07.Březen 2008, napsal andy516 v 01:55
Konecne jsem se dockal, nova verze meho nejoblibenejsiho prohlizece je tady ;-). Bohuzel jsem asi jediny v okruhu 100km, kdo ho pouziva. Puvodne jsem ho chtel jenom kvuli propojeni s Facebookem, ktery me teda bavi cim dal mene. Ale postupne me par funkcemi docela dostal. Pro uplne neznale - je postaven na jadre Gecko, jako Firefox, coz zajistuje vetsi ci mensi, ale stejne dodrzovani webovych standardu a moznost add-ons a pluginu.

Ale co ho odlisuje od ostatnich Firefox-like prohlizecu je integrace s mnozstvim Web 2.0 sluzeb, ktere ovsem ne kazdy vyuzije. Pomoci Media baru a nekolika postrannich panelu je mozne nahravat a vyhledavat fotky a videa, psat clanky na blog primo v prohlizeci, dozvedet se co noveho u pratel v socialnich sitich ( Libimseti by to chtelo :D) a dalsi...sluzeb podporuje hodne, ale pro cloveka z nasich koncin bude zajimavy mozna tak Blogger, Livejournal, Youtube, Picasa, Flickr, Facebook...S temito sluzbami se da pracovat bez nutnosti otevrit jejich stranky.

Mezi dalsi integrovane veci patri ctecka a kontrola e-mailu primo v prohlizeci, momentalne si nejsem jisty, jestli to jde jenom na Gmail, nebo na jakykoliv POP3 account :). Dalsi vec, kterou vyuzivam je integrovana RSS ctecka, ktera setri cas opravdu skvele, kde by byl internet bez RSS ctecek :-).

Jedine veci co zamrzi jsou stejne primitivni download manager jako je ve Firefoxu a nekompatibilita spousty add-ons z firefoxu....Ale add-ony stejne moc lidi nepouziva...takze Let's Flock :).

Oficialni stranka Flock

Screen:





Be a Flockstar
 
Komentáře (2):


V 08.03.2008 11:15:18, andy516

Ty vle IE, to nerikej ani ze srandy :))

V 08.03.2008 10:06:48, Globe

Heh, vypada to pekne, to jo.. ale sem linej neco novyho zkouset a nastavovat, takze IE 7.0 rulezzz :o)