebevědomí? Když vystoupí z řady, řekne svůjnázor, který nebude stejný se zbytkem davu, dostane strach, že budevyvržen a odsunut? A nevzniklo by pak více „vzbouřenců“, kterým bydodal tímto odvahu, řekli by svůj názor a nakonec by jich zbylo jen pára utvořily by se skupinky? Každý jedinec má proto jiné vysvětlení, pročneřekne…

Primitivní mluva, ach… Jedete metrem a slyšíte samé „vole, debile,čůráku, krávo“, apod. A ještě když to říkají 10ti letí caparti.Otřesné! Když někoho urážet, tak bez sprostých slov - jenže dnešníprimitivní lidé to někdy nepochopí, že je urážíte... nebo co jim tímchcete říct, tak je to pak těžké. Nebo v písemné formě, jak obměňujímísto V píšou F, šišlají apod. Když to jen čtu nebo vidím, chce se mizvracet. Když to píšou 13ti leté holky, tak to i pochopím, ale když tonapíše 17ti letá holka, tak nechápu vůbec!

Jedna hrubka za druhou. Nejlepší je, když vám nadávají nebo píšou něcove stylu, že jsou jiní než my, že je nechápeme, protože jsme blbí, akdyž to píšou, píšou s hrubkami. Opravdu je tedy nechápeme, jak můžounapsat „lýbí“ apod. Nejsou náhodou ti blbí oni? Nechápou náhodou oninás a skrývají to pod tím, že oni jsou vlastně ti, co nikdo nechápe.Nechápou nás kvůli své primitivitě? Já si myslím, že to tak bude.

Napodobování většiny nebo konkrétního jedince je vlastně podobné jako unázorů, o kterých jsem již psala. Ale toto je mnohem víc vidět. Spoustalidí nemá svůj styl, napodobují mnoho lidí, skoro nikdo neníoriginální. Odsuzují ten a ten styl, protože styl, ve kterém jsou oni,ty styly nemá rád, tak on je také nemůže mít rád. A musí být přecioddaný jen jednomu stylu, to přeci nejde - více stylům. Je to smutné!Ale nic nenaděláme, taková je naše společnost.

Ráda pozoruji lidi - a když vidíte, jak se chovají, jak se tváří, jakvypadají (teď nemám na mysli, jak se oblékají, jaký mají obličej nebojakou barvu pleti). Někdy se musím smát, někdy se mi chce zvracet apak, když promluví? Zahynu tu! Nebaví mě tu být, v této společnosti.Ještěže mám okolo sebe pár výjimek. Toto je opravdu dnešní společnost??Změní se? Věřím tomu, že za několik let to bude lepší.

Věnováno naší společnosti

napsal/a: ZAPOMELAJSEM 14:56 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář