Zajimave :-) z netu ...   01.Listopad 2007


Nikdo není připraven poslouchat, co říká ten druhý. Posloucháte někdy,co říká ten druhý? Máte svou představu, ještě než vysloví první slovo.Vaše závěry jsou pevné; už neplynete jako voda.

Být zmražený je být idiot, plynout jako voda je být inteligentní.Inteligence plyne jako řeka. Neinteligence je jako zmrzlá kostka ledu.Neinteligence je tvrdá, ztvrdlá. Je definitivní, je si jistá.Inteligence je nestálá, je plynulá. Nemá žádnou definici, přizpůsobujese situaci. Je odpovědná, ale není stálá.

Jedině hloupí lidé jsou stálí. Čím jste inteligentnější, tím budetenestálejší - protože kdo ví, co bude zítra? Zítřek přinese svou vlastnízkušenost. Jak můžete být takoví jako včera? Pokud jste mrtví, takbudete stálí. Jestliže jste živi, musíte být nestálí - vyrostli jste,svět se změnil, řeka teče na nová místa.

Včera tekla řeka pouští, dnes proudí lesem; je to úplně jiné. Včerejšízkušenost by neměla zůstat navěky vaší definicí; jinak jste odvčeramrtví. Člověk by měl být schopný jít s dobou. Člověk by měl zůstatprocesem, neměl by se stát věcí. To je inteligence. napsal/a: diaanel 15:53 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář