18.Prosinec 2007

Blaze Bayley - zpěvák


Blaze Bayley působil jako zpěvák Iron Maiden v letech 1994 -1999. Bayley byl původně vedoucím zpěvákem Tamworthových rockových legend Wolfsbane. Když Bruce Dickinson odešel od Iron Maiden v roce 1993, Bayley byl vybrán jako jeho náhrada. Po ošklivé nehodě na motocyklu, způsobenou ztrátou kontroly, byl vyřazen na jeden rok z činnosti. Jeho první album s Iron Maiden bylo X Factor, vydané v roce 1995. V roce 1998 (stále s Iron Maiden) nahrál album Virtual XI.

Dvě alba Iron Maiden vydaná v době Blazeho byla znatelně horší, než studiová alba na která byla skupina zvyklá. X Factor dosáhlo osmého místa v britském žebříčku a Virtual XI se dostalo pouze na šestnáctou příčku, jako nejslabší album Iron Maiden po Killers (které dosáhlo na dvanácté místo v britském žebříčku). Poslední dobou nejsou Blazeho alba se skupinou, podle veřejného mínění, viděna jako nejhorší.

V únoru 1999, kdy Iron Maiden oznámila návrat Bruce Dickinsona do skupiny, Blaze odešel. Rok na to Bayley vydal první album se skupinou B L A Z E. S touto skupinou doposud odhalil tři studiová alba a jedno živé album, Silicon Messiah, Tenth Dimension, Blood & Belief a As Live As It Gets, v tomto pořadí.
Můj názor:Tak podle mě je Blaze dobrej zpěvák.Album X Factor mám moc ráda,hlavně song 2A.M ... prostě fantazie....
Vložil: Zuzik2411 ¤