06.Září 2008, napsal andy516 v 19:42
No...mam narozeniny. Na tom by nebylo nic zvlastniho, kdyby....ono na tom asi neni nic zvlastniho. Zatim mi popral osobne jeden clovek, tatu nepocitam ,protoze mi nepodal ruku a dostal jsem jeden darek, 10 DVD. Coz je ovsem lepsi, nez spousta jinych veci, protoze volnych 40GB na disku ma pro mne velkou hodnotu. A mama mi uprostred konverzace o vajickach v 7 vecer oznamila 'Jeee, ja si ted vzpomnela, ze mas narozeniny', coz me docela pobavilo :). Ale co, hlavne ze na ICQ to 'Dekuju :-*' uz skoro nestiham CTRL-Vckovat.

A taky me nedavno zaujala na netu sluzba Street View na Google Maps, docela zajimavy zpusob, jak si pocestovat. Pro neznale - uz par mesicu projizdi svetovymi mesty auta s fotaky do kazdeho smeru. Vsechno nafoti a uzivatel se v Google Maps muze na zmapovanem miste prepnout do Street View modu a podivat se, jak to opravdu vypada. Ja jsem si takhle nadherne osvezil ulice Sydney. Umim si domyslet, ze za par let, az v domacnosti budou gigabytove broadbandove pripojky by tohle mohl byt paradni zpusob cestovani. Jeste do toho nasadit bryle pro virtualni realitu, NPC postavy a clovek uz nemusi nikam jezdit. Puvodne jsem  sem chtel dat fotku meho bydliste v Australii porovnanou s fotkou ze Street View, ale nemuzu tu svoji najit, tak smula. A vlastne proc jsem to fotil, kdyz je na Street view? Mel bych zacit myslet jako clovek 21. stoleti.

(Click to enlarge)

A taky bych chtel obecenstvo blogu upozornit na novy megahypersuper dobry prohlizec Google Chrome od....Googlu. Od jednoho ze svych spionu jsem slysel, ze rozhodne stoji za vyskouseni. Bohuzel na mych Win 2000 jaksi taksi nefunguje :-/. Ale staci mi ke stesti, ze pouzivam nejlepsi OS v historii, nemusim mit i nejlepsi prohlizec.

Kazdopadne Google krok za krokem kraci za internetovou hegemonii, sice ma jeste dlouhou cestu pred sebou, ale blizi se. Ja krome RSS agregatoru pouzivam google na vsechno co se da, takze az bude neomezenym vladcem internetu, tak me urcite stedre odmeni. Kdyz by Picassa mela limit na uzivatele vetsi, nez je jeden 1GB, tak bych byl i nadmiru spokojenym uzivatelem sluzeb Googlu.

Mimochodem poslechnul jsem si dneska jednoho hudebniho experimentatora jmenem Igorrr, uz jsem mel trochu po krk moji nadmiru kvalitni, ale po tech par letech obcas oposlouchane hudby. A tenhle chlapek stoji za to, v tech par pisnickach jsem slysel do elektroniky zamichany death metal, operu, Beethovena....rozhodne zajimava hudba. Tak jsem si dal na Last.fm hrat similar artists a uz par hodin tady posloucham interprety stylu 'breakcore, noise, ravecore, glitch, experimental, irotas experimental' a kdo vi co jeste. Ne, ze bych vedel, co tahle slova znamenaji, ale hudebni vysledek je rozhodne zajimavy.

Jo a taky jsem potkal jednu velice zajimavou osobu...ne zajimavou tim, ze by se od moji ozrale malickosti nechala oblejzat, ze by provozovala live sex na baru, ze bych se do ni na prvni pohled zamiloval, ze by byla ve vsem obdivuhodna, ale proste zajimavou. A to se mezi tim stadem zvanym 'lidi' jen tak nepostesti :)).

A.
 
Komentáře (0):