09.Duben 2008, napsal andy516 v 23:04
Tak jsem ted o vikend mel dost fofr s ucenim se na zapoctovy test.Urceni evropskych mest na slepe mape nezni desive do te doby, nez se seznam mest k nauceni rozroste na 752. Nakonec jsem se jich za 3 dny naucil asi tak 500, ale uz se mi o tom Dunkerque i zdalo. V testu jich nakonec bylo k urceni 16, pozadovana 70% uspesnost...Co ja vim, tak mam spatne 4, takze SNAD by to mohlo vyjit. Samozrejme jsem vysoce zmatkoval, takze - slovenske Komarno dal na misto, kde lezi madarske Komarom. U Lazia jsem mel nasledujici myslenkove pochody - netusim kde je, ale je prece ten fotbalovy klub Lazio, ktery sidli v tom velkem meste, takze to bude u toho, to se neda zkazit. Takze jsem Lazio ( Rim ) dal na misto, kde je ( Juventus ) Turin. To nepotrebuje komentar. Dalsi na holeni Belehrad ( mimochodem slovo Belehrad je v nazvu clanku). U Belehradu jsem taky zmatkoval maximalne, i kdyz vim na 100%, ze to je hlavni mesto byvale Jugoslavie, ktera lezi u Egejskeho more, tak jsem ho oznacil jako hlavni mesto Beloruska, Minsk. A Nizhny Novgorod jsem zakreslil cestne blbe, protoze Rusko uz jsem se neucil. Dalsich 12 mest, ktera byla objektivne vetsinou tezsi, nez ty 4 co jsem zkazil, jsem ovsem umistil snad spravne, takze musim doufat.

Taky docela resim problem s mistem na disku, tech 360GB co mam na 4 discich vazne prestava stacit. Nakonec me napadla pri prohlizeni meho profilu na Last.fm napadlo, ze ja vlastne asi tech 100GB hudby moc nepotrebuju. Kdyz se podivam na TOP Artists, tak v podstate akorat prvni desitka ma za posledni 3 roky vice nez 1000 prehrani.V dobe, kdy jsem se svoji 64kb broadbandovou pripojkou byl kral, bylo mit tolik hudby znameni neceho, protoze tolik ji jen tak nekdo mit nemohl. Ale dneska to vetsina lidi pri trose snahy stahne za tyden....Akorat mi ten vyber dava docela zajimavy pocit svobody, kterou sice moc nevyuzivam, ale mam ji rad. Takze nakonec to odnesly veci typu Clawfinger, Daniel Powter, Elton John, Good Charlotte, Morcheeba, NY Dolls atd atd....Porad zbyva 70GB hudby, kterou skoro neposloucham, ale hlavni je mit ve "vlastnictvi" kvalitni veci, poslouchani je jina zalezitost :-). Urcite nechci mazaty veci typu Queen nebo Mozarta, i kdyz to posloucham spis vyjimecne. A hned je vic mista na nove dily House MD (uz na nej koukam v anglictine, hura).

Taky me dneska potesila jedna nejmenovana slecna, ktera mi odpoledne zavolala, jestli nechci delat ridice na vylet do Roudnice. Cimz se mi splnil muj odveky sen ridit Skodu Forman. Nechapu, jak se nekdy mohly vyrabet auta bez posilovace, proste nechapu. Taky s nama jela jeji blondata kamaradka, ktera mi v Chodounech  ukazala kozu a jeji dve kuzlatka. Jelikoz vam pocet tri koz urcite nesedi, za predpokladu ze neni mutant, tak asi pochopite, ze mluvim o zviratech.

A stejne bych chlastal.

A.
 
Komentáře (4):


V 11.04.2008 13:20:52, phrao

jsem tu,jsem tu,mluvi tu i o meeeee

V 10.04.2008 19:05:40, andy

A teda nevidim duvod, proc by to nemohl byt puvodni nazev mesta :)

V 10.04.2008 19:04:38, andy516

Ani ti nevim jardiku, mam to z eeehm externiho zdoje :)

V 10.04.2008 14:36:28, zapi

hele, proc mas v nadpisu "Bjeograd" ? To je puvodni nazev Belehradu ? To mi nesedi. Nechybi ti tam elko? hmhm.. :)

Btw kdyby nekdo potreboval prelozit cosi z azbuky do normalni reci, dejte vedet, uz umim obstojne cist :D