Filozofovani k Vánocům ...   12.Prosinec 2008


...jelikoz mam profilu hodne, mam taky široký záběr ... no a tak jsem se dostala ke skupine "Darky mi prinese Jezisek!Ne Santa Claus" ... jakoze osobne proti Santovi nic nemám, určitě je to prima chlapík pro spoustu amerických deti ... ale proc cim dal tim vic navstevuje i nas kraj hmmm ?Vidíme ho v telce, v nakupnich centrech ... jo a taky jak po žebříku leze na mnohé balkony ... no jo je to borec jak to stiha ... co dodat ... snad jen ze jsme nad tim znovu popremyslela po tom co jsme navstivila Vanocni trhy v Ove a tam jsme to spatřila !!! Mezi vší tou vonavou medovinou, svařáčkem, slaměnými blbůstkami, ponožkami a čepkami a ruznymi dobrutkami a taky nedaleko Jesliček stál ON! Stánek s Hot Dogy apod jako fakt nic proti této strave ... musim priznat ze i ja zboznuju burgry a hranolky a hot dogy ... ale na Vanocnich trzich ??? Kde to jsme tyyy jo ? jo vím ze to je dobrej byznys ale ... neni to trochu moc americké ?
Ja zboznuju atmosferu Vanoc - barvy, svetla, vune, laska, blizkost, radost ... to jsou veci ktere pro me mimojine symbolizuji tyto krasne svatky - no a v tomto seznamu urcite taky nesmi chybet tradice
Dobre no nejim kapra ale to jen ciste proto ze mi ryby nechutnaji a taky jsme si letos nenarezala Barborku, protoze sjem si rekla ze se necham prekvapit ... ale jinak si nedokazu predstavit Vanoce bez tradic ... jen si tak rikam aby se tradici nestalo ze darky nam prinese Santa do více ci mene jetých ponozek co omylem zustaly lezet na rohu postele a aby vecere neziskala podobu toho, ze si vsichni na stul dame Xmas burgr se svatecnim ubrouskem ... chápete ne ?


ps: Jak vypadá Ježíšek ? Je to miminko? Dědoušek s dlouhým bílým fousem v červeném oblečku?A nebo je to jenom abstraktni pojem ktery pro nas pro mnohe v srdci symbolizuje jednu z krasnych veci na svete?


Klidne piste komentiky ... jakekoli ... jsme jenom zvedava
pa a mejte se krasne! napsal/a: diaanel 23:09 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář

Znovu Dawe 16.12.2008 17:54:20

Santa není normální, protože leze do reklam a je úplatnej. Za prachy popřeje hou hou i tomu největšímu sígrovi. Ježíšek je neúplatný a čestný.

PS : Největší problém mi dělá opsat to totálně rozmazané a nečitelné písmo v ověřovacím kódu.
To mi zabere více času, než napsat tento dlouhý komentář...
35135 - Špatně
55135 - Špatně
34189 - špatně
35lS5 - Špatně
3 5135 - Špatně
35185 - snad už správně...


Dawe 16.12.2008 17:47:00

Jedině Ježíšek a protože nám je rovný, tak to musí být dítě stejně, jako my ! :)
Ježíšek je normální, santa není.


Mermaid 13.12.2008 00:35:52

dost zajimavá teorie... s tim santou musím souhlasit, stále nám ho předhazujou, ale přitom jsem odjakživa vyrostli na Ježíškovi..