25.Duben 2008, napsal andy516 v 02:30
Tak jsem pred chivlkou dokoncil ctvrtou z peti seminarek, co mam tenhle semestr mit a citim asi takovou svobodu, jako Nelson Mandela, kdyz ho pustili z vezeni. No, mozna o malinko mensi.

Takovym docela highlightem, ktery me i docela bavilo psat byla seminarka o politicke situaci v Cine. Je ji ted vsude plno, tak neni od veci zjistovat, jak to asi tak opravdu je. No nakonec jsem to natahnul asi na 14 stranek, jeste ze ta wikipedia je. Puvodne jsem nasel jednu hezkou stranku, kde bylo vsechno o politickem systemu v Cine krasne prehledne napsano, ale neprislo mi zrovna kosher, ze tam je Cina prezentovana jako nejlepsi stat na svete a pak jsem si vsimnul adresy typu http://cs.china.gov :-D. Pro neznale, gov je domena oficialnich vladnich instituci, v tomto pripade cinskych. Trochu vaham, jestli nezmenit zaver, vyplyva z neho pomalu, ze mam rad komunismus. Ale jinak jsem na nej hrozne hrdej, posudte sami.

"Nemyslím si, že Čínu čeká v dohledné době jakákoliv politická revoluce, spíše evoluce. Pravděpodobně bude tento stát v horizontu 20-30 let ještě liberálnější v ekonomické oblasti, než je dnes, ale jestli se zlepší situace ohledně lidských práv si netroufám odhadnout. Stejně tak nedokáži odhadnout, zda by přeměna Číny na demokratický stát měla nějaký výrazně pozitivní efekt na život průměrného číňana. Ale nemyslím si, že platí to, co prohlašují někteří slepí zastánci demokracie, že co je svobodné a demokratické, je ve všech ohledech lepší. Celková situace v Číně je pravděpodobně stabilnější a více vhodná k ekonomickému růstu pod autoritářským bičem KSČ, který se ovšem jako výrazně omezující věc jeví pouze několika promilím číňanů, než Čína uvržená do chaosu rozpadem státu na jednotlivé etnické provincie, což by byla v případě pádu komunistického režimu reálná možnost. Na druhou stranu by z pádu režimu vyplynuvší svoboda pro okupované regiony, jako je Tibet, byla pro globální politický klidj istě přínosem. "
No uvidime. Dalsi masterpiece je seminarka o zhodnoceni Skotska z hlediska cestovniho ruchu, kterou jsem nakonec sesmolil na 27 ( ! ) stran. Ale nutno rict, ze moc invence jsem neuplatnil, slo v podstate o opisovani, upravovani a zhodnoceni toho co jsem opsal z hlediska cestovniho ruchu. Problemek byl napsat reserse literarnich zdroju, kdyz jsem ty literarni zdroje znal akorat podle jmena z online katalogu knihovny v LTM. No nakonec musela zafungovat trochu fikce. Ale tak sance, ze se aspon trochu do obsahu knihy trefim je snad slusna.
"Julie Stewartová – Skotsko; Merian 2001; 1. vydání; ISBN 80-7236-199-6
Tatokniha je koncipována jako všeobecný turistický průvodce Skotskem. Obsahuje základní encyklopedický výčet faktů o této zemi a relativně podrobnou charakteristiku kultury a zvyklosti země. Míst hodných navštívení je v knize poměrně hodně, ale občas mi chyběly podrobnější informace o místě, které bych uvítál na úkor popisu méně zajímavých míst. I tak mi tato kniha při tvorbě práce velmi pomohla."


Dalsi nudnou semi byl "Navigacni system Galileo", kde jsem psal spoustu nudnych technickych udaju podporoval evropskou hrdost vykriky argumentu typu "Globální pozicovací systémy jsou jednou z klíčovýchvěcí pro fungování společnosti v 21. století a spoléhat se na cízí technologie, jako je americké GPS, je neprozíravé." bla bla bla....ani 10 stranek jsem z toho nevytahnul :).

A uplne nejvetsi bullshit byla seminarka "Prirodni zajimavosti zapadniho Slovenska", kterou jsem psal asi se stejnym zajmem s jakym koukam na Friends ( nekamenovat, sam nevim proc ten serial nemusim ) nebo s jakym si kousu nehty.

Ale tak podivat se muzete, ze jo. Seminarky vetsinou vychazi z temat na prezentace, ktere taky linknu.

Politicky system v Cine - PDF  ; Prezentace - PPT

Skotsko - PDF

Navigacni system Galileo - PDF ; Prezentace - PPT

Prirodni zajimavost zapadniho Slovenska - PDF ; Prezentace - PPT

A.

P.S. - Opet muzu doporucit nove Vymeny manzelek, zvlast dil z 20.4. Zenskou z normalni rodiny, ktera mela otce alhoholika a byvaleho manzela alkoholika soupnou do rodiny na vesnici na Morave, kde zijou jako prasata a manzel je....moment napeti....alkoholik. Takze si tam vazne uzije, ale je to snad prvni dil, co jsem videl, kde zadna manzelka nebreci. Jenom dcera z normalni rodiny se chudak rozbreci, jak je ji lito, ze si neuvedomovala, jak je mama skvela a ze je ji lito, ze na ni byla oskliva blabla. Vrchol je, kdyz normalni rodina venuje rodine alkoholika vlastni pracku :D. Tak kdyztak kouknete.
 
Komentáře (2):


V 29.04.2008 19:35:54, andy516

Hele ja porad myslim, ze je tak sance 60:40, ze Fary je clovek a ne buh, tak to snad necet' :)))

V 29.04.2008 17:39:23, Globe

Lol chran nas Bu(s)h az zjistime, ze Fary vsecky ty knizky z kterch jsme cerpali krz online katalogy knihoven (taky tam takovejch mam asi 8) zna a cet.. a zepta se nas co v nich konkretne je :o)))