atifun

23.Červen 2007

Něco o BeatBoxu

Nemáte vůbec ponětí co je beatbox? O co de? Tak tenhle článek je právě pro vás....

 

 

 

Obecně o beatboxu

Jedná se o jakýsi hudební styl pocházející z Ameriky. V překladu beatbox znaméná hlasové bicí ( někdy taky označován jako pátý hiphopový element ). Jde prakticky o to, že veškeré zvuky, které napodobují nejruznější hudební nástroje (buben, cimbal apod.), ale i zajimavé zvuky (auto,basketball apod.) vycházejí prakticky z nosu a úst beatboxera a to vše s účastí rtů. Mezi základní triky se považují Classic bass sound (buben), Hi-hats (činely) a Snare’s. Tyto zvuky jsou pak doplňovány mnohdy i nepochopitelnými zvuky.

 

Ztručná historie beatboxu

Jak jsem už výše psal, beatbox pochází z Ameriky. Byl založen někdy v 70tých letech. Kdo ho založil? Založen byl černochy, pocházejících z známe Newyorské čtvrti Bronx. Kdo ho přesně založil asi nikdo neví, jisté však je, že šlo o to, napodobovat nejrůznější nástroje a zvuky. V dnešní době je tomu stále tak, někdy ze zvuků, které již někdo dokáže napodobit, běhá mráz po zádech .

 

Beatbox u nás a v Evropě

Do Evropy beatbox dorazil asi o 10 až 15 let později než se v USA objevil. I u nás se beatbox začal rozvíjet, nejprve pomalu a poté nastal velký nárůst zájmu o beatbox. Co tomu předcházelo nevím. Mezi nevýznamnější Evropské beatboxery bezpochyby patří Killa Kella, Roxorlops a další. Mezi nejvýznamnější české beatboxery patří Nasty, Bludix , Fany , Beatburger band a d

 

Autor atifun v 17:13

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Home