15.Březen 2008, napsal andy516 v 12:55
Tak jsem vcera prozil po dlouhe dobe filmovy orgasmus . Orgasmus ma nazev Control a je to zivotopisny film o Ianu Curtisovi, lidrovi skupiny Joy Division, o ktere jsem pred 3 roky - nezdraham se rici - udelal nejlepsi web v zemi, ktery byl zapomenut kvuli tomu, ze jsem vcas neprodlouzil domenu, ehm.

Joy Division jako skupina existovala jenom 4 roky a je stylove razena nekam do new wave, post punku a povazuje se za jednoho ze zakladatelu gothic rocku. Co je asi jeste dulezitejsi je, ze je povazovana za nejdepresivnejsi kapelu vsech dob. Hlavnimi namety Curtisovych textu jsou smrt, izolace, ztrata kontroly nad zivotem...i jako poezie by se vetsina textu uplatnila. To vse v minimalisticke hudbe, jejiz hlavni melodii urcovala basa podporena strojove rytmickymi bicimi. Kritici skupiny rikali, ze to je kapela, ve ktere si basak myslel, ze hraje hlavni kytaru, kytarista neumel hrat a zpevak neumel zpivat.



Po 4 letech, 2 albech, jednom videoklipu a zhorsujici se epilepsii Iana Curtise se Ian obesil v kuchyni sveho domu, cimz zajistil Joy Division status legendarni kapely, podobne jako to zafungovalo u Nirvany. Zbytek skupiny pozdeji pokracoval jako taktez dost znama kapela, New Order. Hlavnimi nastupniky JD jsou The Cure a hodne s nimi byva srovnavan Interpol.

Na ukazku jeden z mala TV zaznamu skupiny, kde je dobre videt i Curtisuv obvykly "tanec" pripominajici epilepticky zachvat.


Takze nezbyva nez doporucit film, neni to nic pro obdivovatele blbosti typu American Pie, spis mi to chvilemi pripominalo Lynche, ale zbytku lidi by se mohl libit :-).

http://www.mininova.org/tor/1168854

----------
Now that I've realised how it's all gone wrong,
Gotta find some therapy, this treatment takes too long.
Deep in the heart of where sympathy held sway,
Gotta find my destiny, before it gets too late.

-----------------

Edit:
Neodolam, klip k jejich nejznamejsi pisnicce sem proste musim dat :). Je na nem docela videt, ze ho Ian netocil zrovna s nadsenim.



 
Komentáře (2):


V 16.03.2008 20:10:34, andy516

Tele: Presne tak *THUMBS UP* Jeste jsem dneska cetl v Reflexu rozhovor s panem reziserem a hodne zajimavy...A taky bych nerekl, ze najdou nekoho mu tak podobnyho

V 16.03.2008 16:28:39, tele

Já sem Control viděl asi tak před měsícem, kdy k němu ještě nebyly titulky, ale i když sem nerozuměl ani půlce z toho o čem se tam bavili, tak je to nádherná pocta Ianu Curtisovi. A je až neuvěřitelný jak je mu ten Sam Riley podobný.