19.Září 2007,20:41
Thrash metal je tvrdší odnoží heavy metalu, jeden z podžánrů extrememetalu. Jeho charakteristickým rysem je především agresivnější zvukkytary a zpěvu a kooptování punkových a hardcoreových vlivů do metalu.

Původ thrash metalu se dá vystopovat na konec 70. a začátek 80. let,kdy bylo mnoho skupin zařazováno do kategorie NWOBHM s prvky hardcorepunku (nezvyklá tempa bicích). Je to o dost agresivnější styl než jehopříbuzný speed metal. Jde o významný přechod z jedné metalové kategoriedo druhé, která je ovlivněna i jinými styly, jako např. klasickouhudbou a jazzem.

Poprvé byl termín thrash metal použit vrecenzi na album Spreading the Disease (1985) od skupiny Anthrax. PrávěAnthrax byli v osmdesátých letech, spolu se Slayer, Exodus a Testament,Metallicou a Megadeth považováni za průkopníky thrash metalu. Mezivůbec nejklasičtější alba jsou všeobecně považovány hlavně od SlayerReign in Blood (1986), dále Metallica Master of Puppets (1986), ExodusBonded by Blood (1985) a z Evropy hlavně od Destruction „EternalDevastation“ (1986) nebo Kreator „Pleasure to Kill“ (1986). V Německubyly v 80. letech nejznámější Destruction, Kreator a Sodom.Nejznámějšími českými thrash metalovými kapelami jsou Arakain aDebustrol.

Další thrash metalové skupiny:

Annihilator
Artillery
Believer
Carnal Forge
Celtic Frost
Children of Bodom
Coroner
Dark Angel
Dearly Beheaded
Death Angel
Defiance
Dew-Scented
Exhorder
Flotsam and Jetsam
Forbidden (Forbidden Evil)
Heathen
Helstar
Holy Moses
Infernäl Mäjesty
Machine Head
Metal Church
Nuclear Assault
Overkill
Protector
Razor
Sacred Reich
Sadus
Sepultura
Tankard
Testament
Tourniquet
Toxik
The Haunted
Venom
Vio-Lence
Voivod
WatchTower
 
kategorie: Hudba
vložil: bloody_miss
Permalink ¤