Pohádka

03.Únor 2007

Opičí stát

Opičí sát je malý stát v srdci Evropy. Jeho představenstvo tvoří několik opic, které se již déle než tři-čtvrtě roku hádají o to, kdo bude mít moc a kdo bude rozdávat banány.
V čele opičího státu je usazen orangután, který je obklopen modrými ptáky a za jehož maskou nestranného orangutána se skrývá modrý pták veliký.
Modré osazenstvo se vší silou snaží o to, aby se opičí stát podobal státu krvelačných hyen za velkou louží, v jehož čele stojí šedý vlk, podobný od našeho orangutána. Tento stát je plný podivných zvířat, plný vrahů malých dětí, plný dýlerů drog, plný obchodníků ze zbraněmi, avšak všechna tato zvířata chodí do kostela, kde smyjí všechny svoje hříchy a tak ve jménu Boha pokračují ve svých činech.
Dvě nejvyšší hlavy států, které jsem zmiňoval, mají něco společného. Oba dva touží po moci, oba dva touží po penězích a oba dva udělají cokoliv, aby toho dosáhli. Nutno podotknout, že šedý vlk již odstranil pár svých nepřátel a pod taktovkou víry a „svobody“ pokračuje ve svých činech. Staví si po světě několik základen na odpal šišek, prý je to pro dobro celého hyeního státu, tak i pro dobro státu, ve kterém bude šišková základna postavena.
A tak se modrý ptáci včele s orangutánem „ modrým ptákem velikým“ rozhodli, že šišková základna nesmí ve státě opic chybět. Kéž by o výstavbě základny rozhodovaly zvířata poklidně žijící v státě opic.

Díky Bohu, že mi žijeme ve státě, kde žijí lidé, kde se nic podobného nemůže stát nebo ano? … napsal/a: doublebob 11:15 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář