19.Září 2007,20:33
V polovině 90. let 20. století začaly některé death metalové a gothicmetalové skupiny využívat prvků klasické hudby. Tyto počátky symphonicmetalu jsou spojovány především se švédskou hudební skupinou Therion,která jako první zapojila symfonický orchestr jako plnohodnotnousoučást svého hudebního stylu a odklonila se tak od své předchozítvorby. V roce 1996 vydávají své nejvíce experientální album Theli,jehož hlavní hudební složkou jsou klávesy a sborový zpěv. Toto albumbylo až překvapivě úspěšné.
V tom samém roce vydávají finštíWaltari originální album Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony inDeep C, které je unikátní kombinací death metalu a klaciské hudby.

Roku 1997 přicházejí na metalovou scénu se svými debutovými albyskupiny Nightwish a Within Temptation, jejichž hudba se opírá předevšímo klávesy a schopnosti svých zpěvaček Tarji Turunen (Nightwish) aSharon den Adel (Within Temptation).

Od této doby začalo fanoušků symphonic metalu i skupin hrajících tento styl hudby rychle přibývat a tento trend trvá dodnes.

Symphonic metalové skupiny
Ador Dorath (Česko)
Dark Moor (Španělsko)
Edenbridge (Nizozemsko)
Epica (Nizozemsko)
Fairyland (Francie)
Haggard (Německo)
Interitus (Česko)
Lacrimosa (Švýcarsko)
Luca Turilli (Itálie)
Nightwish (Finsko)
Rhapsody of Fire (Itálie) - (dříve Rhapsody) títo sú SKVELÍ
Secret Sphere (Itálie)
Therion (Švédsko)
Thy Majestie (Itálie)
Tristania (Norsko)
Victor Smolski (Bělorusko)
Within Temptation (Nizozemsko)
Wuthering Heights (Dánsko)
 
kategorie: Hudba
vložil: bloody_miss
Permalink ¤