17.Prosinec 2007

David Michael Murray

Pozice ve skupině: kytarista
Narozen: 23. 12. 1958
Působení ve skupině: od jejího založení až po součastnost (moje pozn. :Dennis Wilcock přinutil                                      Steva Harrise,aby Davida z kapely vyhodil... takže zde nebyl pořád...                                      hrozný co si ty lidi dovolujou )
Stručná charakteristika: Ve skupině působí společně se Steavem Harrisem od jejího založení(to je lež jako věž). Je to výborný kytarista, jeden z nejlepších a nejrychlejších kytaristů, co se týče hraní sól.
Můj názor:No.. tak Dave je 100% výborný kytarista..víc netřeba dodat... poslechněte si nějaký album,kde hrál..třeba ty nejnovější,tam máte 100% jistotu,že nahrával on  a sami uslyšíte





Dave se do Iron Maiden dostal na pozvání zpěváka Dennise Wilcoxe, jenž v kapele působil v samých začátcích a měl předtím společnou skupinu právě s Murrayem. Když Dave přišel do Iron Maiden, měli veškěrou svou technickou výzbroj. „Steve mi zahrál riffy k 'Wratchild' a 'Iron Maiden', a jakmile jsme začali společně hrát, zafungovala mezi námi chemie… Hráli jsme na několika svatebních oslavách a v zadních místnostech klubů a odtud jsme to vzali směrem nahoru,“ vypráví Murray.

Na rozdíl od jiných členů Iron Maiden po sólové kariéře nikdy zvlášť netoužil: „Vágně jsem o tom uvažoval někdy v osmdesátých letech, ale v podstatě nám Maiden zabírá příliš mnoho času a i tak jsem už měl mnoho příležitostí rozvíjet se jako muzikant. Tu a tam jamuju s kamarády, ale v průběhu let jsem už častěji v golfových klubech než s kytarou v ruce.“

Dnes žije na Havaji a k jeho největším zálibám patří právě golf. „Nic výjmečného: čtení, nějaký ten sport, možná trochu astronomie. Jsou tu výborné kurzy golfu, tak se snažím absolvovat sérii každý týden,“ vykládá Dave o tom jak tráví svůj volný čas.

Jak zvládá slávu?

„Jsem v pohodě. Užívám si výhod toho, být v kapele. Ale stále můžu jít dolů do klubů, aniž by mě někdo obtěžoval. Maiden nikdy nebyli kapelou, jejíž členi by měli zahrady plné kempujících teenagerů.“ (moje pozn. ...Tak to ještě nepoznal mě ...)
Vložil: Zuzik2411 ¤